A láthatatlan kártevő, ami tarra rághatja a vetést
2025. szeptember 18. 08:10
Ősszel újra támadhat a csócsárló: a gabona kártevője, amelyet csak időben észlelve és okosan védekezve győzhetünk le.
Kórokozók ugrásra készen az árpában: most kell lépni!
2025. szeptember 16. 09:10
Az őszi árpa vetések már most komoly gombás fertőzésveszélyben vannak – a megelőzés sokkal olcsóbb, mint a védekezés.
Hogyan ismerhetők fel a vírusos gabonák?
2025. szeptember 13. 11:10
Az őszi kalászosokat már vetéskor fenyegetik a vírusok. A tünetek csak tavasszal jelentkeznek, de a védekezést most kell megkezdeni.
Beteg az uborka: hogyan védhetjük meg a szezon végét?
2025. szeptember 9. 14:10
Ősz elején a lisztharmat és a peronoszpóra is újult erővel támadja az uborkát – a gazdák csak következetes védekezéssel menthetik a termést.
Betakarítás után jön a feketeleves: vigyázat, fertőzésveszély!
2025. szeptember 8. 14:10
Az őszi betakarítás sikere a raktárak állapotán is múlik. Ha most nem lépünk, a kártevők télen is óriási károkat okozhatnak a gabonában és olajos magvakban.
Lassú növénypusztulás: nem biztos, hogy csak az aszály a hibás
2025. szeptember 4. 08:10
Aszály vagy gombás fertőzés? A Rhizoctonia bataticola jelenléte csak mikroszkleróciumokkal bizonyítható – a különbség döntő fontosságú a védekezésben.
Poloskák támadása: veszélyben a szójatermés?
2025. szeptember 3. 13:10
A poloskák idén is komoly károkat okoznak. A szója különösen veszélyben van, miközben a védekezés olcsó és hatékony lenne.
Részeg méhek a napraforgótáblán – ez áll a háttérben
2025. augusztus 16. 08:10
A napraforgó érésének végén különféle kórokozók jelennek meg, amelyek gyakran látványos, de olykor súlyos károkat is okoznak.
Melegedő klíma – terjedő gomba: egyre nagyobb a baj?
2025. augusztus 6. 08:10
Téves biztonságérzetet ad az idei nyár: a napraforgókban már ott bujkál a veszélyes kórokozó, csak késve jelentkeznek a tünetek.
Hová tűnt a gyapottok-bagolylepke?
2025. augusztus 2. 08:10
A gyapottok-bagolylepke idén szinte eltűnt a földekről – kevesebb lepke, kevesebb hernyó, kisebb kártétel: mi áll a háttérben?