Címke: Tápanyag

tápanyag

Szakcikkek / Zöldség

Óvatosan a fejtrágyával és az öntözéssel a tárolt zöldségfajoknál

2017. szeptember 7.

A nagy tápanyagigényű, hosszú tenyészidejű, ipari és tárolási zöldségfélékre a trágyamegosztás szabálya mindenképpen érvényes.

Szakcikkek / Tápanyag-utánpótlás

A folyékony műtrágyázás lehetőségei a szántóföldi növénytermesztésben

2017. szeptember 1.

Ne feledjük, a folyékony trágyázásnak is vannak korlátai, nem minden talajon és nem minden kultúrában érdemes áttérni a folyékony technológiákra.

Szakcikkek / Zöldség

Mi lehet a magnéziumhiány oka, a tünetek magyarázata?

2017. szeptember 1.

Intenzív termesztést folytató gazdaságokban rendszerint az ionantagonizmus, azaz az egyoldalú NPK trágyázás lehet az oka a magnéziumhiánynak.

Szakcikkek / Tápanyag-utánpótlás

Mennyiséget és minőséget egyszerre! - Pár gondolat őszi búza vetés előtt

2017. augusztus 28.

Általánosságban elmondható, hogy a magyarországi viszonyok között minimum 50-70 kg/ha foszfor műtrágya kijuttatása az elsődleges cél.

Szakcikkek / Zöldség

Gombakomposzt használata a zöldségtermesztésben

2017. augusztus 1.

Növény-egészségügyi vizsgálatok kimutatták, hogy növénytoxikus anyagokat, betegségeket vagy kártevőket a letermett komposzt nem tartalmaz.

Szakcikkek / Tápanyag-utánpótlás

Repce alapozás időben, magas minőségben!

2017. július 18.

Az elmúlt évek alapján minden figyelmet megérdemel a repce agrotechnikája, különös tekintettel az alaptrágyázásra.

Szakcikkek / Zöldség

Sárgul a palánta levele kiültetés előtt és után (paprika, paradicsom, káposztafélék)

2017. május 30.

A palántanevelésben többnyire tiszta tőzeget vagy tőzegkeverékeket használunk, amelyek nagy abszorpciós kapacitásukból adódóan erősen megkötik a tápanyagokat.

Szakcikkek / Zöldség

Korai szabadföldi káposztafélék tápanyagellátása

2017. május 10.

A hajtatott és korai szabadföldi káposztafélék évek óta jó exportcikknek bizonyulnak, de a termesztés biztonsága nálunk kérdéses.

Szakcikkek / Szőlő-Bor

Tudományos eredmények, gyakorlati tapasztalatok

2017. május 1.

A szőlőtermesztők egyre több technológiai kihívással kerülnek szembe, melynek nagy része a tápanyag-ellátással összefüggésben álló élettani problémákra vezethető vissza.