Ordódy Eszter

Agrofórum Online

Léteznek ehető gyomnövények is, ne bántsuk őket!

2024. július 27. 16:10

Felsorakoztatunk egy csokornyi gyomnövényt, amelyekből egészséges, ízletes és roppant különleges finomságokat készíthetünk.

11 szívós, nap- és hőségtűrő növény, amely egész nyáron virágzik

2024. július 27. 10:10

Hosszú távon kevesebb gondozást igénylő kertet alakíthat ki, ha olyan strapabíró növényeket választ, amelyek jól alkalmazkodnak a napsütéses kertekhez.

Mitől lesz aranyszínű a sárgabaracklekvár?

2024. július 27. 08:10

Sokan azt gondolják, hogy „lekvárhoz” mindegy, milyen gyümölcsöt választunk, pedig a finom lekvárok egészséges, érett gyümölcsből készülnek.

Már a hőinfláció is befolyásolja az élelmiszerárakat

2024. július 26. 13:10

A „hőinfláció” (angolul: heatflation) a Világgazdasági Fórum által használt kifejezés, amely az élelmiszerárak szélsőséges hőség miatti emelkedését hivatott jellemezni.

Mit csináljunk a földre hulló, éretlen almákkal?

2024. július 26. 09:10

Néha érdemes eltávolítani a gyümölcsök egy részét, ha egy ág különösen nagy terhelésnek van kitéve.

Hogyan és mikor kell betakarítani a hagymát?

2024. július 25. 07:10

Az újhagymákat akkor húzza ki, amikor a zöld része eléri a 15 cm-es magasságot. Minél tovább vár az újhagyma betakarításával, az annál erősebb ízű lesz.

Fotoszintetizáló és használat után lebomló bioruhákat állítottak elő

2024. július 24. 11:40

Élő és fotoszintetizáló zöldalgákat tartalmazó anyagot készített egy tervező. Ez megköti a szén-dixidot, használat után pedig lebomlik.

Hogyan öntözzük a tujákat?

2024. július 24. 07:40

A tujáknak is más-más vízmennyiségre van szükségük az egyes évszakok során ahhoz, hogy egész évben harsogó zölden díszítsék a kertünket.

A szeder gyakori gombás és bakteriális fertőzései

2024. július 23. 13:10

A hatékony védekezés érdekében elengedhetetlen a folyamatos megfigyelés, ellenőrzés és az időben történő kezelés.

7 jó tanács a forró nyári napokra: hogyan segítsünk a muskátliknak a nagy hőségben

2024. július 22. 13:10

A muskátlik tartós károsodás nélkül elviselik az átmeneti szárazságot, mivel száruk és húsos leveleik képesek elraktározni a vizet.