Így repül a Versatile kombájn

Agrofórum Online

Az elmúlt hetekben volt olyan nap, amikor akár három, egyenesen Oroszországból érkezett Versatile kombájn is a magasba emelkedett a Vektor Holding Kft. rakodóhelyén, Győrött. Erről készített látványos videót az Agrofórum egy péntek délelőttön.

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

4 dolog, amit még nem tudtál a Lemken Karat 12 grubberről

2021. augusztus 25. 15:06

Mik az előnyei a Lemken Karat 12 grubbernek? Mire figyelt oda a gyártó, hogy megkönnyítse a gazdálkodók munkáját? Megmutatjuk!

No-till és cirok a talajregeneráció jegyében

07:17

No-till és cirok a talajregeneráció jegyében

2024. június 7. 13:50

A talaj regenerációját középpontba helyező mezőgazdasági gyakorlatok szerves elemei a talajforgatás elhagyása, a talaj takarása, takarónövények alkalmazása, valamint a direktvetés is, melyek mind hozzájárulnak a talajegészség helyreállásához, valamint annak hosszú távú fennmaradásához. Május elejére már számos kultúrát elvetettek a gazdálkodók, de a cirok direktvetését még volt lehetőségünk elkapni Uraiújfalu határában...

Óvári gazdászok találkozása a jövőjükkel - A Precíziós Agrártájolón jártunk

2022. április 27. 10:47

A pilisvörösvári születésű Ziegler István példája tökéletesen megmutatja, milyen lehetőségeket rejt egy olyan alkalom, amikor az egyetemi oktatás és a piaci, gyakorlati oldal összetalálkozik. Az április közepén Mosonmagyaróváron megrendezett Precíziós Agrártájoló számos tekintetben segítette a Széchenyi István Egyetem hallgatóit, de a megjelent kiállítókat is. Amíg utóbbiak a jövőbeli munkatársakat kereshették, addig a hallgatók a rendezvény idején innovatív technológiákkal ismerkedhettek meg, és naprakész tudást szerezhettek a hazai mezőgazdaság kiváló cégeitől és azok képviselőitől.

Új permetezőgép a magyar piacon - Alacsony lémennyiség és precíz cseppméret-szabályozás a Danfoillal

2022. június 14. 15:58

Munkateljesítmény-növekedés, a transzfervíz mennyiségének csökkentése, kiváló cseppméret-szabályozás és magas fokú elsodródás elleni védelem. A közelmúltban különleges, a piacon egyedinek számító, Dániában gyártott és fejlesztett permetezőgépek hazai forgalmazását kezdte meg a szentlőrinci központú Velox-Ker Kft.

Mákvetés a bácsborsódi Hungarobiomed Kft.-nél

05:49

Mákvetés a bácsborsódi Hungarobiomed Kft.-nél

2019. március 8. 20:42

Az időjárásnak köszönhetően rendkívül korán a földbe kerültek a mák vetőmagok, március első hetére vélhetően az ország egész területén végeznek a munkával a gazdálkodók. 2019-ben várhatóan 4500-5000 hektáron láthatunk majd ipari mákot, ám a terv az, hogy néhány éven belül mindez a duplájára nőjön. A bácsborsódi Hungarobiomed Kft. ennek érdekében fogja össze a gazdálkodókat, fejleszti feldolgozókapacitását, és saját területén is több száz hektáron termeszt mákot, amit élelmezési és ipari célra értékesít.

Väderstad innovációk I. - Crossboard simító

2022. február 3. 07:49

A Väderstad az 1980-as évek végén szabadalmaztatta a speciális simítósorát, ami a svéd gyártó talajművelő és gabonavetőgépeihez rendelhető. Feladata a felszín hatékony egyengetése, a nagyobb hantok, rögök porhanyítása.

Az őszi gyomirtás tavaszi tapasztalatai

2021. április 13. 10:20

Gyommentes sorközök, egységes, egészséges állomány. A Jászladány határában fekvő búzatáblán a JÁSZ-FÖLD Mezőgazdasági Zrt. szakemberei 2020-ban őszi gyomirtást alkalmaztak. A látvány magáért beszélt, a klímaváltozás okozta kihívásokra, a gyomflóra változásaira a viszonylag új technológiai elem már az első évben hatékony választ adott.