Gépinfo
Gépinfo

Franciaországban bemutatkozik a John Deere elektromos traktora

Franciaországban bemutatkozik a John Deere elektromos traktora

Agrofórum Online

A John Deere egy valóban jövőbemutató traktorral jelentkezik a jövő február 26-án nyíló párizsi nemzetközi agrárkiállításon. A SIMA Agribusiness show egyik látványossága lesz az elektromos traktor, a SESAM, mint a zéró károsanyag kibocsátású mezőgazdasági vontatók előfutára.

A villanymotorok másik előnye, hogy a legkisebb fordulatszámtól biztosítják a teljes forgatónyomatékot, így nincs szükség bonyolult áttételezésekre. Azt a tömeget viszont, amit a hajtásláncon és a dízelmotor mellőzésén megspórolt a gyár, ne hiányoljuk, nem lett pillekönnyű a SESAM (Sustainable Energy Supply for Agricultural Machinery), hiszen a traktor motorházfedele alatt sorakoznak a 130 kilowattóra összkapacitású lítium-akkumulátorcsomagok. (A Tesla legnagyobb kapacitású akkumulátora 100 kilowatt.)

john_deere_sesam_2

A cég ugyan a forgatónyomatékot nem hozta nyilvánosságra, de azt igen, hogy a SESAM hajtásáról két, egyenként 150 kilowattos villanymotor gondolkodik, amelyek együttes teljesítménye nagyjából 400 lóerő. A műszerfal monitorán többek között leolvasható az akkuk töltöttségi szintje, a menetsebesség és hogy milyen teljesítménnyel dolgoznak a motorok.

john_deere_sesam_1

Ha olyan munkát végzünk, amihez szükség van a csúcsteljesítményre, a SESAM csak négy óra hosszat működőképes, de ne felejtsük el, hogy egyelőre kísérleti modellről van szó.

(blog.syngenta.hu

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Aknára is hajthat a Steyr golyóálló traktora

2024. május 4. 12:10

A gyártó egyelőre két Terrus CVT modellt alakított át páncélozott fülkésre, és nem titkoltan a NATO-tagországok piacait célozza meg velük.

A Ford felfüggeszti az új F-150 Lightning szállítását

2024. május 3. 13:10

A Ford minőség-ellenőrzési okok miatt leállította a 2024-es gyártású F-150 Lightning pickup szállítását. Egyelőre nem tudni a pontos okokat.

Gumiabroncs nagy szállítókapacitáshoz és teherbíráshoz

2024. április 30. 16:10

A flotációs képesség a talajtömörödés csökkentésében jut szerephez, az alacsonyabb gördülési ellenállás üzemanyag-megtakarítást eredményez.

Új traktorok készülnek a Kioti boszorkánykonyhájában

2024. április 29. 08:10

Az RX40-es család a Kioti RX20-as szériájának egyfajta frissítése. Ebből is két modell létezik egyelőre, az RX6640 (66 LE) és RX7340 (73 LE).

Dögös mindenes Fehéroroszországból: MTZ/Belarus 1523 traktor

2023. december 4. 08:10

Felfrissített külsejű MTZ/Belarus 1523-as traktort mutatott be közösségi oldalán a fehérorosz gyártó. A háborús szankciók – úgy tűnik – eddig sem a gyár, sem pedig az ország gazdasági teljesítményét nem vetették vissza számottevően.

Gépvásárlási kisokos - hogyan legyél tudatos termelő?

2018. szeptember 12. 04:30

A mezőgazdasági piacon igen szokatlan, de annál szórakoztatóbb formában jelenteti meg mondanivalóját az AgroMax Gépkereskedelmi Kft. Képregényt készítenek ugyanis a termelőket érintő kérdésekről, problémákról, a hétköznapi életről.

24 traktor került az agrárszakképzésbe

2020. szeptember 2. 09:43

Ünnepélyes keretek között adta át a Magtár Kft. az Agrárszakképzési konzorciumnak és tagintézményeinek az iskolatraktornak szánt STEYR Kompakt erőgépeket Szekszárdon, a Csapó Dániel Mezőgazdasági Technikumban és Szakközépiskolában rendezett országos tanévnyitó ünnepségen. A teljes iskolatraktor flotta átadása 7 traktorral kezdődött, a további erőgépek szállítása az iskolákhoz az elkövetkezendő hetekben egyenként történik majd.

Kubota M7-173 – Erő, teljesítmény, sokoldalúság és megbízhatóság – mindez japán minőségben

2023. május 24. 10:51

A mezőgazdasági ágazat előtt álló kihívások egyre nagyobbá válnak. Nehéz időkben csak egy dolog segít: egy új gondolkodásmód.