2022. december 18.
Általános iskolás gyerkőcöknek vagy idősebbeknek könnyebb találni olyan játékot, amiben az egész család örömét leli, és többször körbeüljük a játékasztalt. Azonban a kisebbeknek sem kell lemondaniuk az egész famíliát szórakoztató, igényes és szép társasokról.
2022. december 17.
Ha dézsás fenyő mellett döntöttünk karácsonykor, akkor az utána felelősséggel is jár. Nem csak annyi a dolgunk, mint egy vágott fenyőnél. De mi a titok, hogy valóban kiültethető állapotban maradjon tavaszig a dézsás fenyőfánk?
2022. november 21.
A szaloncukor az adventi időszak hagyományos terméke. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara körképe szerint egy magyar háztartás évente átlagosan 1 kilónyi szaloncukrot vásárol. A legkedveltebb hagyományosan a zselés, a marcipános, a kókuszos, a karamellás és a csokoládékrémes.
2021. december 24.
Mi is pontosan az a grincsfa? Van-e valamilyen hagyománya, vagy kapcsolódik hozzá valamilyen legenda vagy mese? Miből készül? Minden, amit érdemes tudni erről az új dekorációról.
2021. december 20.
Karácsonykor sokan cserepes szobanövényt választanak ajándéknak, de a legtöbb esetben nem nézik meg, hogy a megajándékozottnak a lakása vajon megfelelő lesz-e a számára.
2021. december 17.
Hosszú évek óta vita az élő fenyő és műfenyő harca, mert a lelkes környezetvédők ideológiák alapán szentül meg vannak győződve arról, hogy a műfenyőnek a környezeti lábnyoma sokkal kisebb, mint az élőnek.
2021. december 6.
A savanyított káposzta receptje mindig azon az elven működik, hogy ahány ház annyi szokás. Anyósomék nagy nejlonzsákokba tömködték a káposztaszálakat és úgy került savanyításra, mások a fahordóra esküsznek, de ugyanígy készítettünk már mi is befőttesüvegben, cserépedényben is savanyúkáposztát, mint műanyaghordóban.
2021. december 4.
A halhús nemcsak diétákba és kímélő étrendekbe illeszkedik, hanem halászlé formájában a karácsonyi asztal elengedhetetlen kelléke is.
2020. december 16.
A tiszacsegei halászcsárda elődjét az 1900-as évek elején építették, mondhatnánk közkívánatára, a komppal átkelő éhes utazók részére, a helyi halászok pedig folyamatos ellátást biztosítottak a konyhának. Azóta igencsak sok víz lefolyt a Tiszán, a friss hal sem a csárda előtti folyóból kerül már az asztalra, de az egykori népszerűség mit sem változott.