Növénytermesztés
Fizetett tartalom
Növénytermesztés
Fizetett tartalom

Precíziós szolgáltatásokkal díjazzuk, ha most rendeli meg a tavaszi komplex műtrágyákat!

Precíziós szolgáltatásokkal díjazzuk, ha most rendeli meg a tavaszi komplex műtrágyákat!

KITE Zrt.

A talajmintavétel és a tápanyag-gazdálkodás képezik a növénytermesztés alappilléreit, és nem csak a talaj, hanem a növény igényeit is középpontba helyezik. Itt is igaz a szükséges és elégséges elv betartása. A szükségtelenül kijuttatott műtrágya pazarlás, a kevés tápanyag pedig limitálja a termést.

Segítünk Önnek, hogy legközelebb már a precíziós szolgáltatásainkkal nyert információk alapján hozza meg a döntést: Mennyi és milyen műtrágyát juttassak ki?

Amennyiben még nem rendelkezik talajmintavételi eredményekkel és NPK szolgáltatási csomagakciónk keretén belül 24 tonna műtrágyát vásárol, akkor 12 hektár precíziós talajvizsgálatot kap ajándékba.

Ha már korábban elvégeztette a precíziós talajvizsgálatot, akkor az alábbi három féle precíziós szolgáltatásunk közül választhat, melyek egyikét 24 tonna műtrágya vásárlása esetén elkészítjük Önnek 24 ha területre:

–  a KITErkép (termőképességi térkép) elkészítése,

– nitrogénelőírás-térkép készítése,

– meszezőanyagelőírás-térkép összeállítása.

Az akció a KITE kevert, Elixir-Zorka NPK, szántóföldi YaraMila, szilárd Timac Agro és Calciprill termékekre vonatkozik.  

Hogyan történik a mintavétel?

Termőképesség alapján precíziósan végezett talajmintavétel

 „Nem csak kötelezettség, hanem alapvető információ!”

A KITE Zrt. Innovációs Főigazgatósága által elkészített KITErkép (termőképességi térkép) a táblán belüli heterogén foltok feltárását segíti. Ehhez felhasználjuk a távérzékelési adatokat (NDVI) és a tábláról gyűjtött műveleti adatokat, mint például a domborzat és hozam is. A táblán belül változó méretű, de maximum 3 hektáros menedzsment zónákat alakítunk ki. Ennek segítségével jól le tudjuk határolni a táblán belüli átlagos és attól pozitív vagy negatív irányba eltérő zónákat. A precíziós tápanyaggazdálkodás alapját a tábláinkon pontos koordinátákhoz rögzített talajmintavétel adja. Ez alapján az országos 6 darabból álló flottánk, amely GPS-el és automata fúró rendszerű talajmintavevő berendezéssel rendelkeznek, nagy pontossággal és a szabvány által előírt gyakorisággal (18-20 leszúrás/minta) egységes mélységből veszik meg partnereinknél a talajmintát. Ez lehetővé teszi a gyors, pontos, és mindenkor ellenőrizhető szántóföldi talajmintavételt.

A PrecSoil alkalmazással nyomon követheti, hogy a tábláján pontosan merre dolgozik a tápanyag-gazdálkodási szaktanácsadó kollégánk. A vizsgált 14 paraméter nagyon jól mutatja a terület heterogenitását és adottságait. Sok esetben rávilágít olyan összefüggésre, ami szükséges az eredményes növénytermesztésünkhöz. A KITE Zrt. által a partnereinknél vett talajmintákhoz a vizsgálat évében szaktanácsadás jár. A KITErkép termőképességi térkép alapján a partner által tervezett termésmennyiségekhez elkészítjük akár raszterenként a tápanyagszükségleteket. A tápanyagterv tartalmazza a növény átlaghoz viszonyított termésmennyiségét és annak megtermeléséhez szükséges N/P/K és CaCO3-igényét is. Ennek segítségével a talaj tápanyagellátottságához és a növény igényéhez választhatunk műtrágyázási technológiát.  A mono-műtrágyák mellett az akár egyedi recept alapján hidegen kevert KITE műtrágyákból a növény igényének legjobban megfelelő műtrágyát választhatunk. A mintavétel során rögzített koordináták miatt a P és K alaptrágya-kijuttatás optimalizálható, amelyről előírástérkép is készülhet.

Használhatunk szilárd vagy akár folyékony műtrágyát, de előfeltétel, hogy erőgépünknek intelligens vezérléssel kell rendelkeznie (navigáció + szakaszvezérlés + dózisvezérlés). Ezek használatával válnak a precíziós eszközrendszerek alkalmassá a kihagyás- és átfedésmentes, valamint a pozícionált és differenciált kijuttatás megvalósítására.

 Az akció 2021.01.15-ig vagy visszavonásig érvényes! Az akció csak a fent említett termékekre vonatkozik. Több szolgáltatás egy megrendelésre nem összevonható.  Az akció részleteivel kapcsolatban keresse kereskedő-szaktanácsadóinkat.

 

 

 

 

 

 

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Jövedelem-maximalizálás repcében. Mi számít? Olajtartalom, betegségellenállóság, becőstabilitás?

2024. július 11. 16:40

Hibrid oldalról a legfontosabb szempontok közé tartozik a termésstabilitás, a betegségekkel szembeni ellenállóképesség, hatékony tápanyag-felhasználás, becők pergésellenállása és az olajtartalom.

A stresszkezelés a vetőmaggal kezdődik

2024. július 10. 11:40

Válasszon a SAATEN-UNION stressztűrő, az új kihívásokhoz kiválóan alkalmazkodó kalászos fajtái közül!

A Nuseed bemutatja úttörő és interaktív virtuális szántóföldi terepszemléjét

2024. július 10. 10:10

A technológia és a mezőgazdaság között húzódó szakadék áthidalását szolgáló Nuseed virtuális szántóföldi terepszemle élményt nyújt a termelőknek.

Több újdonságot is tartogat az idei DEKALB repce portfólió

2024. július 9. 14:10

Igényeinek megfelelően választhat különböző olajtartalmú, őszi és tavaszi fejlődésű, vetési, virágzási és érés idejű hibridek közül.

Kukoricavetés a szárazságban - Precíziós gazdálkodás és víztakarékosság a Balogh-Farm Tépe Kft.-nél

2019. május 8. 12:06

Berettyóújfalu határában is nagy erőkkel dolgoztak a mezőgazdasági gépek április végén, hiszen a Balogh-Farm Tépe Kft. területein is megkezdődött a kukorica vetése.

Növénytermesztés Képgaléria Videó

Mindent a nyári betakarításról

2021. május 25. 09:07

A betakarítás egy ünnep. Az egész éves munkánkat ünnepeljük ilyenkor, a sok befektetett energia gyümölcsét. Hiszen a megfelelő mértékű hozam eléréséhez, megfeszített figyelem és fegyelmezett munka kell, a szoros technológiai elvárások és rövidülő munkaidő-ablakok elvárják a kellő mértékű odafigyelést.

Talajkondícionálók tavalyi áron: Physio-Mescal G18 és Physiomax a KITE Zrt. kínálatában

2021. július 21. 13:37

Az első foszfortartalmú talajkondicionáló Magyarországon – mert számunka fontos a talaj.

Virtuális határszemle 5. - Növényvédelmi előrejelzés - Hogy előre tudja, mikor kell beavatkozni

2020. július 2. 05:48

Sorozatunk ötödik részében a KITE PGR rendszerének egyik pillére, a károsítók és kórokozókról szóló jelentések készítésére alkalmas Növényvédelem applikáció kerül górcső alá. Használatával a beavatkozás időszerű, hatékony és gazdaságos lesz.