Hogyan lesz egy régészből FerMentor?
2021. június 27. 10:38
A fermentálást konyhatechnológiailag úgy határozhatjuk meg, mint szerves anyagok mikroorganizmusok segítségével, kontrollált körülmények között történő bontása/erjesztése.
Tiszta helyen termő öreg tőkék, nagy borok
2021. június 26. 04:36
Horváth József "Ráspi"-nál, a Soproni borvidéken jártunk.
Banánhéjat megenni, na még mit nem?!
2021. június 13. 08:36
Az ok, amiért ennek az egyébként hétköznapi alapanyagnak a fogyasztására irányul jelenleg a figyelem, kettős: egyrészt a nem elégszer hangsúlyozható élelmiszer-pazarlás visszaszorításának igénye, másrészt a vegetáriánusok körében a hús pótlása.
Mindenképpen Alföld, mindenképpen Napfény
2021. június 11. 08:36
A Kunsági borvidéken, Varga Árpádnál jártunk a csodálatos Gedeon Birtokon.
Csallóközből Hegyaljára
2021. június 3. 09:07
Aki járt már erre, azt tudja, hogy a kecses lankák alatt egy nagyon erőteljes vulkáni gerinc húzódik, és ez a több, mint négyszáz vulkáni kúp talajfajtákban kimeríthetetlen gazdagságot nyújt. A furmint nagyon diszkrét, nem egy muskotály, amely az illatával elcsábít, engedi, hogy a talaj, a dűlő kinyilatkoztassa magát, itt pedig nagyon sokféle talaj megtalálható. Ezért van az, hogy a furmintból, ha csak egy hordó készül, akkor is dűlő szelektáltan palackozunk, hogy valamiképp tolmácsolni tudjuk ezt a sokszínűséget.” Bodó Juditnál, a Borászok Borásza döntősénél jártam, a Tokaji borvidéken.
Móron májusban kötelező az ezerjó
2021. május 26. 07:37
Rendkívül sokféle arca van az ezerjónak, lehet a megszokott mellett pezsgők, vagy akár kései szüretelésű édes borok alapja is.
A Pannonhalmi borvidéknek fekszik a rajnai rizling
2021. május 25. 10:38
A borvidéknek nagyon "fekszik" a rajnai rizling, jól érzi itt magát. Mind a talaj, mind a klimatikus szempontok kedvezőek számára.
Ne a szájpadláson csattanjon a pálinka!
2021. május 22. 08:36
A Báró Harruckern Gyulai Pálinka Manufaktúra Kft.-ről, a termékeiről, névadójáról, a pálinkaszektor helyzetéről beszélgettünk Fabulya Attila okleveles pálinkabírálóval, a kóstolóház vezetőjével.
Teleki Zsigmond nyomdokain - szőlőalanyok nemesítése világszínvonalon
2021. május 3. 09:38
Teleki Zsigmond szőlőalany-nemesítésben végzett munkája kimagasló jelentőségű. Fajtái elkerültek a világ szőlőtermesztő országaiba, termesztésbe vonták, több kutatóintézetben tovább szelektálták.
Mert nem csak a húsevőké a töltött káposzta - 3. rész
2021. május 1. 04:36
Van-e élet hús nélkül, vagyis létezik-e a hús nélküli töltött káposzta. Azt gondolom, nem árulok el titkot, ha azt mondom van. Lássunk néhány ínycsiklandozó receptet!