Szöőr Bea

Agrofórum Online

Leleplezzük Erős Pista történetét

2023. december 26. 08:10

Az Erős Pistás szaloncukor mára az Univer igen kedvelt termékévé vált. De honnan ered a márka?

Hagyományos szatmári ízek karácsonyra

2023. december 19. 13:40

Valószínűleg nem én vagyok az egyetlen az országban, aki (amikor a rázúduló feladatok némileg csökkennek) riadtan számolja a napokat karácsonyig. Mert igen, tudom, hogy ez az ünnep nem a fogyasztásról szól, és nem a „mit eszünk” a lényeg, de azért zabpehellyel és némi tejtermékkel csak nem lehet nekiindulni az ünnepnek... És akkor az ajándékokról még nem is beszéltem.

Borok, garantáltan másnaposság nélkül

2023. december 17. 09:10

Zsiros Bernadett közgazdász, a Mentes Bor webshop megálmodója a saját érintettsége miatt – és gondolva hisztaminérzékeny társaira – hozta létre a Mentes Utakon receptes blogot, majd ennek sikerén felbuzdulva továbblépett és meghonosította hazánkban a hisztaminszegény tételeket is.

Alaposan lehúzták a növényi alapú fehérjeporokat, mindegyikkel van valami baj

2023. december 15. 10:10

Érzékelhetően egyre nagyobb a kereslet a növényi alapú fehérjeporok iránt. Nem meglepő, hogy a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakemberei, a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem Sport-táplálkozástudományi Központtal karöltve alaposan utánanéztek annak, hogy mit is rejtenek a csomagolások.

Mióta létezik mindenki karácsonyfája?

2023. december 10. 17:10

A decemberi utcák, terek elképzelhetetlenek karácsonyfák nélkül, ezt látva szinte hihetetlennek tűnik, hogy Olaszországban még az 1930-as években is pogány divatnak bélyegezték a faállítást.

Boralapú koktélok karácsonyra – egy próbát megérnek!

2023. december 3. 17:10

Szeretne boralapú téli, ünnepi ízű koktélokat kóstolni, vagy akár készíteni is? Akkor érdemes a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának (HNT) színes, illatos kampányát figyelemmel követnie. A „Keverd és kóstold” kampányban ugyanis a boralapú koktélok kerültek fókuszba.

Gyógynövénytermesztés, orvostudomány által is elismert módon

2023. december 3. 13:10

Gyógyteák, fűszerkészítmények, majd illóolajok, most pedig itt vannak a levesek is. Mindezek a győrújfalui Sudár Birtokról származnak, ahol a kilencvenes évek elejétől kezdve már ökológiai gazdálkodást folytattak Boros Erzsébet szülei. A birtok tulajdonosa az elődök értékrendszerét szem előtt tartva szervezte újjá a gazdaságot. Ennek a munkának az eredményei, többek között, a magas hozzáadott értékkel rendelkező termékek is.

Így kerülhetjük el vegán ételeknél a baktériumok okozta megbetegedéseket

2023. november 27. 13:40

Nem titkolom, kimondottan rajongok a Szupermenta (Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal) tesztjeiért. Egyrészt azért, mert valóban mindenre kiterjedő, másrészről pedig határozottan értékelem azt, hogy mint fogyasztónak védik az érdekeimet. Így, mivel magam is szívesen rendelek vegán ételeket, örömmel üdvözöltem, hogy legutóbb ezt a területet vették – mikroszkóp alatt is – szemügyre.

Új mánia: a flexitariánus étrend előnyei

2023. november 21. 07:10

„Diétázom, tehát vagyok” vallja sok tízezernyi honfitársunk, mindennek eredményességét viszont erőteljesen megkérdőjelezi a „kövérségi” dobogón stabilan elfoglalt helyünk és a helytelen táplálkozással összefüggésbe hozható betegségek kiemelten magas száma is.

Milyen hőmérsékletű termálvízzel teszünk legjobbat a szervezetünknek?

2023. november 13. 14:10

Mi lehet jobb program egy hűvös ködös novemberben, mint felkeresni a hozzánk legközelebb eső termálfürdőt és nyakig elmerülni az élvezetben, vagyis a meleg vízben? Rendben, de mennyire is legyen meleg az a víz? Mi alapján válasszuk ki a nekünk leginkább megfelelőt?