Terményárak

Jelentős a kínai takarmánygabona-igény

Agrofórum Online

A kínai importőrök francia búzát és árpát vásároltak az árak csökkenését követően, és körülbelül 10 nagyméretű teherhajónyi rakományt foglaltak le – közölte öt európai kereskedő is.

A mennyiség a decemberi újabb ügyletek csúcsszintjéhez közeli volt, és tükrözi a kínai állattenyésztési takarmánygabona-importra vonatkozó, folyamatban lévő igények kielégítésével kapcsolatos keresleti várakozásokat.

Az értékesítésekből a becslések szerint 4-6 rakomány 2021-es francia takarmánybúzából, valamint 4-5 rakomány 2022-es takarmányárpából kerül majd kiegyenlítésre. Az üzletek Panamax hajókra vonatkoztak, ami azt jelenti, hogy a teljes mennyiség együttese elérheti a 600 000 tonnát – közölték a kereskedők.

A Panamax hajók azt a legnagyobb méretet jelölik, amekkora hajók még képesek voltak áthaladni a Panama-csatornán annak 2016-os bővítése előtt. A Panamax korlátait elsősorban a csatorna vízmélysége és három régi zsilip kamráinak méretei határozták meg: ezek 33,53 méter szélesek, 320,04 méter hosszúak és 12,56 méter mélyek.

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Alaposan bezuhant a búza ára pénteken

2024. október 19. 07:10

Európában a malmi búza, a kukorica és a takarmánybúza kurzusa is olcsóbb lett, ám a repce pluszban zárt.

Segítette a kukorica drágulását a rekordméretű export

2024. október 18. 07:40

Európában a malmi búza, a kukorica és a repce kurzusa is pluszban zárt, a takarmánybúza olcsóbb lett.

Csökkent a szójabab ára a Trump-tarifavita kapcsán

2024. október 17. 07:40

Európában mind a négy kiemelt agrártermék, a malmi búza, a kukorica, a repce és a takarmánybúza kurzusa is pluszban zárt.

Olcsóbb lett a kukorica, mert zuhant a kőolaj ára

2024. október 16. 07:40

Európában mind a négy kiemelt agrártermék, a malmi búza, a kukorica, a repce és a takarmánybúza kurzusa is mínuszban zárt.