Agrárközélet

KertAkadémia, a kihagyhatatlan program kertbarátoknak

Kertportál Magazin

A rendezvény segít abban, hogy valóban fenntartható és egészséges kertet vagy kertgazdaságot tudjunk kialakítani magunk körül annak érdekében, hogy élvezhessük a nap érlelte paradicsom ízét, a valódi zamatos gyümölcsöket, és még örömünk is legyen a kertészkedésben.

A KertAkadémia főszervezője, a Kertportál Magazin immáron 21. éve szolgálja a hobbikertészeket. Ez olyan elhivatottság, amelynek köszönhetően a valódi tudást, tapasztalatokat tudja átadni a hozzá fordulóknak. Nemcsak a már elérhető kertészeti zsebkönyvekből tanulhatsz tőlük, hanem ezen a szakmai napon is, ahol közérthető nyelven olyan fekete öves előadóktól hallhatsz a biokertészkedésről, a kis kertgazdaság működtetéséről és a fenntartható kertművelésről, akiknek a nevét már biztosan ismered.

Nem eladni, hanem tanítani szeretnének a szervezők

„Régi nagy álmunk valósul meg a KertAkadémiával, mert azt látjuk, hogy évek óta trend ugyan a kertészkedés, de inkább az értékesítésről és influenszerkedésről szól, és nem a valódi tudásátadásról” – vallja a rendezvény megálmodója, V. Topor Erika okleveles kertészmérnök, natúrkertész.

A rendezvény fő hangsúlya is inkább a tudásátadás lesz, mint a hasonló rendezvényeken ismert termékajánlók sokasága. Az előadók között tisztelhetjük Sipos gazdát, Sipos József növényorvost, Fetykó Kingát a Magyar Permakultúra Egyesület képviseletében, Sinka Erikát, az ismert Zöld Pagony életre hívóját és ismert kertészbloggerét vagy Androsovics Petronellát, aki nem más, mint a kaposvári Csodáskertem magánarborétum tulajdonosa és a híres Fenntartható Kertek Magyarországon verseny főszervezője.

Izgalmas programok

„Arra gondoltunk, hogy interaktívvá tesszük a rendezvényt. Hiszen nemcsak egy termelői és kézműves vásár tartozik hozzá, hogy az ideérkezők megkóstolhassák a finom mustokat, levendulaszörpöket vagy izgalmas mézeket, hanem lesznek a kertészethez köthető programok is. Külön várom már Halmos Monika ehető virágokkal foglalkozó gasztroblogger előadását is, aki biztosan ínycsiklandozó kerti finomságokat fog bemutatni. De lesz talajvizsgálati pont a Danuba Garden standján, és lesz növényorvosi pont is, ahol a hozott beteg növényeket szaktanácsadók fogják meggyógyítani” – mondta a rendezvényről V. Topor Erika főszervező.

Ami még nagyon izgalmas magában a rendezvényben, hogy a belépőjegyet megváltók kertgazdaságot is meglátogathatnak. Az ismert gourmet-manufaktúra, a Gourmet & Delicious Manufaktúra tulajdonosai fenntartható kertjét és fóliaházait is meg lehet nézni, ahol szakvezetés mellett maga a tulajdonos mesél a termesztési módokról és bemutatja azokat a biokísérleteket is, melyeket külön a rendezvény kedvéért állítottak be. Ilyenek a talajjavítás és vízmegkötési módok homoktalajon, humuszpótlás és Trichoderma gombákkal való növényi immunerősítés például.

Varga Szabolcs, a Gourmet & Delicious Manufaktúra tulajdonosa
Varga Szabolcs, a Gourmet & Delicious Manufaktúra tulajdonosa

A rendezvény helye: 6224 Tabdi, a faluház és környéke

Ideje: 2024. augusztus 10.

Fővédnöke: Dr. Nagy István agrárminiszter

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Méhekkel és mézzel hívják fel a figyelmet az ukrán aknamezőkre

2024. október 1. 16:10

Ukrajnában rengeteg az elaknásított terület. Egy projektben az ezeken létrehozott méhlegelővel és termelt mézzel hívják fel a figyelmet az aknákra.

Megvan, kit választott új elnöknek a NAK a lemondott Győrffy Balázs helyére

2024. szeptember 13. 13:13

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) 2024. szeptember 13-án tartotta meg az erről döntő országos küldöttgyűlését.

Ő lehet Győrffy Balázs utóda a NAK élén

2024. augusztus 30. 08:40

Az Agrárminisztérium helyettes államtitkárát, Papp Zsoltot jelölik a NAK élére, a 304 országos küldött szeptember 13-án dönt a javaslatról.

Kátrányka, a kátrányba ragadt sün szerencsés története

2024. augusztus 26. 12:40

Rosszul indult a szerda egy tündéri fiatal sün számára. Szerencsére nem hagyták cserben (azaz kátrányban), így jól végződött az eset.

Meglepő új kedvencek születtek a bio fűszernövények között

2024. február 20. 15:10

Egyelőre a friss bio fűszernövények iránti kereslet meghaladja a kínálatot. A nappalok rövidebbek, és a tél lassan halad előre. A kaliforniai termesztők alig várják február közepét, amikor az alapvető és a különleges bio fűszernövényeknek köszönhetően meredeken elkezd felfelé ívelni a kínálati oldal.

80 milliárd eurós üzlet a biogazdálkodás

2018. március 20. 19:27

A fogyasztói igény növekedése mellett a gazdák kedve is egyre nagyobb a bioélelmiszer előllításhoz.

Üvegbe zárt gyümölcsök

2019. április 28. 09:32

A Quali-T Bt. a függőséget okozó lekvárokon túl bodzafeldolgozással is foglalkozik. Sőt, ez az, ami jelenleg a cég gazdálkodásának legerősebb pillérje. A biofeldolgozáson kívül ugyanis szinte a kezdetektől készítenek exportra bodzavirág szörpöt, melyet félkész termékként értékesítenek.

Rovarparazita fonálférgek: Az ellenségem ellensége a barátom – avagy a betelepíthető hasznos szervezetek (I. rész)

2018. április 19. 06:21

Az ökológiai gazdálkodás szépsége és egyben kihívása abban rejlik, hogy a rendelkezésre álló növényvédőszerek palettája igen szűkös.