Gereblye helyett körbálázó: levélgyűjtés kreatívan
2024. november 4. 13:10
Dortmundban nem kispályáznak, egy körbálázóval gyűjtik össze a lehullott faleveleket. Az ötlet csak elsőre tűnik meredeknek.
Sertésben mutatták ki a H5N1 madárinfluenza-vírust
2024. november 3. 14:10
A virológusok már megjósolták, és most megtörtént: az Egyesült Államokban a H5N1 madárinfluenza-vírus első alkalommal fertőzött meg sertéseket.
4 ok, amiért a kőris jobb tűzifa, mint a híre
2024. november 3. 10:10
A tűzifafajok közül a kőrisnek nincs jó híre. Pedig számos érv szól amellett, hogy éppen ezt a keményfát használjuk a kályhában vagy kandallóban.
Házi készítésű trükkök vadon élő állatok ellen – vagy épp értük
2024. november 3. 08:10
Nem kell feltétlenül bevásárolni ahhoz, hogy a körülöttünk élő állatokat elriasszuk vagy magunkhoz vonzzuk. Néhány egyszerű megoldást mutatunk.
Egy egyszerű lakat életet menthet
2024. november 2. 16:10
Amikor gépeket, berendezéseket kell javítani, tisztítani, az áramot le kell kapcsolni. Hogyan akadályozható meg, hogy valaki visszakapcsolja?
Érezze magát biztonságban egy téli vészhelyzeti csomaggal!
2024. november 2. 10:10
Bár mostanában nem volt részünk benne, nem lehetetlen, hogy a tél igazán fagyos lesz. Ezért jó ötlet összeállítani egy téli túlélőcsomagot.
Milyen időjárás várható télen – a népi megfigyelések alapján?
2024. november 1. 12:10
Bár a népi időjárási megfigyelések talán nem mindig válnak valóra, megnéztük, ezek mit jósolnak a télre. Hátha idén igazuk lesz!
Hová tűnik a mulcs a kertben?
2024. október 31. 12:10
A legtöbb kerttulajdonos bosszankodott már azon, hogy a drága mulcsnak lassan nyoma sem marad, rendszeresen pótolni kell. De vajon baj ez?
Miért köpködnek a lámák és alpakák?
2024. október 31. 11:10
A lámák és alpakák alapvetően kedves állatok, de megeshet, hogy bizony aki közel megy hozzájuk, azt leköpik… De vajon miért teszik?
Hogyan lesz a baromfitrágyából tápanyagforrás?
2024. október 30. 15:10
A baromfitrágya komposztként történő használata csodát tesz a kertben. De hogyan hasznosítsuk újra, hogyan lesz belőle tápanyag?