Címke: Kondíció

kondíció

Szaktanácsadás

Sárgulnak a tujáim! Mit kellene tennem?

2024. február 16.

Pár hete vettem észre, hogy a tujáim sárgulnak. Mitől van ez? Mit kellene tennem?

Szaktanácsadás

Mitől repedtek fel a Goldrich fajtájú kajszifa termései?

2023. július 16.

4 éves Goldrich fajtájú kajszibarackfám tavaly néhány szemet, az idén kb. öt kg-ot termett. Mindkét évben az érés előtt egy héttel a barackok alja megnyílt, ezáltal rovarok támadták és penészedni kezdett. Sehol nem találok erre a hibára utalást. Mi lehet az oka?

Szaktanácsadás

Milyen károsító támadhatta meg a díszalmafákat?

2023. március 9.

Kertünk előtt az utcai járdán van 2 db 15-20 éves díszalmafa. Csodálatos rózsaszínű virágaikat tavasszal sokan megcsodálják. Valami történt a fákkal, az összes apró termés megfeketedett, összeaszalódott, és rajta lógnak az ágakon, nem hullottak le. A fatörzseken, sok helyen sebeket, kéregleválásokat is látok. Mi történhetett velük? Mit tehetek, hogy ez ne ismétlődjön meg?

Szaktanácsadás

Mi lehet a baja a viaszvirágnak? Hogyan gyógyíthatom meg?

2023. február 2.

Most került hozzám egy viaszvirág (Hoya), de a levelein valamilyen betegség vagy kártevő okozta tünetek láthatók. Mit tudok tenni, hogy meggyógyuljon? A többi növény veszélyben lesz a közelében?

Szaktanácsadás

Leperegnek a fenyő levelei, a törzsén kicsi, kerek lyukak vannak. Mi okozhatta ezeket a tüneteket?

2023. január 14.

Az egyik fenyőnkről szeptembertől elkezdtek leperegni levelei, mostanra a megküldött képeken látható mértékű lett a probléma. A törzsén, kérgén kicsi, kerek, fúrásszerű lyukak vannak. Azt szeretném kérdezni mi okozhatta ezt, mik a fa további esélyei, ki kell-e vágni?