Palackba zárt marketing: amikor a bor külseje dönt helyettünk
2025. október 19. 14:10
Forma, szín, címke, kupak: a borospalack minden részlete üzen a vásárlónak. De vajon mennyire hagyjuk magunkat befolyásolni?
Milyen virág nyílik 2500 méteren és a kertben is?
2025. október 19. 08:10
Ez az alpesi különlegesség legendák és nemzetek szimbóluma – de akár saját sziklakertünkben is nevelhetjük sikerrel.
Tökéletes birsalmasajt házilag – lépésről lépésre
2025. október 19. 07:10
Bemutatjuk, hogyan készíthető autentikus birsalmasajt – a legjobb arányokkal, praktikákkal és tárolási tippekkel.
Kökörcsin a kertben – egyszerű gondozás
2025. október 18. 11:10
Napos hely, laza talaj és kevés gondoskodás – ennyi kell ahhoz, hogy a kökörcsin a tavasz legszebb virága legyen.
Sütni vagy díszíteni? – A tökfélék őszi kavalkádja
2025. október 18. 07:10
Az ősz igazi sztárjai a tökök – de nem mindegy, melyik kerül a sütőbe és melyik a teraszra. Segítünk eligazodni a fajták között!
Casuarina – a nitrogént megkötő trópusi fa
2025. október 17. 14:10
A Casuarina nemcsak árnyékot ad: gyökerei nitrogént juttatnak a talajba, serkentve más növények növekedését.
Így locsoljuk ősszel a kaktuszt – ha életben akarjuk tartani
2025. október 17. 08:10
Ősszel a kaktuszok vízigénye drasztikusan megváltozik. A túlöntözés ilyenkor halálos hiba lehet – mutatjuk, hogyan kerülhetjük el.
Lehet-e nyersen enni a birset? Itt a válasz!
2025. október 16. 14:10
Fanyar, de értékes: a birs nyersen is ehető, ha tudjuk, mikor és hogyan érdemes megkóstolni.
Túlburjánzott ecetfa? Így fékezzük meg!
2025. október 16. 11:10
Az ecetfa díszes, de agresszív növény. A metszés nemcsak esztétikai, hanem védekezési kérdés is. Nézzük, mikor és mivel érdemes hozzálátni!
Téli álom előtt: hogyan segíthetjük a denevéreket?
2025. október 15. 14:10
Barlangok, pincék, odvas fák – így küzdenek a denevérek a téllel, és így segíthetjük őket túlélni.