Címke: Talajminta

talajminta

Szakcikkek / Házikert

Kerttervezés az alapoktól a kivitelezésig

2023. október 27.

Hogyan készül egy kertterv, és muszáj egyszerre kivitelezni? Ezernyi kérdés merül fel egy magánkert tulajdonosában, amikor eljön a pont: terveztetni kellene.

Szakcikkek / Házikert

Mennyire ismerjük a saját kertünk talaját?

2023. március 22.

A kerttervezés és a kerti ténykedés első lépése az, hogy ismerjük meg a kertünk talaját, ismerjük meg, hogy valójában mibe fogunk ültetni.

Szakcikkek / Talajművelés

Talajminták tárolása, címkézése

2023. február 16.

Az átlagmintát ajánlatos közvetlenül a kb. 12 kg talaj befogadására alkalmas polietilén tasakba tenni és felcímkézni, milyen céllal vettük.

Szakcikkek / Talajművelés

Hogyan vegyünk általában talajmintát?

2023. február 15.

A talajmintavétel célja általában az adott területre jellemző átlagminta felvétele, mely a talajtulajdonságok és a tápanyagtartalom meghatározására alkalmas.

Szakcikkek / Növénytermesztés

Figyeljünk a talajlakó kártevőkre

2021. március 9.

A tavasz közeledtével egyre több károsító kezdi meg idei tevékenységét és kezd veszélyt jelenteni az idei vetésekre. E károsítók közül szinte a legelsők, amelyek kártételével a gazdák a kelés során (vagy annak hiányában) szembesülhetnek, azok a talajlakó kártevők.

Szakcikkek / Növénytermesztés

Precíziós szolgáltatásokkal díjazzuk, ha most rendeli meg a tavaszi komplex műtrágyákat!

2020. december 16.

A talajmintavétel és a tápanyag-gazdálkodás képezik a növénytermesztés alappilléreit, és nem csak a talaj, hanem a növény igényeit is középpontba helyezik. Itt is igaz a szükséges és elégséges elv betartása. A szükségtelenül kijuttatott műtrágya pazarlás, a kevés tápanyag pedig limitálja a termést.

Agrárhírek / Gazdainfó

Jelentés és talajmintavétel nitrátérzékeny területeken

2020. március 24.

Idén is eljött a nitrátérzékeny területen gazdálkodóknak, valamint az állattartóknak a nitrát adatszolgáltatás időszaka.

Szakcikkek / Talajművelés

A talajvizsgálatok szerepe a precíziós gazdálkodásban

2017. december 21.

A talaj állapotának részletes és helyspecifikus ismerete nélkül nem képzelhető el olyan teljes technológiát alkalmazó precíziós gazdálkodás, ahol a tápanyag-utánpótlást a talaj és a növény igényeinek megfelelően végzik.