Biotojás-termelő céget választottak az Év Biogazdaságának
2021. november 4. 05:36
Az „Év Biogazdasága” címet nyerte el a Biolla Kft., mely a Farm Tojás Csoport egyik termelő vállalata.
A közösség által támogatott mezőgazdaság útján az év biogazdája
2021. november 1. 06:36
Pető Áron kertészmérnök, a Biokert Szigetmonostor zöldségközösség gazdálkodója lett az idei év biogazdája.
Akinek a borászat művészet, nem pedig varázslat
2021. október 25. 08:20
Lehet, hogy már a bölcsőben eldőlt, hogy Koch Pálma borász lesz, hiszen mióta emlékszik, érdekli ez a hivatás.
A palackba zárt természet
2021. október 23. 07:35
A Grál Pincészet a csúcsgasztronómiába, illetve a hozzáértő magán vásárlók számára forgalmaz a kezdetektől fogva.
Egy sajtmester, aki együtt lélegzik a tejjel
2021. október 3. 08:39
Pozsa Panni sajtmesterrel beszélgettünk sajtokról, elhivatottságról és a Sajtmustráról.
Jó borok és egy falatnyi éden
2021. október 2. 06:38
A Folly Arborétumhoz közel eső birtokelemeken folyik a szőlőtermesztés, amely, akárcsak az arborétum szeretete és gondozása, generációról generációra szálló örökség a Folly családban.
Reménységünk: a parlagfű-olajosbogár
2021. szeptember 27. 09:36
Bár a parlagfű már hosszú évtizedek óta megtelepedett Európában, azonban természetes ellenségei Magyarországon ez idáig még nem jelentek meg. Érthető hát az öröm, hogy immár hazánkban is megtalálható a parlagfű-olajosbogár.
Borok ráérős beszélgetésekhez
2021. szeptember 26. 09:46
Ha szíves vendéglátásra vágynak és asztal melletti ráérős beszélgetésekhez (is) tökéletesen illő bort keresnek, akkor jó szívvel ajánljuk a Heit Pincét Bihardiószegen.
Bikák és csillagok
2021. szeptember 25. 08:35
Gál Tiborral, a Gál Tibor Pincészet vezetőjével beszélgettünk.
Szerethető különlegességek ribizliből
2021. szeptember 14. 09:38
A LOUIS sorozat, a Lajos-Király Manufaktúra legújabb prémium termékcsaládja, mely jelenleg limitált palackszámban kapható, hordós érlelésű fekete- és fehérribizli-bort, valamint ribizliboros bonbont tartalmaz.