Hibridkalászos- és hibridrepce-bemutató – Hantos, 2019

Agrofórum Online

Idén három helyszínen várta a gazdálkodókat szántóföldi bemutatóval a SAATEN-UNION Hungária Kft. és a RAPOOL Hungária Kft. A Fejér megyei Hantoson megszervezett szakmai találkozót a májusi csapadékos időjárás nem kímélte, így a terepbejárás ezúttal elmaradt. Az elméleti előadások ugyanakkor így is sok hasznos információval szolgáltak - többek között a legújabb RAPOOL-repcehibridet is meg lehetett ismerni.

Idén három helyszínen várta a gazdálkodókat szántóföldi bemutatóval a SAATEN-UNION Hungária Kft. és a RAPOOL Hungária Kft. A Fejér megyei Hantoson megszervezett szakmai találkozót a májusi csapadékos időjárás nem kímélte, így a terepbejárás ezúttal elmaradt. Az elméleti előadások ugyanakkor így is sok hasznos információval szolgáltak – többek között a legújabb RAPOOL-repcehibridet is meg lehetett ismerni.

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Hardi Percek XIX. - Hidraulikus nyomtáv-állítás

2022. május 14. 19:30

A FloatRide rugózással rendelkező ALPHA evo EcoDrive felszerelhető hidraulikus nyomtávállítási funkcióval is. Az ilyen híd esetében a nyomtáv 180–280 cm tartományban állítható (a gumiabroncsmérettől függően).

A rézmentes technológia sikerei: fejlesztések a Biocontnál

2024. május 7. 11:10

A réztartalmú növényvédő szerek mind a biológiai, mind a konvencionális növényvédelem alapvető készítményei. A nehézfém környezetre gyakorolt kedvezőtlen hatásai miatt azonban felmerül alternatív megoldások bevezetésének szükségessége is, mely összhangban áll az európai uniós, rézfelhasználást érintő szabályozásokkal.

Válaszok a klímaváltozásra - vetéstől aratásig

2021. szeptember 24. 10:39

Augusztus végén Dalmandon nagyszabású szántóföldi bemutatóval várta a gazdálkodókat a KITE Zrt., ahol az elmaradhatatlan gépbemutató mellett négy kultúrában mutattak komplex technológiai javaslatokat az érdeklődőknek. A kukorica és a napraforgó mellett a szója és a cirok is szerephez jutott.

A facélia jelentősége, értéke és csodája - Agrofórum határszemle Sipos Gazdával

2022. június 28. 14:39

Miért is fontos gazdasági és méhészeti szempontból is ennek a növénynek a jelenléte a vetésszerkezetben? Sipos gazda virágzó facéliatábláról jelentkezik be az Agrofórum határszemle videórovatában.

Az innováció állandó - Az 50 éves a KITE az AGROmashEXPO-n

2023. február 10. 19:40

Fél évszázad egy agrárvállalat életében nem kevés, főleg egy olyan gyorsan és folyamatosan változó korszakban, amit jelenleg is élünk.

Óvári gazdászok találkozása a jövőjükkel - A Precíziós Agrártájolón jártunk

2022. április 27. 10:47

A pilisvörösvári születésű Ziegler István példája tökéletesen megmutatja, milyen lehetőségeket rejt egy olyan alkalom, amikor az egyetemi oktatás és a piaci, gyakorlati oldal összetalálkozik. Az április közepén Mosonmagyaróváron megrendezett Precíziós Agrártájoló számos tekintetben segítette a Széchenyi István Egyetem hallgatóit, de a megjelent kiállítókat is. Amíg utóbbiak a jövőbeli munkatársakat kereshették, addig a hallgatók a rendezvény idején innovatív technológiákkal ismerkedhettek meg, és naprakész tudást szerezhettek a hazai mezőgazdaság kiváló cégeitől és azok képviselőitől.