Agrárközélet

Ő lehet Győrffy Balázs utóda a NAK élén

Agrofórum Online

Augusztus 23-án jelentette be váratlan lemondását Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) elnöke. Úgy tűnik, már meg is van az utóda.

Győrffy Balázs egy magánéleti botrányt követően távozott a NAK éléről, a Facebookon tett bejelentése szerint ittas állapotban vitába keveredett egy hölggyel, és a vita tettlegességig fajult. Az elnök távozott a közéletből, lemondott az EP-képviselői mandátumáról, és még a Fideszből is kilépett.

A kamara természetesen nem maradhat sokáig vezető nélkül, és úgy tűnik, már meg is találták Győrffy utódát. A hvg értesülései szerint egyetlen javaslat érkezett a küldöttek elé, az új vezető a kormányból érkezhet.

Ezek szerint az Agrárminisztérium helyettes államtitkárát, Papp Zsoltot jelölik a NAK élére, a 304 országos küldött szeptember 13-án dönt a javaslatról.

A politikus 2020 óta dolgozik az Agrárminisztérium kötelékében, ő a vidékfejlesztési programok végrehajtásáért felelős államtitkár.

A hvg szerint személye jól illeszkedik ahhoz a kormányzati törekvéshez, amely a magyar élelmiszeripar erősítésével akarja fellendíteni a vidéki térségeket. Papp Zsolt a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségénél (MAGOSZ) szintén fontos posztot tölt be, ő az Ifjú Gazda Tagozat elnöke.

„Agrárszakemberek arra számítanak, hogy a kamarának továbbra is a családi gazdaságok támogatása lesz az elsődleges szempontja. Kérdés, hogy az új elnök vajon fenntartja-e a szervezet meglehetősen terebélyes felső vezetését. Győrffy európai parlamenti vagyonnyilatkozata szerint a kamara vezetői pozíciója mindenesetre jól jövedelmez, havonta 2 945 570 forint jár érte” – olvasható a hvg oldalán.

(Fotó: MTI/Lakatos Péter)

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Megvan, kit választott új elnöknek a NAK a lemondott Győrffy Balázs helyére

2024. szeptember 13. 13:13

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) 2024. szeptember 13-án tartotta meg az erről döntő országos küldöttgyűlését.

Kátrányka, a kátrányba ragadt sün szerencsés története

2024. augusztus 26. 12:40

Rosszul indult a szerda egy tündéri fiatal sün számára. Szerencsére nem hagyták cserben (azaz kátrányban), így jól végződött az eset.

Azonnali hatállyal távozik Győrffy Balázs, a NAK elnöke

2024. augusztus 23. 12:40

A pápai születésű agrárszakember 2013-tól töltötte be a NAK elnöki tisztét. A tisztségre további két alkalommal, 2017-ben és 2022-ben is újraválasztották.

Az alattomos orosz támadások már Kanada mezőgazdaságát és élelmiszer-ellátását fenyegetik

2024. augusztus 13. 13:10

Idén eddig az észak-amerikai ország titkosszolgálata 13 ilyen támadást azonosított egyedül az agrárszektorban.

Közel hatvan cég mutatta be gépeit Mezőfalván

2022. június 3. 16:38

Sikeresen lezajlott a 2022. június 1-2-i NAK Szántóföldi Napok és AgrárgépShow-Mezőfalva.

NAK-MAGOSZ: utasítsák el a bevezetni kívánt földadót Hódmezővásárhelyen!

2022. november 16. 10:15

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK), illetve a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (MAGOSZ) felszólítja Hódmezővásárhely közgyűlését, hogy utasítsa el a Márki-Zay Péter által bevezetni kívánt földadót.

E-permetezési napló - Kitolják a határidőt, változtatnak a szabályokon

2022. június 29. 15:45

2023. január 1-jétől vezetik be a e-permetezési naplókról szóló jogszabályt.

Ismét agrár startup inkubációs programot indít a NAK

2022. június 16. 11:43

Idén szeptemberben negyedik alkalommal indul az agrár startupokat és nagyvállalatok összekötő NAK TechLab inkubációs program.