8℃ 3℃
december 9. Natália, Valéria, Filótea

Címke: Szárítás

szárítás

Szakcikkek / Egyéb szakmai közlemények

Így lesz a narancsból dekoráció egyetlen délután alatt

2025. december 5.

A szárított narancs ma újra trendi, dekorációként és a konyhában is tarol. Ezzel a módszerrel Ön is profi végeredményt kap otthon.

Szakcikkek / Zöldség

Hűtőben tárolja a hagymát? Nagy hibát követ el!

2025. november 17.

A legtöbben rossz helyen tartják a hagymát – és emiatt hamar megrohad. Nézd meg, hová kell tenned valójában!

PR cikk / PR cikk

Tartható-e az édesburgonya tél végéig? Igen!

2025. október 29.

Tárolási hőmérséklet, szellőzés, sérülések – ezek döntik el, hogy hónapok múlva is ehető lesz-e az édesburgonya.

Agrárhírek / Életmód, gasztronómia

Gyömbér szárítása otthon – gyorsan, egyszerűen, illatosan

2025. október 23.

Három otthoni gyömbérszárítási módszer, amivel fillérekből készíthetünk tartós, aromás fűszert.

Házikert / Házikert

Kapormag: mikor és hogyan gyűjtsük be?

2025. augusztus 10.

A kapormag otthoni gyűjtése és szakszerű tárolása nemcsak pénzt spórol, hanem garantálja a fűszer kiváló minőségét is.

Házikert / Házikert

Nem vész kárba: tippek a kerti felesleg feldolgozásához

2025. június 29.

Túl sok termett a kertben? Mutatjuk, hogyan őrizheti meg, dolgozhatja fel vagy cserélheti el a felesleget – ötletesen és kíméletesen.

Szakcikkek / Figyelmébe ajánljuk

Szárítás mesterfokon: tippek fűszernövényekhez

2025. június 8.

Így szárítsd a gyógynövényeid: gyors, természetes vagy profi módszerek az aromák megőrzéséhez – egyszerűen, otthon!

Szaktanácsadás

Hogyan tároljuk a diót, hogy sokáig elálljon?

2024. november 22.

Az idei évben először termett a diófánk nagyobb mennyiséget. Hogyan tároljuk a diót, hogy sokáig elálljon? Mire kell leginkább odafigyelni?

Agrárhírek / Életmód, gasztronómia

Hamarosan szedhető a csipkebogyó: így tárolhatjuk be télire

2024. október 3.

A dér által megcsípett csipkebogyó elkezd megpuhulni és könnyebb is lesz feldolgozni, akár gyógyteának, akár lekvárnak használnánk fel.