Téli Parázs: a nagydobosi sütőtök újjászületése
2025. április 17. 08:10
Egy házaspár húsz éve dolgozik azon, hogy a legendás nagydobosi sütőtök újra méltó helyére kerüljön a magyar gasztronómiában.
Áramlatváltozás: veszélyben a klímaegyensúly
2025. április 10. 08:10
Amikor nyáron a hőmérséklet 40 °C fölött van, hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy a mediterrán éghajlat jellemzői határozzák meg napjainkat.
Hatásos magyar gyomorkeserű született „krumpliországban”
2025. február 22. 14:10
Az 1900-as években Kisvárda (is) komoly fejlődésnek indult, ennek motorja a burgonyatermesztés, illetve az arra épülő szeszgyártás volt.
Elfeledett farsangi ételek
2025. február 2. 10:10
A farsanghoz kapcsolódó hagyományok és hiedelmek valóban gazdag örökséget alkotnak nemcsak Magyarországon, hanem világszerte is.
Skót-felföldi marhákkal virágzó magyar farm
2025. február 1. 08:10
A család 66 hektáron gazdálkodik, ez az ő esetükben leginkább legeltetéses állattartást jelent, 12 hektár az csupán, amelyen lucernát és szénát termesztenek.
Sós borok, sós pálinkák a népi gyógyászatban
2025. január 26. 12:10
A „csodaszereket” jobbára gabonából, kukoricából, burgonyából, törkölyből készítették, majd sós vízzel dúsították.
Negro cukorka: az Alzheimer-kór kezelésében is hatásos?
2025. január 19. 10:10
A húszas években Dreher Antal úgy döntött, hogy színesíti portfólióját, így egy édességgyárat építtetett Kőbányán.
Elfeledett magyar pótkávénk, a Franck
2025. január 16. 11:10
A Franck név először 1879-ben tűnt fel az Osztrák-Magyar Monarchia területén, Linzben, ahol felépítette hatalmas pótkávégyárát.
Szinte lehetetlen lesz hosszú távon fenntartani az alföldi erdőket
2025. január 7. 11:40
2024 nyara hazánkban és globálisan is a legmelegebb a mérések kezdete óta. A nyári középhőmérséklet 2,7 fokkal haladta meg az 1991-2020-as átlagot.
Hogy jön a marhaepe a folttisztításhoz?
2025. január 5. 16:10
Az epe olyan anyagokat tartalmaz, amelyek képesek a zsírokat apróbb cseppekre bontani. Ez az emulgeáló hatás teszi kiváló folttisztítóvá.