Gépinfo
Gépinfo

A CNH megerősíti mezőgazdasági üzletágát

A CNH megerősíti mezőgazdasági üzletágát

Kép: Raven Industries

A Case, Steyr és New Holland márkákkal fémjelzett globális traktorgyártó CNH Industrial NV 2,1 milliárd dolláros üzletet kötött a Raven Industries megvásárlásáról. Ezzel akarják megerősíteni a mezőgazdasági berendezések üzletágat, miközben az olasz-amerikai járműgyártó felkészül a teherautók, buszok és motorok operáció növelésére.

A Raven részvényeinek árfolyama 50 százalékkal emelkedett New Yorkban a hír hatására, ezzel piaci kapitalizációjukat összhangba hozták a CNH Industrial által javasolt mértékkel, amelynek milánói tőzsdén jegyzett kurzusa szintén pozitív irányba fordult, miután kezdetben 5,6 százalékkal esett. A CNH Industrial a John Deere után a világ második legnagyobb mezőgazdasági gépgyártója.

„A precíziós mezőgazdaság és az autonómia kritikus eleme a stratégiánknak” – mondta Scott Wine, a CNH ipari vezérigazgatója a Raven felvásárlásáról, amely nagy teljesítményű speciális eszközöket, valamint repülési és védelmi megoldásokat is gyárt.

Scott Wine a javasolt vásárlást „igazán lényeginek” minősítette, és nyitva hagyta az ajtót a további akvizíciók előtt, hogy kibővítse azt, amely képes megtartani a hozzáadott értéket az érintett vállalkozásokban. „Abszolút fontolóra vesszük a stratégiai akvizíciókat, ha gyorsabb vagy jövedelmezőbb növekedésre van lehetőségünk” – mondta elemzőknek.

Az ügylet várhatóan 2025-ig mintegy 400 millió dollár árbevétel-szinergiát eredményezhet, amely 150 millió dollár nyereséget eredményezhet. A Bestinver Securities elemzői szerint a hír pozitív volt, mivel Raven „élvonalbeli” technológiája a mezőgazdaságban tovább növeli a CNH Industrial képességeit.

A CNH Industrial közölte, hogy a jövő év elején elkészíti azt a tervet, hogy az alacsonyabb árréssel rendelkező Iveco teherautó- és autóbusz-egységeket, valamint FPT motoros részlegét külön cégbe viheti. A kiválás után megtartanák az építőipari gépek üzletágat is.

A Raven felvásárlás, amely a 2013-as megalakulása óta a CNH Industrial legnagyobb felvásárlási ügyletét jelenti, jóváhagyást igényel a Raven részvényeseitől. Várhatóan a negyedik negyedévben zárulhat le a folyamat, és a CNH rendelkezésre álló készpénzéből finanszírozzák azt – áll a vállalatok közös nyilatkozatában.

A CNH Industrial, amelyet az olasz Agnelli család irányít az Exor holdingon keresztül közölte, hogy nem számítanak arra, hogy a javasolt felvásárlás hatással lesz az idei pénzügyi tervekre, ideértve a cash flow-t is.

A Raven Industries, Inc. egy diverzifikált technológiai vállalat, amely termékeket kínál az ügyfeleknek az ipari, mezőgazdasági, energiaipari, építőipari és a védelmi piacon. A társaság három szegmensben működik: alkalmazott technológiai részleg, mérnöki film részleg és aerostar részleg. Az Applied Technology szegmens precíziós mezőgazdasági termékeket és információkezelő eszközöket tervez, gyárt, értékesít és szolgáltat a termelők számára. A Engineered Films szegmens műanyag fóliákat és lemezeket gyárt energetikai, mezőgazdasági, építőipari, geomembrán és ipari alkalmazásokhoz. Az aerostar szegmens termékeket tervez és gyárt, beleértve léggömböket, lekötött aerosztátokat és radarfeldolgozó rendszereket.

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Új Kubota forgóborona: magágyat készít, és akár vet is, nincs előtte akadály

2024. július 11. 14:40

A Kubota PH3001F széria rengeteg beállítási lehetőséget biztosít a kezelő számára, hogy az adott körülményekhez optimális módon igazodhasson.

Tizennégy százalékos pluszban a pickup-piac

2024. július 11. 09:10

Az elmúlt hónapban 14 644 jármű kapott rendszámot az előző kategóriákban. 2022. júniushoz képest 31 százalékos pluszt mutatnak az adatok.

Régi ekemárka tér vissza, megpróbálnak árral szemben úszni

2024. július 9. 15:40

Az Överum Industries AB független ekegyártóként folytatja a termelést, de legalább egy évig még a New Holland nevet viselik a munkagépek.

Sokkolta az üzleti világot a két nagy traktorgyártó szakítása

2024. július 5. 16:10

Az amerikai AGCO csoport a TAFE részvényeinek 21 százalékát birtokolva kapcsolódott az indiai óriásvállalathoz.

A CNH Industrial nyerte a tőzsdei versenyt az agrárcégek közt

2022. január 3. 11:20

Érződött a mikulásrali az agráriumhoz kötődő cégek saját devizában nézett tőzsdei árfolyammozgásában decemberben. Ilyenkor az év végi jutalmak, vagy az egyes országokban adózási okok miatt megemelkedik a tőkepiacokon befektetett pénz nagysága, ami érződik az árfolyamokban. Huszonegy vállalat részvényeinek az árfolyama emelkedett egyébként a vizsgált huszonötből az elmúlt hónapban, az egész 2021-es évet nézve ugyanez az arány.

Nem kezdték jól az évet az agráriumban érdekelt cégek a tőzsdén

2020. február 3. 09:02

Az agráriumban érdekelt, vagy legalább részben érdekelt, a világ tőzsdéin jelen lévő cégek közül 22 januári árfolyammozgását vizsgáltuk meg. Átlagosan 4,2 százalékkal csökkent ezen vállalatok kurzusa, de ez nem súlyozott számítás.

Csökkent az agrárcégek tőzsdei árfolyama az elmúlt hónapban

2021. december 5. 06:36

Tizennyolc vállalat részvényeinek az árfolyama csökkent a vizsgált huszonöt, agráriumhoz kötődő cég közül a saját devizában nézett tőzsdei árfolyammozgás alapján az elmúlt hónapban.

Nem volt jó negyedéve a Case és a New Holland tulajdonosának

2019. november 11. 09:03

Az agrártermékekből származó bevételek 36 százaléka származott Észak-Amerikából, 32 százaléka Európából, 17 százaléka Dél-Amerikából és 15 százaléka a világ többi részéről.