9℃ 1℃
március 1. Albin, Albina, Leonita, Lea

Címke: Tápanyagpótlás

tápanyagpótlás

Szakcikkek / Növényvédelem

Januári tavasz után februári tél – milyen következményei lehetnek?

2025. február 13.

A különféle szántóföldi és kertészeti kultúrák, amelyeket kinn a földeken ér a tél, sok esetben felkészültek a zimankós téli időjárásra.

Szakcikkek / Állattenyésztés

Őszi teendők a termékenyebb legelőkért

2024. november 24.

Az ősz kiváló időszak arra, hogy legalább 2-3 évente talajmintát vegyünk és az eredmények alapján javítsuk a legelő termékenységét.

Házikert / Házikert

Ezért adjunk kávézaccot a szobanövényeknek

2024. október 24.

A kávézacc javítja a talaj minőségét, sőt, néhány növény számára afféle bioműtrágyaként is szolgálhat.

Szakcikkek / Zöldség

Zöldségféléken előforduló molibdénhiány kezelése és megelőzése

2024. október 7.

A molibdént egészen kevés, nyomokban előforduló mennyisége miatt a mikroelemekhez (mások az ultra-mikroelemekhez) sorolják.

Házikert / Házikert

Őszi gyepápolás: mit tegyünk és mit ne tegyünk?

2024. szeptember 4.

Mind a hagyományos, mind a fajgazdag természetes gyep kora ősszel extra törődést és odafigyelést igényel. De mire is van szüksége?

Szakcikkek / Zöldség

Foszfor: most kell adni, később nehezen pótolható tápanyag

2024. szeptember 1.

A három fő növényi tápanyagként emlegetett nitrogén, foszfor és kálium közül a foszfor az, amelynek hiánytünete a zöldségfélék levelén csak lassan válik felismerhetővé.

Házikert / Házikert

Így készül az ázalék – és mennyi mindenre jó!

2024. május 30.

Az ázalék valójában a növényekből nyert kivonatokat jelenti. Különböző tápanyagokban gazdag.

Szakcikkek / Gyümölcs

Naspolya: gyakorlati útmutató és tippek a sikeres otthoni termesztéshez

2024. május 8.

Magyarországon bizonyos területeken termeszthető, különösen az ország déli részén, ahol enyhébb az éghajlat.

Szakcikkek / Zöldség

Zöldségnövényeken előforduló levélsárgulás okai és gyógyításuk, III. rész – Makroelemek – kálium

2024. április 25.

A nitrogén is javítja a minőséget (pl. búza fehérjetartalom stb.), és a kálium is limitálhatja a termésmennyiséget (pl. burgonya stb.).