Növénytermesztés

Egyenletes hűtési megoldás, ami meghosszabbítja a termékek élettartamát

Agrofórum Online

A fiatal salátahajtásokat és bébi-zöldségeket gyártó Picvert nemrégiben vásárolt egy vákuumhűtő rendszert. A gyors, egyenletes és egységes hűtési megoldás segít meghosszabbítani a termék élettartamát.

– A termék hőmérséklete 20 perc alatt 25 °C-ról 4 °C-ra csökken – magyarázta Christophe Janson, a Picvert értékesítési vezetője. A vállalat jól ismeri ezt a technológiát, amelyet már több éve használ.

Korábban két kis kapacitású gépünk volt, amelyekkel nem tudtunk sok árut feldolgozni, ezért többnyire hűtőalagutat használtunk; egy olyan eljárást, amelyhez rengeteg idő kellett, hogy a terméket a kívánt hőmérsékletre hűtse. Az új vákuumhűtő rendszerünk két cellából áll, ami egyszerre 8 raklapot képes feldolgozni. Ez azt jelenti, hogy amit reggel feldarabolunk, az még aznap, délután el is mehet. Ez komoly változást és nagyobb szabadságot jelent a munkaszervezésben.

A holland Weber Cooling által megálmodott, és a francia Thermo Réfrigération által forgalmazott új vákuumhűtési rendszer az egész csapatot lenyűgözte.

Roppant elégedettek vagyunk, és nagyon jó visszajelzéseket kaptunk az ügyfeleinktől. Ez egy megbízható termék, amelyet hosszú élettartamra terveztek.

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

45 centiméter mélyre ültetett kukorica bújt ki a földből, valóságos csoda történt

2025. november 28. 09:10

Egy ősi nép kukoricatermesztést folytat minimális csapadék mellett, öntözés és talajművelés nélkül, mégis eredményesen – érdemes odafigyelni a tapasztalataikra.

Borzasztó tárolási veszteséget szenvednek el évről évre, a gabona közel 40 százaléka megy pocsékba

2025. november 22. 16:10

Az élelmiszerbiztonság megteremtése még mindig alapvető cél Afrikában. Nem feltétlenül termelnek keveset, inkább az a gond, hogy képtelenek megőrizni a terményeik minőségét.

Szójamentes jövő: brit kutatók áttörése

2025. november 12. 11:10

A Germinal projekt áttörést hozhat a fenntartható, helyben termeszthető növényi fehérjék terén.

Ekkor érkezhet az első hó, meglepően közel állunk hozzá

2025. november 5. 13:10

Lesz-e kemény tél és havazás, hótakaró, ami megvédi az őszi vetéseket? A válasz ma még bizonytalan, de a meteorológusok jósolni már tudnak.

Géntechnológia: hamarosan csípős paradicsomot is fogyaszthatunk!

2019. január 20. 04:31

Az íz különleges lesz, mert a tömegesen termesztett paradicsomot és a tápanyagokban gazdag chili paprikát egyszerre érezzük majd ki belőle. A cél nem új gasztrodivat teremtése, hanem az egészségesebb táplálkozás elterjedését segítenék.

Aranyat értek a fiatal tehetség dinnyével foglalkozó kutatásai

2019. július 4. 04:36

A Pro Scientia Aranyérem Odaítélő Bizottság nemrégiben tartott ülését követően nyilvánosságra hozták az idei XXXIV. OTDK versenysorozat kapcsán kitüntetésben részesülők névsorát.

Gyakori gond az öntözés során a szórófejek eltömődése

2019. július 2. 07:37

Az öntözési technika fejlődése, a precíziós öntözés, egyre szigorúbb követelményeket támaszt a vízminőséggel szemben. Pontos víz- és tápoldat-adagolásnál használatos szórófejek és csepegtető testek rendkívül érzékenyek a vízminőségre, gyorsan eldugulnak, használhatatlanná válnak.

A traktoros gépcsoportok szabályozásának új lehetőségei

2021. április 3. 06:36

A szabályozás alapja az ISOBUS szabvány, amely lehetővé teszi a monitor, a traktor és a munkagép közötti kommunikációt bármely gyártmány esetén.