Címke: Terméshozam

terméshozam

Agrárhírek / Növénytermesztés

A növényi biostimulátorok intenzív növekedést és magasabb terméshozamot eredményezhetnek

2024. február 19.

A biostimulátorok alkalmazása a mezőgazdasági növénytermesztésben a terméseredmény jelentős javulásához vezethet – hangzott el a Corteva Agriscience szakértőjének előadásában a Magro.hu Stresszkezelés a mezőgazdaságban című konferenciáján, amelyet 2024. február 15-én tartottak Debrecenben.

Szakcikkek / Növénytermesztés

Hogyan hat a direktvetés a terméshozamra? Tanulságos kísérlet zajlott Zalában

2024. február 18.

Milyen terméshozamok érhetők el direktvetőgéppel kukorica-, árpa-, szója- vagy repcetarló esetében? A Multiva gyakorlati szántóföldi kísérletei ezt is megmutatták.

Szakcikkek / Növénytermesztés

Milyen az ideális kukoricasűrűség? Magyar matematikusok válaszolták meg

2023. december 8.

Már a kukoricatermés előzetes becslésénél is lehet hasznosítani azokat az új összefüggéseket és számításokat, amelyeket a Debreceni Egyetem kutatói fedeztek fel.

Agrárhírek / Agrárgazdaság

Az EU-ban 8 százalékkal több napraforgómag-termés várható

2023. november 9.

Az Oil World 56,7 millió tonna (+3 százalék) napraforgómag-termésre számít a világon a 2023/2024. gazdasági évben. A globális kibocsátás 0,5 millió tonnával múlhatja alul az 57,2 millió tonnára jelzett felhasználást, így a zárókészlet 4 és 5 millió tonna között alakulhat a 2023/2024. évi szezon végén.

Agrárhírek / Agrárgazdaság

Valamit titkol Kína a búzaterméséről, furcsa felvásárlásba kezdett

2023. november 8.

Hivatalosan kiemelkedő búzatermésről szólnak a kínai híradások, ám az ázsiai szuperhatalom mégis jelentős terményfelvásárlásba kezdett. Mi állhat a háttérben?

Szakcikkek / Növénytermesztés

Így lehet 5 tonna fölötti napraforgót termeszteni

2023. november 1.

A Syngenta elkötelezett amellett, hogy a termelőit ne csak kiváló genetikájú napraforgó hibridekkel, hanem a technológiai elemekkel kapcsolatos tapasztalataival, szaktanácsaival, valamint a folyamatosan bővülő digitális megoldásaival is támogassa a magasabb terméshozam elérésé-ben. A vállalat 6 tonna napraforgó programjában egyedülálló, hogy a termelőkkel közösen gondolkodva és fejlődve, lépésről-lépésre vizsgálják meg, hogy mi vehet el a termésből és ez hogyan küszöbölhető ki.

Agrárhírek / Agrárgazdaság

Meglepetést okozott a kukorica Békésben

2023. október 28.

Hektikusan alakult idén a kukorica helyzete Békésben (is). A betakarítás előtt rekordközeli hozamban bíztak a gazdák, aratás közben viszont csalódás érte őket, míg végül kisebb – kellemes – meglepetés.

PR cikk / PR cikk

BREAKING NEWS! 16 tonna feletti eredménnyel zárt a KWS HYPOLITO a tiszavasvári Munka Mg. Kft. területén!

2023. október 5.

Megindult a kukorica betakarítása országosan. Kezdésként mindjárt egy kiemelkedő terméseredményről hozott hírt Pallay Ferenc, a KWS Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei szaktanácsadója.

Agrárhírek / Zöldség-Gyümölcs

Így számolják ki előre a pontos almatermést

2023. szeptember 10.

Az egyes fákra vonatkozó becslések alapján a teljes régió hozamát lehet megbecsülni extrapolációval.