A növény növekedésének légáramlat alapú szabályozása
2021. július 15. 05:39
A növény növekedését befolyásolni képes, üvegházi környezetben alkalmazott, légáramlat alapú technológiai fejlesztés ígéretes lehetőségnek bizonyul a kémiai növekedés-szabályozó anyagokkal szemben.
Honnan jön az organikus?
2021. július 15. 05:25
Az Európai Unióban egyre növekszik az ökológiai gazdálkodásból származó termékek fogyasztása, miközben az ilyen árucikkek behozatali mértéke 2019 és 2020 között kissé csökkent.
Gombával a varroa atka ellen
2021. július 14. 08:37
A kutatók megközelítőleg 27 000 fertőzött atkát vizsgáltak meg a megfelelő hiperparazita gomba törzs kitenyésztése céljából.
Komlótermesztés - kicsit másképp
2021. július 12. 07:36
Az Egyesült Királyságban az utóbbi időszakban megnövekedett a kézműves sörök iránti kereslet, amely nagyobb mennyiségű komlót is igényel.
Tisztább levegő - több termés?
2021. július 11. 10:42
Egy új kutatás eredményei rámutattak, hogy az amerikai, hatalmas volumenű mezőgazdasági termelésben jelentős szerepet játszik a levegőtisztaság.
Fitoftóra - végre áttörés a védelemben?
2021. július 11. 04:36
A felfedezés a kórokozóval szembeni védekezés hatékonyságának fokozására és fenntarthatóbbá tételére vonatkozóan is megfogalmaz javaslatokat.
Növekvő trend figyelhető meg a borok alkoholtartalmában
2021. július 10. 04:38
Az alkoholtartalom alakulására egy adott évjárat időjárási körülményei, valamint a borász által hozott számos döntés hatást gyakorol.
Európai szőlőkereskedelmi körkép
2021. július 9. 07:36
A forróság hatására korán kezdődött a szőlőszezon Egyiptomban, ugyanakkor Olaszország késlekedve lépett színre, így nem alakulhattak ki az ellátási átfedések, amelyek biztosíthatták volna a folyamatos utánpótlást.
Meddig nő a "Medve"?
2021. július 6. 06:38
A felmelegedés hatására kiolvadó talaj több millió hektár felhasználható földet fog eredményezni Oroszországban, amely hozzájárul az ország gazdasági felemelkedéséhez.
Lassabb érés - jobb bor
2021. július 5. 07:36
A bogyóérés sebességének minőségre gyakorolt hatásával kapcsolatos kérdések hívták életre azt a kutatást, amely során a szakemberek Cabernet Sauvignon ültetvényekben hajtottak végre az éréslassításra vonatkozó kísérleteket.