Gépészet

A Massey Ferguson bemutatja az MF 5M szériát – 6 árbajnok típus 95 és 145 lóerő teljesítmény között  

Austro Diesel GmbH

A Massey Ferguson, az AGCO (NYSE) világmárkája, büszkén jelenti be az MF 5M sorozat bevezetését, amely hat traktortípust tartalmaz, a 95 lóerőstől egészen az új, csúcsteljesítményű, 145 lóerős modellig.

„Az MF 5700 M sorozat sikerére építve az új, megbízható és hatékony MF 5M sorozat számos teljesítményt növelő, gyárilag beépített funkciót tartalmaz, amelyek tovább javítják a működtetés hatékonyságát, a kényelmet és az irányítást” – nyilatkozza Jérôme Aubrion, a Massey Ferguson marketingigazgatója (Európai és a Közel-Keleti Régió).

Mostantól minden modell a már jól ismert és bevált Dyna-4 sebességváltóval lesz szerelve. Az új elektronikus hálózat nemcsak az ISOBUS-csatlakozást biztosítja, hanem az MF Guide gyári automata kormányzást, és számos egyéb Smart Farming opciót is elérhetővé tesz. Ezek pedig mind tovább növelik a funkcionalitást és a hatékonyságot.

„Miközben megőrizzük a traktorok egyszerű, masszív kialakítását, a felhasznált modern fejlesztések – amelyek jellemzően eddig csak a magasabb felszereltségű traktorokban voltak elérhetők – tovább növelik a sokoldalúságot, csökkentik az üzemeltetők terhelését, valamint növelik a mezőgazdasági teljesítményt” – tette hozzá Aubrion úr.

Massey Ferguson MF 5M széria műszaki jellemzők:

 MF5M.95MF 5M.105MF 5M.115MF 5M.125MF 5M.135MF 5M.145
MotorNégyhengeres, 4,4 literes AGCO Power, Stage V
HajtóműDyna-4 – opcionális AutoDrive váltó automatikával és Brake-to-Neutral fékpedál kuplungfunkcióval
Max. teljesítmény95 LE105 LE115 LE125 LE135 LE145 LE
Max. nyomaték*405 Nm440 Nm460 Nm520 Nm545 Nm560 Nm
*2.000 f/p-en leadva

MF 5M széria kiemelt jellemzők:

  • Modern dizájn, amely illeszkedik a Massey Ferguson új korszakához.
  • Hat elérhető traktortípus 95 lóerőtől az új 145 lóerős modellig, hogy minden igényt kielégítsenek.
  • Bevált AGCO Power négyhengeres, 4,4 literes motor, amely biztosítja a szükséges teljesítményt a nehéz feladatokhoz.
  • Megbízható és kényelmes Dyna-4 sebességváltó opcionális Brake-to-Neutral fékpedál „kikuplungolás” funkcióval, amely megkönnyíti az ismétlődő kezelési feladatok elvégzését.
  • Választható 58 liter/perc vagy opcionálisan 100 liter/perc hidraulikus szivattyú, amely maximális sokoldalúságot biztosít.
  • Kabinrugózási opció elérhető az egész sorozatban, a nagyobb kényelem érdekében.
  • Széles választék gyárilag felszerelhető MF homlokrakodókból.
  • Új Smart Farming precíziós gazdálkodási gyári opciók, mint az MF Guide automata kormányzás, az MF Section Control szakaszvezérlés és az MF Rate Control változó dózisú termék-kijuttatás, amelyek időt, energiát, inputanyagokat és pénzt takarítanak meg Önnek.
  • Átfogó MF szolgáltatások, beleértve az MF Care kiterjesztett garanciát, az MF By You személyre szabási lehetőségeket és az MF Always Running gépbérlet lehetőséget. Minden a teljes nyugalom érdekében.
Széles a választék a gyárilag felszerelhető MF homlokrakodókból
Széles a választék a gyárilag felszerelhető MF homlokrakodókból

Mindenes erőgépek, megengedhető áron

A sorozat hat modelljét a legújabb AGCO Power négyhengeres motorok hajtják, amelyek megfelelnek a legszigorúbb, Stage V károsanyag-kibocsátási előírásoknak az elismert, „All-in-One” kipufogó rendszerrel. Ez a rendszer a fülke alatt helyezkedik el, a kipufogó pedig az első, jobb oldali fülkeoszloppal egy vonalban van, biztosítva ezzel a kiváló, körkörös kilátást a kezelő számára.

Az elődszériához képest 24%-kal nagyobb üzemanyagtartály – amely most 198 literes – a legnagyobb a kategóriájában. Így több munkavégzést tesz lehetővé az újratöltések között, csökkentve az állásidőt.

Hosszú folyamatos munkavégzés
Hosszú folyamatos munkavégzés

Az MF 5M sorozat összes traktora hatékony Dyna-4 sebességváltóval van felszerelve. A hajtómű 16 előre- és 16 hátrameneti sebességfokozatot kínál, kuplungpedál kinyomás nélküli működtetéssel (terhelés alatt kapcsolás), és 40 km/h-s Eco csúcs-sebességgel.

Az opcionális AutoDrive váltóautomatika előre beállított fordulatszám értékek közti, automatikus sebességfokozat kapcsolásokat kínál Power vagy Eco üzemmódban. Brake-to-Neutral funkcióval is rendelkeznek a gépek, amely automatikusan „kikuplungolja” a traktort a fékpedál kinyomásakor, ezzel biztosítva a pontosságot, kényelmet és a simább működést.

Az MF 5M sorozathoz egy 58 liter/perc teljesítményű, nyitott rendszerű munkahidraulika rendszer tartozik alapfelszereltségként, míg a 100 liter/perc teljesítményű munkarendszer opcionális.

Az MF 5M sorozat különösen hatékony azokhoz a feladatokhoz is, amelyek homlokrakodót igényelnek. Az új gépek teljesen kompatibilisek a gyárilag elérhető homlokrakodók széles választékával. A 4,65 m-es szűk fordulási sugár kiváló manőverező képességet eredményez, és választhatunk mechanikus vagy elektromos joystickműködtetés között rakodózáskor. Az opcionális Visio üvegtető tökéletes kilátást és biztonságosabb rakodózási műveleteket tesz lehetővé.

Gyári okosfarm és precíziós megoldások

Az optimális irányítás, pontosság és kényelem érdekében az összes MF 5M traktor felszerelhető teljes értékű MF Guide automata kormányzási rendszerrel, beleértve a Fieldstar 5 terminált. A gépek akár MF Guide előkészítési szinttel is rendelhetők.

Amennyiben úgy rendeljük, MF Guide RTK jelszintű automata kormányzást biztosít, és Trimble® vevőegységekkel érhető el, amelyek különböző helymeghatározási pontosságokat kínálnak. Ez különösen hasznos lehet a modern gondolkodású szántóföldi gazdálkodók számára.

A Fieldstar 5 monitor hozzáférést biztosít a Massey Ferguson számos Smart Farming opciójához, beleértve az ISOBUS rendszert is. Ezenfelül számos automatikus, hatékonyságnövelő funkciót is kínál, többek között:

  • MF Section Control szakaszvezérlés, amely akár 96 különböző szakaszt automatikusan be- vagy kikapcsol.
    • MF Rate Control változó mennyiségű anyagkijuttatás, amely automatikusan változtatja a kijuttatási arányokat/dózisokat.
    • MF Connect telemetria, amely közel valós idejű adatátvitelt biztosít a gépekhez.

Kényelmes, tágas fülke

Az MF 5M sorozatot rendkívül tágas fülkével szerelték fel, amely elsőrendű kényelmet és kiváló kilátást biztosít. Az opcionálisan elérhető, korszerűsített légkondicionáló rendszer jelentősen javítja a légáramlást és annak elosztását a kezelő körül.

Tágas kabin, kiváló kilátás
Tágas kabin, kiváló kilátás

A tágas, 1,3 méter széles kezelőtér teljesen sík padlóval és személyautós stílusú pedálokkal rendelkezik. A nagy üvegfelület és a kompakt „All-in-One” SCR kipufogó-rendszer, amely a fülke alatt helyezkedik el, páratlan kilátást eredményez a kabinból.

A kényelem tovább növekszik az új fülkerugózásnak köszönhetően, amely opcionálisan minden modellhez elérhető, és jelentősen javítja a rázkódások csillapítását.

Az új, hatékony LED munkalámpa-opciók a halogénlámpák mellett még jobb megvilágítást biztosítanak a biztonságos éjszakai munkához. Két elülső és hátsó LED munkalámpa, vagy két középre szerelt egység választható.

A traktor külső részén, a bal oldali sárvédőn található egy hasznos új TLT kapcsoló.

Az MF 5M traktorok a legújabb, modern Massey Ferguson családi stílusba illeszkedve készülnek. Ennek része a gyémántszürke fülke, az új, feltűnő, ezüstszablya formájú motorháztető-dizájn, valamint az új logó, amit fekete, bordázott hűtőrács egészít ki elöl.

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

DEUTZ hajtásrendszerek márkaképviseletévé vált az AXIÁL Kft.

2024. október 27. 12:10

A magyar cég kollégái immár a német gyártó hajtásrendszereinek forgalmazásában és szervizelésében is részt vesznek, hivatalos márkaképviseletként.

A Fliegl Agrartechnik GmbH és a Stapel GmbH stratégiai együttműködést kötött

2024. október 22. 12:10

Az együttműködés célja olyan megoldások kifejlesztése, amelyek hatékonyabbá teszik a mezőgazdasági nyerges félpótkocsik használatát.

Kubota® M6-111 Utility, egy igazi okos, mindenes traktor

2024. október 16. 14:40

Ha nagyon nehéz munkaeszközök emeléséről van szó, a Kubota M6-111 Utility megmutatja, valóban mire is képes.

Változás a Kverneland és Vicon termékek magyarországi forgalmazásában

2024. október 16. 12:40

2024 októberétől/novemberétől három új importőr fogja értékesíteni a Kverneland és Vicon termékeket hazánkban.

Belehúzott a John Deere márciusban

2020. április 6. 11:38

A márciust toronymagasan a John Deere nyerte 92 darabbal, ami 33,5 százalékos piaci részesedést jelent.

A 2021-es Év Traktora: Massey Ferguson MF 8S.265 Dyna E-Power Exclusive

2020. december 23. 13:53

A Massey Ferguson - az AGCO világmárkája -  kitörő örömmel értesíti tisztelt Partnereit és a Gazdálkodókat, hogy az MF 8S.265 Dyna E-Power Exclusive típus lett a 2021-es Év Traktora díj győztese.

Ki traktorozik éppen? Egy okostelefonos alkalmazás megmutatja

2023. december 4. 10:10

A földművelés általában magányos munka, ezért a mezőgazdaságban dolgozók alighanem örömmel fogadják egy ötletes okostelefonos alkalmazás érkezését.

103 db akciós használt gép árakkal!

2022. október 6. 15:56

Tekintse meg a legújabb KITE akciós gépajánlat kiadványt, amelyben összesen 103 db különböző márkájú akciós használt motoros gépet és egyéb munkagépet is megtalál!