Gépinfo

Tavasszal kezdődhet a magyar Renner traktorok sorozatgyártása

halasmedia.hu – Fotók: Bakos László, Kovács Zoltán

Gőzerővel folyik a traktorfejlesztés a jánoshalmi székhelyű Renner Bt.-nél. Az utolsó engedélyek, minősítések beszerzésre van hátra, így a tervek szerint tavasszal már megkezdődhet a sorozatgyártás.

A Renner-50 univerzális összkerékhajtású erőgép projekt azzal a céllal jött létre, hogy a 20. században elért magyar mérnöki eredményeket felhasználva, a magyarországi traktorgyártás újraindulhasson. Dr. Renner Tamás a cég műszaki igazgatója a halasmedia.hu megkeresésére elmondta, a magyar kertészetek, állattartó telepek és kommunális üzemek számára elérhető áron és magas minőségi szinten szeretnének erőgépeket gyártani.

A cég jánoshalmi telephelyén tucatnyian dolgoznak jelenleg is a sorozatgyártás feltételeinek megteremtésén. A traktor 40 százalékban tartalmaz Magyarországon gyártott alkatrészeket, Dr. Renner Tamás elmondta, ennek az aránynak a növelése a fő cél, leginkább a fődarabok, a motor és a hajtáslánc esetében lenne erre a legnagyobb szükség.

 

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Guruló áramfejlesztővé változtatható a Toyota Land Cruiser 300-as

2024. szeptember 13. 13:40

Eddig áramforrásként nem volt használható a Toyota legendás típusa, mostantól azonban az alapjárat-emelővel négykerekű generátorként is működhet.

45 éve rozsdamentesen: Massey Ferguson 135

2024. szeptember 12. 16:10

A traktor eddig 14 ezer üzemórát dolgozott, de a kuplungja is eredeti még, jól összerakott, kiforrott konstrukcióról van tehát szó.

A Valtra nagy kihívásra vállalkozott – bárki utána merné csinálni?

2024. szeptember 11. 13:10

Egy Valtra T235 Active traktor 8 hónap alatt érte el végcélját: az Antarktiszon lévő Troll kutatóállomást.

A Tesla felforgatta az autóipart, de hat-e a mezőgazdaságra?

2024. szeptember 11. 09:40

A Tesla jövőbe mutató technológiai változásokat vezetett be elektromos autóiban. Megjelennek-e ezek hamarosan a mezőgazdasági gépekben is?

Traktorok a pácban

2024. augusztus 3. 16:10

Hétfőn az ausztriai St. Johannban lezuhant egy rakodókocsit vontató traktor. A pótkocsi egy 9 tonnás kotrógépet szállított.

Közel a kilábalás? Meglódultak az egyik traktorgyártó eladásai

2024. augusztus 5. 15:10

Összességében a Mahindra 27 209 erőgépet értékesített az elmúlt hónapban, ami 2023 júliusához (25 175 darab) képest mintegy 8 százalékos emelkedést jelent.

Izgalmas fekete traktor bukkant fel az Agritechnicán

2023. november 14. 08:40

Az indiai TAFE jó néhány újdonsággal jelentkezett a hannoveri Agritechnica kiállításon, egyebek mellett egy sokoldalú elektromos kistraktorral.

Legóból készülnek traktorok, rakodók, komplett gazdaságok

2024. március 10. 12:10

Második gyerekkorát éli egy német férfi, aki legókockákból épít nagy gonddal megtervezett miniatűr gazdaságokat. Két készlete már a boltokban is kapható.