Hajmeresztő alapanyagok a komposztba
2024. augusztus 29. 07:40
A komposztálás megkezdésével a konyhába is vásároljunk egy szemetest, amibe olyan dolgokat dobálunk, amelyeket aztán kivihetünk a komposztba.
Természetes légfrissítő a lakásban: a krizantém – avagy mit tudunk az ősz legnépszerűbb virágáról?
2024. augusztus 28. 14:10
A krizantém csökkenti a beltéri levegő szennyeződését, ezért érdemes az őszi-téli szezonban természetes légfrissítőként a lakásban tartani.
Hogyan neveljünk saját sztíviát?
2024. augusztus 28. 09:10
A sztívia évszázadok óta bevett gyógynövénynek számít, amelynek nem ismertek mellékhatásai, ezért a cukorbetegek biztonsággal fogyaszthatják.
Miért kell meghámozni a gyümölcsöket és zöldségeket?
2024. augusztus 28. 07:10
Egy nem meghámozott alma akár 332%-kal több K-vitamint, 142%-kal több A-vitamint, 115%-kal több C-vitamint tartalmaz.
Melyik paradicsomfajta illik a legjobban a pizzához?
2024. augusztus 27. 07:40
Az olasz szilvaparadicsomok (más néven romaparadicsomok) ideálisak arra, hogy pizzaszószt készítsünk belőlük.
Hatékony vérzéscsillapító a természet patikájából: a körömvirág
2024. augusztus 26. 14:10
Olyannyira hittek az erejében, hogy az orvosok a táskáikban szárított, vászonkendőkbe csomagolt körömvirágot tartottak.
Ennyi mindenre jó a parlagfű, ez a „haszontalan” gyomnövény
2024. augusztus 26. 07:10
A parlagfű hasznos is lehet a kertünkben, mivel – friss kutatások szerint – képes elcsalogatni a paprikákról a kártevőket.
Hogyan gondozzuk a leanderünket? – Tanácsok kezdőknek
2024. augusztus 25. 08:10
Mediterrán növényként a kemény magyar teleket nem élné túl, így az első fagyok beállta előtt mindig védett helyre kell vinni és a házban átteleltetni.
Honnan tudom, hogy túl sok burgonyát eszem?
2024. augusztus 24. 08:10
vajon egészséges-e egyáltalán ma burgonyát enni, és ha igen, mennyi lenne az optimális mennyiség?
Hogyan távolítsuk el a kellemetlen szagokat a hűtőnkből?
2024. augusztus 23. 07:10
Ha nincs bolti szagtalanítónk, használjunk szódabikarbónát vagy citromlevet, esetleg kávébabot (egy csészében be kell tenni egy éjszakára a hűtőbe).