COVID-Agrár

Az alkoholgyártók nyeresége drámaian csökkenhet

Agrofórum Online

Az AB InBev sörgyártó és a Pernod Ricard likőrgyártó is jelentős profitcsökkenéssel számol a koronavírus miatt.

A koronavírus terjedésének mérséklése érdekében bevezetett intézkedések, a bárok, éttermek bezárása, az utazások számának visszaesése az alkoholos italok fogyasztására is rányomja a bélyegét. Az AB InBev sörgyártó visszavonta az idei évre februárban kiadott eredményprognózisát, és az ausztrál egységének folyamatban lévő értékesítését is később tudja csak lezárni.

Az Absolut vodka, a Chivas Regal, a Ballantine’s, a Beefeater, a Jameson márkákkal rendelkező francia Pernod Ricard a tavalyihoz képest 20 százalékkal alacsonyabb profittal kalkulál az idei évben. Véleményük szerint egészen június végéig zárva tartanak majd a szórakozóhelyek és éttermek, és a kínai fogyasztás lassú felfutásával számol csak áprilistól – ismertette az Equilor Befektetési Zrt.

Az Anheuser Busch Inbev portfóliójában több mint négyszáz sörmárka van, köztük olyan globális brandek, mint a Budweiser, a Corona, a Stella Artois, a Beck’s, a Leffe és a Hoegaarden.

Az amerikai Anheuser Busch Inbev kurzusa hétfőn 4 százalékkal 43,49 dollárra lőtt ki, a francia Pernod Ricard árfolyama kedden 2,3 százalékkal 126 euróra emelkedett a párizsi értéktőzsdén.

 

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

A rágcsálnivalókat és a macskaeledeleket keresik a koronavírus miatt a britek

2022. február 14. 07:03

A teljes brit kiskereskedelmi szektorra vonatkozó felmérések azt mutatták, hogy a fogyasztói kiadások megemelkedtek.

A koronavírus veszélyezteti a sertéstartó cégeket

2022. január 25. 08:17

Az ágazat számos szereplője szerint sok állattenyésztő gazdaságra nehezedik nyomás a koronavírus miatt kialakult helyzetben késedelmesen folyósított segély miatt Németországban.

A koronavírus állíthatja meg a szarvasmarha-árak szárnyalását

2022. január 2. 05:36

Az új koronavírus-változat miatti szigorúbb követelmények és korlátozások végső soron további árnyomást is eredményezhetnek.

Rekordszinten a teafogyasztás a koronavírus miatt

2021. október 29. 05:47

Különösen a gyógyteák és a gyümölcsteák örvendnek egyre nagyobb népszerűségnek, és négy százalékos értékesítési növekedést értek el.

Újabb mínuszos nap a gabonapiacokon

2020. április 16. 08:02

A kukorica a legközelebbi, a júniusi határidő tartotta értékét és tonnánként 163 eurós szintre került a kurzus. A következő két határidőnél mind a négy fontos agrártermék ára csökkent Párizsban.

Kilenc hónapos mélységben a szójabab ára

2020. február 29. 08:03

Pánik közeli hangulat volt az amerikai tőzsdéken, miután a koronavírus európai terjedése gyorsul és a vírus gazdasági kockázatait is egyre reálisabbnak ítélik a befektetők.

Csökkentek a világpiaci élelmiszerárak márciusban

2020. április 2. 16:33

Márciusban a szemes termények ára februárhoz képest 1,9 százalékkal, 3,2 ponttal tavaly márciusi szintre, 164,6 pontra esett.

Feketefoglalkoztatás: csökkenés tapasztalható a mezőgazdaságban

2019. január 20. 12:34

A mezőgazdasági vállalkozások az összes feketén foglalkoztatott munkavállaló 6%-át (466 fő) alkalmazták, amely a 2017-es hasonló időszak 9%-ához (859 fő) képest csökkenést mutat.