Hardi Percek XVI. – Sebessegkalibráció

Agrofórum Online
Fizetett tartalom

Megmutatjuk, hogyan kell elvégezni a pontos sebességkalibrációt Hardi permetezőgépeken.

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Bemutatjuk Magyarország legmodernebb palántanevelő üvegházát - Árpád-Agrár Zrt. átadó ünnepség

04:33

Bemutatjuk Magyarország legmodernebb palántanevelő üvegházát - Árpád-Agrár Zrt. átadó ünnepség

2019. április 28. 09:06

Magyarország legfejlettebb, legmodernebb palántanevelő üvegházát adták át a Szentes mellett fekvő Szegváron április 11-én. Az Árpád-Agrár Zrt. több mint 1,2 milliárdos beruházása során egy 15 000 négyzetméteres üvegház, egy 7000 négyzetméteres fóliablokk, illetve egy 700 négyzetméteres előkészítő csarnok épült meg. Ezeket mind termálvízzel fűtik, a palántanevelő épület pedig hat különböző hőmérsékletű egységre bontható, így akár több különböző hőigényű növény egy időben történő nevelése is megoldható.

Mi kell egy jó no-till vetőgéphez?

2021. május 12. 08:34

Guminyomás-szabályozás, megfelelő súly, sortisztítás - csak néhány szempont, amire oda kell vigyelni egy dierktvetésre alkalmazható vetőgép esetében. Reto Stocker Svájcból költözött Magyarországra, néhány éve a feleségével művelt területein folytat kísérleteket, hogy tökéletesítse a not-ill, vagyis a talajmávelést elhagyó technológiáját. Több mint 10 éves tapasztalatinak köszönhetően mára számos gazdálkodó bízza meg azzal, hogy végezze el nála a direktvetést, és a technológiához kapcsolódó egyéb munkaműveleteket. Ehhez pedig megfelelő géppark szükséges, ami a svájci származású szakembernek rendelkezésére is áll - például egy 24 éves, ám felújított, átalakított vetőgép.

Mi lesz veled, magyar krumpli? - Tragikus állapotok a magyar burgonyatermesztésben

03:33

Mi lesz veled, magyar krumpli? - Tragikus állapotok a magyar burgonyatermesztésben

2019. augusztus 30. 15:16

Július végén a NÉBIH Gyulatanyai Fajtakísérleti Állomásán tartottak meg a hagyományos Országos és Nemzetközi Burgonya Tanácskozást, Fajta-, Növényvédelmi és Technológiai Bemutatót. A szakmai beszélgetésekre nagy szükség is volt, hiszen a burgonya Magyarországi vetésterülete folyamatosan csökken. Ennek egyik alapvető oka az áru szabad áramlása az EU-n belül, hiszen a tőlünk északabbra fekvő államok jelentős mennyiségű étkezési burgonyát hozhatnak be az országba, amit sokkal olcsóbban tudnak előállítani.

Talajmegújítás direktvetőgéppel, küllőskapával és sorművelővel - Gépek a Talajélet konferencián

2023. február 4. 07:31

Hatalmas érdeklődés mellett tartotta meg Talajélet konferenciáját január 16-án a Talajmegújító Gazdák Egyesülete.

Mire jó a kén? - Tápanyag, növényvedő szer és vadriasztó

2022. január 7. 11:10

A kén az egyik legfontosabb mezoelem, amit sokáig mostohagyerekként kezelt a magyar agrárium. A Vulcan Agro azonban olyan formáit ajánlja a termelőknek, amikkel nemcsak tápanyagot tudnak bevinni a növényekbe, hanem az számos más módon is hasznosul - legyen szó például növényvédelmi megoldásokról.

Väderstad innovációk VI. - MixIn késszár

2022. augusztus 2. 10:43

A Väderstad innovációkat részletező videósorozatunk hatodik részében a Mixln késszárat mutatjuk be nézőinknek.

Väderstad innovációk VIII. - OffSet kerékelrendezés

2022. szeptember 20. 14:51

Az OffSet kerékelrendezést először az NZ magágykészítőkön alkalmazta a Väderstad, majd a 2000-es évek közepén a Rapid technológia is átvette, és a Spirit gabonavetőgép-családnál is megjelent.