Agrárközélet
Agrárközélet

Innovációs ötletek a hazai EIP-AGRI honlapon

Innovációs ötletek a hazai EIP-AGRI honlapon

Agrofórum Online

A regisztrált felhasználók elküldhetik kutatási ötleteiket a honlap projektfeltöltő felületére.

Tovább bővült a hazai EIP-AGRI honlapon elérhető szolgáltatások köre. Az érdeklődő gazdálkodók, kutató intézetek, ipari szereplők és tanácsadó cégek számára lehetőség nyílik a kutatási és innovációs projekt ötletek regisztrálására és projekt-építő támogatás igénybe vételére. A regisztrált felhasználók elküldhetik kutatási ötleteiket a honlap projektfeltöltő felületére.

Ezt követően az alakuló operatív csoportok, valamint a kutatási ötlet gazdái ingyenesen igénybe vehető szolgáltatás keretében projekt-építő felkészítő tréningen, illetve a tréninget követően személyre szabott projekt-építési tanácsadásban vehetnek részt, amelyekre a projektfeltöltő felületen belül, jelezhetik részvételi szándékukat.

Fontos hangsúlyozni, hogy a regisztráció, valamint a projektfeltöltés nem előfeltétele a jövőben megnyíló EIP-AGRI pályázatban való részvételnek.

A szolgáltatást a Földművelésügyi Minisztérium (FM) a Discovery R&D Centerrel közösen biztosítja, amely cég több mint 3 éve úttörőként foglalkozik innováció- és kutatásmenedzsment képzésekkel az agrárium területén. A Discovery R&D Center számos nemzetközi konzorciumot vezetett az innováció menedzsment témakörben.

Az FM célja ezzel a technikai segítségnyújtással, hogy támogassa és segítse az innovatív kutatási ötletek épülését, a sikeres EIP pályázaton való részvételt.

Az EIP-AGRI honlap és a hozzá kapcsolódó  innovációs projektösztönző szolgáltatás reményeink szerint hozzájárul a hazai innovációs források hatékony felhasználásához, és segíteni fogja a megvalósult ötletek minél szélesebb körű elterjesztését.

(FM Sajtóiroda)

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Magyarországon fogták be egy sáska legelső példányait

2024. március 23. 10:10

Bár mérete alapján a második legnagyobb hazai sáskafaj a keleti vándorsáska után, az év rovarának járó aranyérmet így is bezsebelte 2024-ben. Ismerjük meg közelebbről a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem kutatójának segítségével a sisakos sáskát!

Lengyelország vezető kertészeti vállalkozása vár gyakorlatra!

2024. március 7. 16:10

Együttműködési megállapodást kötött a Széchenyi István Egyetem és a Primavega lengyel mezőgazdasági vállalat.

5 kategóriában szavazhatunk a természetszeretet és a környezetvédelem élharcosaira

2024. február 22. 11:40

Az Országos Erdészeti Egyesület által szervezett Erdei Vándortábor Program idén először hirdeti meg a Nagykövet Awardot.

Így áll most a belvízhelyzet Magyarországon

2024. február 21. 16:10

Az országban 2024 elején számottevő, de nem kiemelkedően magas a belvízzel borított mezőgazdasági területek nagysága.

Vermeer innovációk a szálastakarmány-betakarításban

2021. augusztus 1. 05:43

Kent Thompson (a Vermeer kutatási és fejlesztési vezetője) szerint a cég legfontosabb feladata olyan megoldások kidolgozása, amelyek segítik a farmereket a takarmánybetakarítás hatékonyságának növelésében.

NAK TechLab inkubációs program - támogató környezet startup vállalkozásoknak

2019. december 6. 10:39

A fő cél, hogy az agrárszektor felfedezze, megismerje és alkalmazni kezdje azokat az innovatív megoldásokat, melyek alapjaiban és hosszú távon képesek megújítani a hazai mezőgazdaság és élelmiszeripar működését.

Syngenta innovációk a fenntartható, sikeres gazdálkodásért

2020. január 23. 09:03

A megváltozott időjárásnak, a változó talajművelésnek és a hatóanyag-kivonásoknak köszönhetően a növényvédelmében is szemléletváltásra van szükség ahhoz, hogy a kukoricatermesztés a jövőben is eredményes legyen.

A New Holland Agriculture 4.0 víziója

2021. augusztus 5. 04:36

Az új T7 HD traktor nagy teljesítményének, sokoldalúságának kihasználását a vadonatúj Horizon Ultra vezetőfülke és a PLM Intelligence informatikai rendszer következő generációja biztosítja.