Címke: Szén-dioxid-kibocsátás

szén-dioxid-kibocsátás

Agrárhírek / Állattenyésztés

Már tenyésztik a klímasemleges szarvasmarhát

2024. március 19.

A szarvasmarhákat a legnagyobb szén-dioxid-termelők között tartják számon. Argentína azonban nem a marhák leselejtezésében, hanem új tanúsítási rendszerben gondolkodik. A cél a klímasemleges szarvasmarha.

Agrárhírek / Agrárközélet

Az élelmiszeripar teszi ki a globális fosszilis tüzelőanyag-kibocsátás 15 százalékát

2023. november 9.

Egy friss tanulmány szerint az élelmiszertermelés a globális fosszilis tüzelőanyag-fogyasztás legalább 15 százalékáért felelős. Miközben a fosszilis tüzelőanyagok aránya a közlekedésben és az energiatermelésben csökken, az élelmiszergyártásban és -feldolgozásban növekszik. Ez a fogyasztók viselkedésével is összefügg.

Agrárhírek / Növénytermesztés

Egy tonna búza termelése során mennyi szén-dioxid keletkezik? És hogyan ellensúlyozható?

2023. október 29.

A talaj termőképességének csökkenéséről és a regeneratív gazdálkodási formák lehetőségeiről volt szó a nyíregyházi tanácskozáson. A szakmai rendezvényen a Debreceni Egyetem tartamkísérleteinek eredményeit is bemutatták.

Szakcikkek / Növénytermesztés

Mi az igazság a talaj szénmegkötő képességével kapcsolatban?

2023. július 30.

Vajon tudja-e, mi befolyásolja leginkább a talaj szénmegkötő képességét? Jobb-e egy ökológiai gazdaság talaja, mint egy átlagos mezőgazdaságé? Egyáltalán, miért olyan fontos a szénmegkötés, és hogyan kapcsolódik ez a klímaváltozáshoz? Szkeptikus hangok is hallatszanak ezzel kapcsolatban.

Agrárhírek / Növénytermesztés

A bioszén és a pirolízisből származó energia kikövezheti az utat a szén-dioxid-semleges mezőgazdaság felé Kínában

2023. május 1.

A globális üvegházhatású gázok kibocsátásának jelentős része a mezőgazdaság számlájára írható, ugyanakkor a szén-dioxid-semlegességhez vezető út nem egyszerű.

Agrárhírek / Növénytermesztés

Kutatások szerint 2050-ig 80%-kal csökkenthető a műtrágyákból származó szén-dioxid-kibocsátás

2023. április 21.

A kutatók kiszámították a műtrágyák teljes életciklusának szén-dioxid-kibocsátását, amelyek a teljes üvegházhatást okozó gázkibocsátás mintegy öt százalékáért felelősek.

Agrárhírek / Gépinfo

Hidrogén üzemanyagcellás kivitelt fejlesztenek a Toyota Hiluxból

2023. március 13.

A Toyota Hilux hamarosan melléktermékként tiszta vizet kibocsátó, zéró emissziós hidrogén üzemanyagcellás elektromos változatban is elérhető lehet.

Agrárhírek / Agrárgazdaság

Szén-dioxid-kibocsátás csökkentés az agráróriás ADM-nél

2022. január 14.

A gázvezeték a mezőgazdasági és energiaipari vállalatok legújabb lépése a bolygó felmelegedését okozó szén-dioxid-kibocsátás csökkentésére.

Agrárhírek / Agrárgazdaság

Agrárstartup az alacsony szén-dioxid-kibocsátásért

2021. november 21.

Mindig a tőzsdére lépésről beszélünk, különösen, ha a piac jó, de jelenleg a hangsúly 100 százalékban az üzletág alapvető tevékenységein van.