A fiatal salátahajtásokat és bébi-zöldségeket gyártó Picvert nemrégiben vásárolt egy vákuumhűtő rendszert. A gyors, egyenletes és egységes hűtési megoldás segít meghosszabbítani a termék élettartamát.
– A termék hőmérséklete 20 perc alatt 25 °C-ról 4 °C-ra csökken – magyarázta Christophe Janson, a Picvert értékesítési vezetője. A vállalat jól ismeri ezt a technológiát, amelyet már több éve használ.
Korábban két kis kapacitású gépünk volt, amelyekkel nem tudtunk sok árut feldolgozni, ezért többnyire hűtőalagutat használtunk; egy olyan eljárást, amelyhez rengeteg idő kellett, hogy a terméket a kívánt hőmérsékletre hűtse. Az új vákuumhűtő rendszerünk két cellából áll, ami egyszerre 8 raklapot képes feldolgozni. Ez azt jelenti, hogy amit reggel feldarabolunk, az még aznap, délután el is mehet. Ez komoly változást és nagyobb szabadságot jelent a munkaszervezésben.
A holland Weber Cooling által megálmodott, és a francia Thermo Réfrigération által forgalmazott új vákuumhűtési rendszer az egész csapatot lenyűgözte.
Roppant elégedettek vagyunk, és nagyon jó visszajelzéseket kaptunk az ügyfeleinktől. Ez egy megbízható termék, amelyet hosszú élettartamra terveztek.