16℃ 9℃
május 7. Gizella, Gusztáv, Bendegúz

Szöőr Bea

Agrofórum Online

Sajtválogatás: sertés, jávorszarvas és chauri tejéből

2024. február 4. 11:10

Edward Lee séf, étteremtulajdonos nagyjából mindent elért szakmájában amit lehetett, de valószínű, hogy mégis hiányzott valami az életéből, ugyanis úgy döntött, hogy sajtot készít, disznósajtot. Mármint igazit, vagyis hús és por nélkülit, egyszerűen kocatejből.

Casu Marzu: halálosnak nem halálos, de nyüvesnek nyüves

2024. február 3. 10:10

Azoknak, akik csupán a pálpusztai sajt nevének hallatán megborzonganak, azt javaslom, hogy ne olvassák tovább ezt a cikket, ugyanis ennél sokkal megrázóbb élmények várnak rájuk.

Vannak veszélyes pókok a kertjeinkben? Most kiderült

2024. február 2. 08:10

Pók-Háló névre keresztelte azt a kutatását az Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet (ÖMKi), amellyel az önkénteseket is segítségül hívva felmérte a hazai kertek nyolclábú népességét.

Kumisz: mire jó a kanca- vagy tevetejből erjesztett ital?

2024. január 30. 07:10

Magyar gasztronómiáról, eltűnt ételekről, italokról, ízekről, fűszerekről beszélgettünk egy üzbég vendégemmel, és egyszer csak az erjesztett kancatejhez érkeztünk. Kezdtem körülírni, hogy mire is gondolok, amikor is kicsúszott a számon az általam még sohasem kóstolt alkoholos ital magyar neve: kumisz.

Nyereg alatt puhított húst ettek és feketelevest ittak őseink? Komoly tévedés!

2024. január 29. 06:40

Hallott már arról, hogy őseink a nyereg alatt puhították a fogyasztásra szánt húst? Vagy ismeri azt a mondást, miszerint „hátra van még a feketeleves”? Ha igen, akkor érdemes ezt a cikket tovább olvasni, mert elképzelhető, hogy ha nem is egy világ omlik össze, de el kell engedni pár régóta tényként kezelt tévhitet.

Nem elírás: boza – de mi a csuda ez? 

2024. január 28. 08:10

Bár ma már hazánkban ismeretlen, de egykor nálunk is elterjedt volt ez a gabonafélékből erjesztett, csekély alkoholtartalmú, savanykás ízű, malátázás nélkül készült ital. Azóta azt is tudjuk, hogy ez veszteség számunkra, hiszen a boza nemcsak igen tápláló, de rendkívül egészséges is.

Túró Rudi: a velünk élő, változó pöttyös történelem

2024. január 26. 11:40

Magyarországon a hatvanas évek igencsak bővelkedtek meghatározó eseményekben, ekkorra datálható az egyik "legmagyarabb" édesség, a Túró Rudi születése is.

Szeretettel keverve: fűszerek a téli levertség ellen

2024. január 6. 17:10

Előttünk van még számtalan hideg, nyirkos, sőt ködös januári, februári nap. Jó páran szaunázással védekeznek, mások kellemes éghajlatú vidékek felkeresésével, és akadnak olyanok is szép számmal, akik előszeretettel fogyasztanak ilyenkor fűszereket és illatos meleg italokat. Ez utóbbiaknak teljes szívből ajánlom a Fűszeres Lány termékeit.

Melyik magyar gyógyvíz mire jó? Eláruljuk!

2024. január 3. 11:10

Az, hogy hazánk bővelkedik gyógyvizekben, a legtöbbünk számára tudott, mint ahogy az is, hogy hol találhatóak a lakóhelyünkhöz elérhető közelségben lévő fürdőhelyek.

Az édesburgonya tényleg a krumpli egészségesebb alternatívája?

2024. január 2. 13:40

Észak-Karolina állam a legnagyobb édesburgonya-termelő az Egyesült Államokban, a termesztett teljes mennyiség több mint 60 százalékát itt állítják elő. Nem meglepő tehát, hogy szakmai szervezet, az Észak-Karolinai Édesburgonya-bizottság (NCSPC) segíti az ágazat munkáját, most éppen egy kutatással.