Címke: Szabadföldi termesztés

szabadföldi termesztés

Szakcikkek / Zöldség

Világméretekben a zöldségágazat húzónövénye: a paradicsom

2019. november 2.

Világméretekben napjaink legdinamikusabban fejlődő agrárágazata a zöldségtermesztés, húzónövénye a paradicsom. Ma már világviszonylatban közel 180 millió tonnát állítanak elő belőle, ez a világ összes zöldségtermelésének 17%-a.

Agrárhírek / Zöldség-Gyümölcs

A természetközeli termesztés szellemisége

2019. május 27.

Egy hazai gazdaságot mutatunk be Olvasóinknak, ahol a természetközeli termesztési mód alkalmazásával törekednek arra, hogy a kemikáliák felhasználását csökkentsék, illetve elkerüljék. Ezen alapelvek közel állnak az integrált növényvédelem alapelveihez.

Szakcikkek / Tápanyag-utánpótlás

Zöldségfélék kénigénye és kéntrágyázása

2019. április 24.

A kénhiányban szenvedő növény fejletlenebb, mivel gátolt a sejtosztódása és a fehérje szintézise. A ként a növények főleg szulfát formában veszik fel a talajból, de a levegő kéndioxid-tartalmát is képesek hasznosítani. Magában ként trágya formájában nem szoktunk adni, más tápelemek kísérőanyagaként visszük a tápoldatba (talajba).

Agrárhírek / Zöldség-Gyümölcs

Hétvégétől már magyar szabadföldi szamócát ehetünk

2018. május 9.

A rekord meleg áprilisi tavasz felgyorsította a növények növekedését, emiatt idén kevésbé lesz érezhető a különbség a szabadföldi valamint a fóliás szamóca betakarítási ideje között.

Agrárhírek / Zöldség-Gyümölcs

Bőséges termés várható szamócából

2018. április 20.

Kedvező idényben bízhatnak az idén a hazai szamócatermesztők, sem a fagy, sem az eső nem károsította a termést.

Szakcikkek / Gyümölcs

Szamócatermesztés szabadföldön és hajtatásban

2018. április 19.

Lajosmizse határában fekszik az a nagyjából 1 hektár területű ültetvény, ahol Kisjuhász Attila feleségével és segítőjével, évtizedek óta foglalkozik szamócatermesztéssel.