Gépinfo

Itt az új Mini Cooper SE: évszakokon átívelő vezetési élmény

Agrofórum Online

A Mini Cooper ötödik nemzedékének tisztán elektromos meghajtású modellje, a Mini Cooper SE mindegyik évszakban garantálja a márka klasszikus, gokartos vezethetőségét.

Enyhén szélesített nyomtávjaival és hosszabb tengelytávolságával az új Mini Cooper SE mindegyik évszakban érezhetően agilisabb menetdinamikát kínál – a vezetés abszolút élményét, hóban és jégen egyaránt.

A 160 kW / 218 lóerő maximális teljesítményre képes elektromos motor azonnal rendelkezésre álló erejét a prémium minőségű futómű-technológia továbbítja az úttestre. A modell közvetlen kormányműve sportos agilitást, integrált fékrendszere pedig még nedves és csúszós utakon is nagy biztonságot garantál.

Gokartos vezethetőség

„A Mini Cooper SE a márka által fémjelzett, gokartos vezethetőség tisztán elektromos formáját váltja valóra, egyúttal a Mini kategórián belüli kivételes pozícióját nyomatékosítja. A tisztán elektromos meghajtásnak köszönhetően az új Mini minimális alapterületen kínál abszolút vezetési élményt és önmagát a márka jövőjének meghatározó szimbólumaként hirdeti” – mondta Stefanie Wurst, a Mini márka vezetője.

402 kilométer

A fagyos emelkedő és ereszkedő szakaszokon a tapadást aktív kipörgés-szabályozás (Active Slip Regulation) optimalizálja, amely arról is gondoskodik, hogy az elektromos motor 330 Nm csúcs forgatónyomatéka minden körülmények között tökéletes kontroll szerint jusson az úttestre.

54,2 kWh nettó energiasűrűségű akkumulátorának köszönhetően az új Mini Cooper SE egyetlen feltöltéssel akár 402 kilométer (WLTP) megtételére is képes.

A nagyfeszültségű akkumulátort a mérnökök a padlólemezbe süllyesztették, amely így a modell kiegyensúlyozott tengelyterheléséhez is nagymértékben hozzájárul. Ez egyúttal azt is jelenti, hogy az új Mini Cooper SE súlypontja kifejezetten alacsonyra került, amely a prémium minőségű futómű-technológia rugózó és lengéscsillapító tulajdonságaival sportosan könnyed manőverezést tesz lehetővé.

Letisztult formanyelv 

A Mini immár több mint hatvan éve fejleszti az ikonikus háromajtós karosszéria sikeres koncepcióját. A klasszikus Mini – extrém rövid túlnyúlásainak köszönhetően – kompakt manőverezhetőségével nyűgözte le a márka rajongóit és már az 1960-as években igazi legendává érett, amikor a Monte Carlo Ralin a nagyobb és erősebb ellenfelekkel szemben három abszolút győzelmet ünnepelt. 

(Fotó: Mini)

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Pontpermetezés: a rengeteg előny mellett megmutatkoznak a hátrányok is

2024. szeptember 16. 16:10

Normál gyomnyomás esetén legfeljebb a táblák 25 százalékát kellett kezelni, így 80 százaléknyi herbicidmennyiséget sikerült megtakarítani.

Küzd a Pöttinger is, nincs jó évük a mezőgépgyártóknak

2024. szeptember 16. 13:10

A Pöttinger értékesítései 491 millió euróra estek. Ez nagyjából annyi, mint két évvel ezelőtt (akkor 506 millió volt), viszont jelentős csökkenésnek számít a tavalyi 641 milliós forgalomhoz képest.

Guruló áramfejlesztővé változtatható a Toyota Land Cruiser 300-as

2024. szeptember 13. 13:40

Eddig áramforrásként nem volt használható a Toyota legendás típusa, mostantól azonban az alapjárat-emelővel négykerekű generátorként is működhet.

45 éve rozsdamentesen: Massey Ferguson 135

2024. szeptember 12. 16:10

A traktor eddig 14 ezer üzemórát dolgozott, de a kuplungja is eredeti még, jól összerakott, kiforrott konstrukcióról van tehát szó.

Fantasztikus gépeket fejleszt a Claas, az elektromos hajtás felé fordul

2023. december 14. 08:10

Az elektromos hajtásban látja a mezőgazdaság jövőjét a német Claas is, amely nemrég egy „fél-elektromos” kombájnt, illetve egy tisztán elektromotorokkal működtetett teleszkópos rakodót mutatott be.

Nagy erejű elektromos Fendt traktor született, már javában dolgoznak vele

2024. március 15. 14:10

A prémium márkák közé sorolt német Fendt egyik forgalmazója érdekes újdonsággal kísérletezik. 205 LE-s, tisztán elektromos hajtású erőgéppel bővítették a kínálatukat, és az eddigi tapasztalatok bátorítóak.

Mini Aceman: a sorozatgyártás előtti extrém teszteket is sikerrel teljesítette

2024. február 11. 10:10

Néhány hónapon belül világpremierjét ünnepli a Mini Aceman, amely kizárólag tisztán elektromos meghajtással érkezik meg az utakra.

„Ufót” épített a Kubota hagyományos traktor helyett

2024. január 16. 14:40

Hat perc alatt feltölthető a Kubota legújabb koncepciótraktora, amely önműködő módon, tisztán elektromos hajtás segítségével képes dolgozni a mögé kapcsolt munkagépekkel.