Gépinfo

A BMW X2 és BMW iX2 már Magyarországon is bemutatkozott

Agrofórum Online

A prémium kompakt szegmens első Sports Activity Coupé (SAC) modelljeként debütáló BMW X2 második nemzedéke és az elektromos BMW iX2 egyedibb, sportosabb és előremutató formában gurul az utakra.

A fejlődést a megnövelt karosszériaméretek és a magával ragadóan kupés járműsziluett már első ránézésre nyomatékosítja. A progresszivitásról a tisztán elektromos meghajtású BMW iX2, az automatizált járművezetést és parkolást támogató rendszerek széles palettája, valamint a QuickSelect koncepció szerint felépített, új iDrive járművezérlő technológia és a 9.0 operációs rendszer innovatív digitális szolgáltatásai gondoskodnak.

Itthon is elérhető változatok

Elsőként a modellcsalád tisztán elektromos meghajtású változatának összkerékhajtású tagja, a BMW iX2 xDrive30, valamint a teljesítményre optimalizált X2 M35i xDrive, továbbá az X2 sDrive20i és az X2 sDrive 18d képében egy benzines és egy dízelüzemű erőforrással szerelt modellváltozat érkezett meg Magyarországra.

A kvartett 2024 tavaszán kiegészül a második tisztán elektromos meghajtású modellváltozattal, az iX2 eDrive20 újdonsággal és egy új, dízelmotorral hajtott változattal, az X2 xDrive 20d modellel.

SAV modell

Az új modell formanyelve jellegzetesen egyedi, összetéveszthetetlen a márka kompakt méretű Sports Activity Vehicle (SAV) modelljével, a BMW X1-gyel.

A BMW X2 modern utastere sportos köntösbe csomagolt prémiumhangulatot áraszt. Az ívelt kijelzőnek is otthont adó, karcsú műszerfal alatt „lebegő” kartámasz kapott helyet, amelybe integrált vezérlőpanelt építettek a mérnökök.

BMW

A dupla zónás automata légkondicionáló, a BMW Maps felhőalapú navigációs rendszer és a bőrözött sportkormány egytől egyig a széles körű alapfelszereltség része. Ide sorolható továbbá a csomagtérajtó automata működtetése, a négy darab USB-C csatlakozó, valamint a középkonzolba és a csomagtérbe épített egy-egy 12 voltos aljzat is. A vezetést támogató rendszerek és a digitális szolgáltatások száma ugyancsak jelentős mértékben nőtt az elődmodellhez képest.

Prémium elektromos mobilitás

A paletta tisztán elektromos meghajtású modellváltozata, az iX2 xDrive30 modell is elérhetővé válik. Az első és a hátsó tengelyen dolgozó egy-egy elektromos motor 230 kW/313 lóerő maximális rendszerteljesítmény (ideiglenes teljesítménytöbblettel) és 494 Nm csúcs-forgatónyomaték leadására képes. A modell 5,6 másodperc alatt gyorsul fel álló helyzetből 100 km/órás tempóra, végsebessége pedig 180 km/óra. Nagyfeszültségű akkumulátorának 64,8 kWh nettó energiasűrűsége és hajtáslánc-technológiájának kimagasló hatékonysága együtt az energiatároló egység egyetlen feltöltésével 417–449 kilométer (WLTP) tisztán elektromos hatótávolságot ígér.

300 lóerős teljesítmény

A kompakt méretű SAC modell teljesítményre optimalizált változata minden korábbinál lendületesebben igazolja az újdonság sportos kvalitásait. Az új BMW X2 M35i xDrive egyedi BMW M stílusjegyekkel és vérpezsdítő menetdinamikai adottságokkal érkezik meg az utakra, Európában 221 kW/300 lóerő maximális teljesítményre képes, 2,0 liter hengerűrtartalmú, soros négyhengeres benzinmotorral.

Fotó: BMW

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Pontpermetezés: a rengeteg előny mellett megmutatkoznak a hátrányok is

2024. szeptember 16. 16:10

Normál gyomnyomás esetén legfeljebb a táblák 25 százalékát kellett kezelni, így 80 százaléknyi herbicidmennyiséget sikerült megtakarítani.

Küzd a Pöttinger is, nincs jó évük a mezőgépgyártóknak

2024. szeptember 16. 13:10

A Pöttinger értékesítései 491 millió euróra estek. Ez nagyjából annyi, mint két évvel ezelőtt (akkor 506 millió volt), viszont jelentős csökkenésnek számít a tavalyi 641 milliós forgalomhoz képest.

Guruló áramfejlesztővé változtatható a Toyota Land Cruiser 300-as

2024. szeptember 13. 13:40

Eddig áramforrásként nem volt használható a Toyota legendás típusa, mostantól azonban az alapjárat-emelővel négykerekű generátorként is működhet.

45 éve rozsdamentesen: Massey Ferguson 135

2024. szeptember 12. 16:10

A traktor eddig 14 ezer üzemórát dolgozott, de a kuplungja is eredeti még, jól összerakott, kiforrott konstrukcióról van tehát szó.

A Tesla felforgatta az autóipart, de hat-e a mezőgazdaságra?

2024. szeptember 11. 09:40

A Tesla jövőbe mutató technológiai változásokat vezetett be elektromos autóiban. Megjelennek-e ezek hamarosan a mezőgazdasági gépekben is?

Itt az új tisztán elektromos ID.4 kompakt SUV

2020. március 16. 08:04

A Volkswagen jelenleg egymilliárd eurót invesztál kínálata elektromossá alakításába, illetve hibridmodelljei számának növelésébe.

Bővül a Peugeot elektromos kisteherautó kínálata

2019. november 6. 09:47

A következő évtized közepére a Peugeot minden személy- és áruszállító járműve elérhető lesz részben vagy teljesen elektromos kivitelben, azaz plug-in hibridként vagy villanyautóként.