Címke: Karintia Kft.

Karintia Kft.

Videó
A hívószó 2023-ban: a takarékosság

5:04

A hívószó 2023-ban: a takarékosság

2023. augusztus 23.

A Karintia Kft. a szója-, illetve gabonavetőmag-piac megkerülhetetlen szereplőjévé vált. A szója hazai vetésterülete, illetve a 2023-as kilátások kedvező színben tüntetik fel a kultúrát. A klímaváltozás okozta szélsőséges időjárási események, a gazdasági környezet hektikussága azonban a gabonafajta-választást jelentősen befolyásolják.

Szakcikkek / Gépészet

Proceed, elektromos no-till vetőgép, IDEAL kombájn – Videón az AGROmashEXPO kiállítottjai

2023. január 31.

Gépdömping az AGROmashEXPO-n! Az idei rendezvény sem telhetett el anélkül, hogy ne készítsünk szakmai videókat a kiállítók körében, legyen szó Massey Ferguson traktorokról, no-till vetőgépekről vagy épp a Väderstad díjnyertes Proceed eszközéről. Hamarosan vágott videókkal is jelentkezünk, de addig is összegyűjtöttük a kiállításon felvett élő közvetítéseinket.

Videó

Magyar gazdálkodó sikerei Azerbajdzsánban - avagy ezért sikeresek a Karintia genetikái

2022. augusztus 31.

Christoph Hartig egy magyar gazdálkodó, aki nagy sikerrel dolgozik a probstdorfi genetikákkal Azerbajdzsánban.

Agrárhírek / Növénytermesztés

A szója lehet a válasz az energiaválságra?

2022. február 23.

A hazai tapasztalatok azt mutatják, hogy a szója jobban ellenáll a klímaváltozásnak, mint a kukorica. Eközben pedig a termelési költsége is kisebb arányban emelkedik. Tényleg a szója lehet az egyik menekülőút az elképesztően magas műtrágyaárak idején? Bene Zoltánnal, a Karintia Kft. cégvezetőjével beszélgettem.

Videó

Németh Lajos meteorológus: kihívás a klímaváltozás, de van megoldás

2021. szeptember 2.

A meteorológusok szerint is tagadhatatlan tény, hogy a mezőgazdasági termelőknek egyre szélsőségesebb időjárási viszonyokkal kell megküzdeniük a Pannon régióban, a Kárpát-medence területén. Erre hívja fel a figyelmet a Karintia Kft., és a céggel a magyar gazdálkodókért szorosan együttműködő szakember, Németh Lajos meteorológus.

Videó

Vetőmagüzem a Pannon régióban, megoldások a kihívásokra

2021. augusztus 23.

Minden kihívásra választ adni. Ez egy nemesítő legfőbb feladata. A dinamikusan, folyamatosan változó klimatikus és jogi környezetben mindez persze nem könnyű, de közös érdek, hogy a mezőgazdasági termelők mindig a legjobb genetikával dolgozhassanak, és a gyakorlati szakértelmüket, valamint technológiájukat kiváló minőségű, megbízható vetőmag alapozza meg. A Pannon-régióban működő Probstdorfer Saatzucht szakemberei évtizedek óta ezen dolgoznak.