A Tisza vize mentheti meg az Alföld jövőjét
2025. augusztus 27. 08:10
A WWF és partnerei vízvisszatartó projektekkel segítik a Bereg tájait, hogy az aszály ellenére is fennmaradjanak erdők és termőterületek.
Miért titkolják az örökerdők valódi erejét?
2025. augusztus 21. 11:10
Az örökerdő gazdálkodás nemcsak a természetet óvja, hanem gazdaságilag is életképes. De vajon miért nem terjed el szélesebb körben hazánkban?
A szilva eltűnik a piacról? Ennyire kevés várható
2025. augusztus 20. 08:10
Idén a megszokottnál jóval kevesebb szilva várható: a hozam a szokásos 60 ezer tonna helyett csak 40-50 ezer tonna lehet.
Nyitott Porták Napjai – Gasztronómiai és kulturális kalandok
2025. augusztus 18. 08:10
Országszerte több mint 150 családi gazdaság, pince és manufaktúra nyitja meg kapuit 2025. augusztus 23. és október 4. között.
Súlyos visszaesés: minden idők leggyengébb almatermésére készülhetünk
2025. augusztus 13. 11:10
Hazai gyümölcstermesztés újabb mélyponton: a FruitVeB szerint alig 160 ezer tonna alma kerülhet idén betakarításra – ez az előző évinek is csak a fele.
Hogyan lett egy NB I-es álomból világszínvonalú borászat?
2025. augusztus 11. 16:10
A St. Andrea Szőlőbirtok borásza, ifj. Lőrincz György a hagyományok tiszteletéről, a modern borászat kihívásairól és az egri borvidék erejéről mesél.
Egy vetőmag megbukott – ezt inkább ne vegye meg!
2025. augusztus 5. 08:10
11 cukkinivetőmagot vizsgált a Nébih: egy tétel megbukott, de a legtöbb jól teljesített. Mutatjuk az eredményeket és a győztest!
Megkóstolták, megmérték – ez a retek lett a győztes
2025. június 26. 08:10
A Nébih kísérletében nemcsak vetőmagként, hanem konyhakertben és laborban is vizsgálták a hónapos retkeket – meglepő eredmények születtek.
A farm, ahol minden a régi – és ez a legjobb benne
2025. június 20. 08:10
Skócia szívében élő gazdaság, amely évszázadokon átívelő történelmével és élő múzeumként működő farmjával varázsolja el látogatóit.
Megörökölte a borászatot – most a szakma trónjára emelte
2025. június 3. 08:10
Gál Tibor húszévesen vette át édesapja borászatát – ma már ő vezeti Eger megújulását, és a szakma legnagyobb elismerését is megkapta.