Gépinfo
Gépinfo

A FLIEGL felvásárolta a BROCHARD CONSTRUCTEUR mezőgazdasági pótkocsigyártót

A FLIEGL felvásárolta a BROCHARD CONSTRUCTEUR mezőgazdasági pótkocsigyártót

FLIEGL ABDA Kft.

A továbbiakban a vízszintes vagy függőleges tengelyű trágyaszóró technikát alkalmazó trágyaszórók Fliegl márkanéven jelennek meg mind Németországban, mind pedig a nemzetközi piacon.

A Brochard Constructeuer Beaulieu Sous La Roche-ban (Franciaország) trágyaszórók, pótkocsik és átrakók széles választékát gyártja.

A vállalat 2014. nyarán hívta fel magára a figyelmet, amikor világrekordot állítottak fel szervestrágya kijuttatásban. 24 óra alatt 4.217 tonna szervestrágyát szórtak ki 221,8 ha területre.

A KÍNÁLAT ÉS AZ ELADÁSOK BŐVÍTÉSE FRANCIAORSZÁGBAN

A letolótechnika létjogosultsága sokrétű felhasználhatósága miatt egyre megalapozottabb, ugyanakkor a Fliegl a „O“-szériás Büffel (Bivaly) rendfelszedő-átrakókocsival az átrakótechnika területén is fejleszt. A Brochard Constructeur megvásárlásával további lépést tesz előre egy kiegészítő szegmensben is, a teljes szórás területén. „A Brochard szélesíti termékpalettánkat a német és a nemzetköz piacokon egyaránt. A fúzió segíti a kínálat bővítését, illetve pozíciónk megerősítését Franciaországban“ – mondta Josef Fliegl, a Fliegl Agrartechnik GmbH ügyvezetője.

A Brochard márka a francia és nemzetközi piacon is BROCHARD AGRICULTURE néven jelenik meg.

Minőség, gyártási technológia és komponensek tekintetében a gyártmányok a Fliegl-hez igazodnak. Alain Bellion úr hosszú éveken keresztül irányadó tagja volt a Brochard konstruktőr csapatának. Bellion úr műszaki értékesítési igazgatói pozíciót fog betölteni az új cégnél, és tapasztalatait hozza az együttműködésbe. Tevékenysége magában foglalja elsősorban a technikai fejlesztéseket, megvalósításukat és a Fliegl standardok beillesztését a meglévő értékesítési programba. Emellett Bellion úr a gyártásvezetést és az értékesítés technikai támogatásának feladatkörét is átveszi.

A továbbiakban a vízszintes vagy függőleges tengelyű trágyaszóró technikát alkalmazó trágyaszórók Fliegl márkanéven jelennek meg mind Németországban, mind pedig a nemzetközi piacon. Kizárólag a Fliegl kereskedői hálózatán keresztül kerülnek értékesítésre. Az első modellek bemutatására az idei AGRITECHNICA kiállításon kerül sor.

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Irány a vadon: Nissan X-Trail N-Trek a kalandvágyó családoknak

2024. május 15. 14:10

Az N-Trek, a Nissan új családi SUV-ja akár elektromosított összkerékhajtással, vízálló kárpitozással is elérhető.

Megbénította a traktorokat a szokatlanul erős geomágneses vihar

2024. május 15. 07:10

Észak-Amerikában a vetési munkálatokat is megzavarta a geomágneses vihar, mert a traktorokat vezérlő navigációs rendszerek működésképtelenné váltak.

Egyre népszerűbbek az SUV-modellek a használt autók piacán

2024. május 14. 10:10

13%-kal több használt autó cserélt gazdát 2024 első negyedévében, mint egy évvel korábban. A vevők az alsó középkategóriát és az SUV-kat keresik.

Van már egy gazda, aki kizárólag robotokkal műveli a területeit

2024. május 14. 08:10

A masinái akár 30 órát is képesek egyvégtében dolgozni, ráadásul a talajra gyakorolt káros hatásuk is kisebb, mint a hagyományos gépeké.

Tíz százalékos idei mínuszban a mezőgazdasági pótkocsi-piac

2020. szeptember 8. 07:55

Az első nyolc hónapban 935 darab új mezőgazdasági pótkocsi kelt el, ez tíz százalékos mínuszt jelent az előző év azonos időszakához képest.

2021-ben is Fliegl győzött a mezőgazdasági pótkocsipiacon

2022. január 25. 08:53

Decemberben 156 új mezőgazdasági pótkocsit helyeztek forgalomba Magyarországon, ez 6 százalékos plusz 2020 utolsó hónapjához képest – derült ki a Datahouse adatiból. A két évvel ezelőttihez képest jobb a helyzet, 27 százalékos a bővülés. Az egész éves alapú értékesítéseket nézve 2021-ben 1588 mezőgazdasági pótkocsit adtak el, ami a koronavírus jelentette nehézségek ellenére 5,9 százalékos plusz 2020-hoz képest, a 2019-es évvel összevetve szintén 5,9 százalékos csökkenést mutatnak a számok.

A korszerű betakarítás titka

2022. július 26. 10:49

A betakarítási munkák szállításszervezésének legfontosabb része ebben az évben is annak megoldása, hogyan kerüljön a termény a szántóföldről a tárolóba, hiszen ez az a terület, ahol a szakértők szerint a legnagyobb a fejlődési potenciál.

Alaposan visszaesett a mezőgazdasági pótkocsik piaca

2019. február 11. 09:53

Összesen 69 új mezőgazdasági pótkocsit helyeztek forgalomba 2019 első hónapjában Magyarországon, ez 23 százalékos csökkenés.