Léteznek ehető gyomnövények is, ne bántsuk őket!
2024. július 27. 16:10
Felsorakoztatunk egy csokornyi gyomnövényt, amelyekből egészséges, ízletes és roppant különleges finomságokat készíthetünk.
11 szívós, nap- és hőségtűrő növény, amely egész nyáron virágzik
2024. július 27. 10:10
Hosszú távon kevesebb gondozást igénylő kertet alakíthat ki, ha olyan strapabíró növényeket választ, amelyek jól alkalmazkodnak a napsütéses kertekhez.
Mitől lesz aranyszínű a sárgabaracklekvár?
2024. július 27. 08:10
Sokan azt gondolják, hogy „lekvárhoz” mindegy, milyen gyümölcsöt választunk, pedig a finom lekvárok egészséges, érett gyümölcsből készülnek.
Már a hőinfláció is befolyásolja az élelmiszerárakat
2024. július 26. 13:10
A „hőinfláció” (angolul: heatflation) a Világgazdasági Fórum által használt kifejezés, amely az élelmiszerárak szélsőséges hőség miatti emelkedését hivatott jellemezni.
Mit csináljunk a földre hulló, éretlen almákkal?
2024. július 26. 09:10
Néha érdemes eltávolítani a gyümölcsök egy részét, ha egy ág különösen nagy terhelésnek van kitéve.
Hogyan és mikor kell betakarítani a hagymát?
2024. július 25. 07:10
Az újhagymákat akkor húzza ki, amikor a zöld része eléri a 15 cm-es magasságot. Minél tovább vár az újhagyma betakarításával, az annál erősebb ízű lesz.
Fotoszintetizáló és használat után lebomló bioruhákat állítottak elő
2024. július 24. 11:40
Élő és fotoszintetizáló zöldalgákat tartalmazó anyagot készített egy tervező. Ez megköti a szén-dixidot, használat után pedig lebomlik.
Hogyan öntözzük a tujákat?
2024. július 24. 07:40
A tujáknak is más-más vízmennyiségre van szükségük az egyes évszakok során ahhoz, hogy egész évben harsogó zölden díszítsék a kertünket.
A szeder gyakori gombás és bakteriális fertőzései
2024. július 23. 13:10
A hatékony védekezés érdekében elengedhetetlen a folyamatos megfigyelés, ellenőrzés és az időben történő kezelés.
7 jó tanács a forró nyári napokra: hogyan segítsünk a muskátliknak a nagy hőségben
2024. július 22. 13:10
A muskátlik tartós károsodás nélkül elviselik az átmeneti szárazságot, mivel száruk és húsos leveleik képesek elraktározni a vizet.