27℃ 14℃
június 21. Alajos, Leila
Agrárközélet

KertAkadémia, a kihagyhatatlan program kertbarátoknak

Kertportál Magazin

A rendezvény segít abban, hogy valóban fenntartható és egészséges kertet vagy kertgazdaságot tudjunk kialakítani magunk körül annak érdekében, hogy élvezhessük a nap érlelte paradicsom ízét, a valódi zamatos gyümölcsöket, és még örömünk is legyen a kertészkedésben.

A KertAkadémia főszervezője, a Kertportál Magazin immáron 21. éve szolgálja a hobbikertészeket. Ez olyan elhivatottság, amelynek köszönhetően a valódi tudást, tapasztalatokat tudja átadni a hozzá fordulóknak. Nemcsak a már elérhető kertészeti zsebkönyvekből tanulhatsz tőlük, hanem ezen a szakmai napon is, ahol közérthető nyelven olyan fekete öves előadóktól hallhatsz a biokertészkedésről, a kis kertgazdaság működtetéséről és a fenntartható kertművelésről, akiknek a nevét már biztosan ismered.

Nem eladni, hanem tanítani szeretnének a szervezők

„Régi nagy álmunk valósul meg a KertAkadémiával, mert azt látjuk, hogy évek óta trend ugyan a kertészkedés, de inkább az értékesítésről és influenszerkedésről szól, és nem a valódi tudásátadásról” – vallja a rendezvény megálmodója, V. Topor Erika okleveles kertészmérnök, natúrkertész.

A rendezvény fő hangsúlya is inkább a tudásátadás lesz, mint a hasonló rendezvényeken ismert termékajánlók sokasága. Az előadók között tisztelhetjük Sipos gazdát, Sipos József növényorvost, Fetykó Kingát a Magyar Permakultúra Egyesület képviseletében, Sinka Erikát, az ismert Zöld Pagony életre hívóját és ismert kertészbloggerét vagy Androsovics Petronellát, aki nem más, mint a kaposvári Csodáskertem magánarborétum tulajdonosa és a híres Fenntartható Kertek Magyarországon verseny főszervezője.

Izgalmas programok

„Arra gondoltunk, hogy interaktívvá tesszük a rendezvényt. Hiszen nemcsak egy termelői és kézműves vásár tartozik hozzá, hogy az ideérkezők megkóstolhassák a finom mustokat, levendulaszörpöket vagy izgalmas mézeket, hanem lesznek a kertészethez köthető programok is. Külön várom már Halmos Monika ehető virágokkal foglalkozó gasztroblogger előadását is, aki biztosan ínycsiklandozó kerti finomságokat fog bemutatni. De lesz talajvizsgálati pont a Danuba Garden standján, és lesz növényorvosi pont is, ahol a hozott beteg növényeket szaktanácsadók fogják meggyógyítani” – mondta a rendezvényről V. Topor Erika főszervező.

Ami még nagyon izgalmas magában a rendezvényben, hogy a belépőjegyet megváltók kertgazdaságot is meglátogathatnak. Az ismert gourmet-manufaktúra, a Gourmet & Delicious Manufaktúra tulajdonosai fenntartható kertjét és fóliaházait is meg lehet nézni, ahol szakvezetés mellett maga a tulajdonos mesél a termesztési módokról és bemutatja azokat a biokísérleteket is, melyeket külön a rendezvény kedvéért állítottak be. Ilyenek a talajjavítás és vízmegkötési módok homoktalajon, humuszpótlás és Trichoderma gombákkal való növényi immunerősítés például.

Varga Szabolcs, a Gourmet & Delicious Manufaktúra tulajdonosa
Varga Szabolcs, a Gourmet & Delicious Manufaktúra tulajdonosa

A rendezvény helye: 6224 Tabdi, a faluház és környéke

Ideje: 2024. augusztus 10.

Fővédnöke: Dr. Nagy István agrárminiszter

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Gödöllőn kap új otthont a Mezőgazdasági Múzeum

2025. június 11. 13:10

Gödöllőre, a MATE területére költözik a Magyar Mezőgazdasági Múzeum. Az új létesítmény 2029-re készülhet el.

Akkumulátorok új élete: elindult a BASF új üzeme

2025. június 9. 13:10

A BASF új üzeme évente 40.000 EV-akkumulátor feldolgozására képes – kulcsszerepet kap az EU nyersanyagfüggetlenségi céljaiban.

Fügepálinka, aszú, libamáj – ilyen bonbont még nem evett!

2025. június 8. 13:10

Rekordszámú nevezéssel zárult a Brillante-2025 verseny, ahol a legjobb párlatok és pálinkás bonbonok is díjazásban részesültek.

Tengerentúli kapcsolatait erősíti az Állatorvostudományi Egyetem

2025. június 3. 12:40

A Purdue Egyetemmel kötött együttműködési megállapodást az Állatorvostudományi Egyetem – cél a tudományos és oktatási jelenlét bővítése.

80 milliárd eurós üzlet a biogazdálkodás

2018. március 20. 19:27

A fogyasztói igény növekedése mellett a gazdák kedve is egyre nagyobb a bioélelmiszer előllításhoz.

Mitől öko a bio? Bevezetés az ökológiai gazdálkodásba

2018. március 23. 11:14

Mik az alapelvei az ökológiai gazdálkodásnak? Hogyan lesz egy hagyományos gazdaságból biogazdaság?

Üvegbe zárt gyümölcsök

2019. április 28. 09:32

A Quali-T Bt. a függőséget okozó lekvárokon túl bodzafeldolgozással is foglalkozik. Sőt, ez az, ami jelenleg a cég gazdálkodásának legerősebb pillérje. A biofeldolgozáson kívül ugyanis szinte a kezdetektől készítenek exportra bodzavirág szörpöt, melyet félkész termékként értékesítenek.

Pécsről érkezik a gluténérzékenyek "folyékony kenyere"

2019. november 29. 06:38

Két-három év fejlesztés áll a Pécsi Prémium Lager gluténmentes változata mögött, ennyi idő kellett ahhoz, hogy eleget tegyen a rendkívül szigorú ellenőrzési követelményeknek.