Trendek és újdonságok a repcenemesítésben – Agrofórum kerekasztal 1. rész

Agrofórum Online

Trendek és újdonságok a repcenemesítésben. Erről is kerekasztal beszélgetést tartott az Agrofórum a 2020-as AGROmashEXPO és AgrárgépShow kiállításon, amely során a szakmai előadóink számos fontos témát érintettek.

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

A burgonya jelene és jövője hazánkban

5:17

A burgonya jelene és jövője hazánkban

2023. augusztus 21. 13:47

Hazánk burgonya-előállítás tekintetében kétségtelenül nagy potenciállal bír, ahogy ezt egykor, az ’50-es, ’60-as években is tapasztalhattuk. Akkortájt az egy főre eső éves burgonyafogyasztás 70 kg-körül alakult, és ennek dacára megvalósulhatott hazánk önellátása. Ma az üzletek polcain azonban halmokban áll az import burgonya, és ez a jelenség fájdalmasan érinti a hazai termelőket, és sokszor a hazai termelőt támogatni vágyó fogyasztót is. A magyar burgonya jelenéről, jövőjéről tartottak előadást az ágazat meghatározó szakemberei Gyulatanyán.

Baranyai kistermelők egyedi készítményei a Szentlőrinci Gazdanapokon - Chilion, Figura, Kapucinus

05:41

Baranyai kistermelők egyedi készítményei a Szentlőrinci Gazdanapokon - Chilion, Figura, Kapucinus

2019. augusztus 26. 05:34

Traktorok, mezőgazdasági munkagépek, sok látogató, és a Szentlőrinci Gazdanapok elengedhetetlen hozzávalói, a helyi, térségi termékek. Ahogy az már megszokott, a Baranya megyei agrárkiállítás ezúttal is nagy teret adott a környék termelői számára, például az éppen szentlőrinci Chilion-nak, amely hét éve, még a nagy hazai "chilibumm" előtt kezdte meg a működését.

A bio burgonyatermesztés gyakorlati titkai

2021. november 19. 15:16

Virágzó napraforgó, szépen fejlődő káposzta, és hamarosan piacra kerülő burgonya. Ráadásul mindez ökológiai szemlélettel termesztve. Hajdúhadházon vagyunk, Erdődi Imre 30 hektáros gazdaságában, ahol 2000 óta gyűlnek a biós tapasztalatok számos növénykultúra kapcsán. A zöldségterület jelenleg 4 hektár, bár volt ennek a duplája is, amikor sütőtökkel is foglalkoztak. Most többek között sárgarépa, zeller, póréhagyma, káposzta, paradicsom, paprika, fűszerpaprika és burgonya terem. Utóbbi jellemzően gabona után kerül a földbe, de a káposzta elővetemény sem ritka. Az egyik legfontosabb szempont, hogy a burgonya öntözhető parcellákon legyen, ez mindenképpen befolyásolja a vetésforgót.

Élet a 7700-asok után - Bemutatjuk a Massey Ferguson 7S traktorszériát

2022. augusztus 24. 18:01

Már messziről vonzotta a szemet a Szentlőrinci Mezőgépnapokon a Massey Ferguson 7700-as traktorszériájának fekete NEXT különkiadású erőgépe. A Velox-Ker Kft. standján mégsem a már kifutó szériás típus állt a figyelem középpontjában, hanem annak utódja, a külsőleg teljesen megújult 7S modellcsalád egyik tagja. A neo-retro stílusú traktor motorháztetejét a klasszikus ezüstszablya mintázat díszíti, amivel harmonizálnak a szürkére festett fülkeoszlopok.

Lisztharmat fertőzés őszi búzában, védekezési javaslatokkal - Agrofórum növenyvédelmi kisokos

04:10

Lisztharmat fertőzés őszi búzában, védekezési javaslatokkal - Agrofórum növenyvédelmi kisokos

2019. július 2. 10:23

Mit kell tudni a lisztharmat gombabetegségről? Hogyan lehet megelőzni a lisztharmat fertőzést? Védekezés és a lisztharmat jellemzői. Agrofórum növényvédelmi kisokos Békési Pállal.