Gépinfo
Gépinfo

A Linamar új beruházása több mint 250 millió euróval növeli az értékesítési lehetőségeket

A Linamar új beruházása több mint 250 millió euróval növeli az értékesítési lehetőségeket

Agrofórum Online

Több mint 250 millió eurónyi többlet értékesítési lehetőséget jelent a Linamar Hungary Autóipari és Gépgyártó Zrt. orosházi üzemcsarnokának 5,5 milliárd forintos fejlesztése.

Több mint 250 millió eurónyi többlet értékesítési lehetőséget jelent a Linamar Hungary Autóipari és Gépgyártó Zrt. orosházi üzemcsarnokának 5,5 milliárd forintos fejlesztése, amelyet kedden adtak át –  mondta Havasi Csaba, a cég alelnöke, európai csoportvezetője kedden Orosházán, a vállalat „Új projektek technológiai fejlesztése” című rendezvényét záró sajtótájékoztatón.

Ismertette, hogy a gépbeszerzések új kapacitási és technológiai lehetőségeket jelentenek, és beszámolt arról is, hogy évi 10 százalékos növekedést céloztak meg. A cég 2014-es árbevétele meghaladja a 45 milliárd forintot.

Az alelnök az MTI kérdésére elmondta, hogy Európa legnagyobb autógyárával, a Volkswagen-csoporttal bővítik erőteljesen kapcsolataikat. Hozzátette: az orosz-ukrán válság hatására a mezőgazdasági gépgyárrészlegük került nehéz helyzetbe, a rubel gyengülése miatt drasztikusan visszaestek a megrendeléseik. Ezért új piacokat próbálnak keresni a környező országok, Románia, Szlovákia és Lengyelország mellett Nyugat-Európában és Észak-Amerikában is – mondta.

A beruházáshoz a Linamar Hungary Zrt. csaknem 1,6 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást nyert el. Ebből 1,36 millió forintot az Európai Unió, 240 milliót a magyar költségvetés biztosított. Az 5,3 milliárd forintos költségvetést meghaladó, 2013 elején indult beruházásból a vállalat üzemcsarnokot bővített, és 150 munkavállalónak hozott létre új munkahelyet. A létszámbővítés 60-40 százalékban oszlik meg az orosházi, illetve a békéscsabai gyár között – közölte az MTI kérdésére Havasi Csaba.

2020-ig a vállalat további ötszázzal bővíti munkavállalói létszámát, amihez új beruházásokat terveznek.

A vállalatot 1992-ben Mezőgép Rt. néven alapították, a Linamar Hungary nevet 2003 júliusában vette fel. Székhelye Orosházán található, emellett működik egy telephelye Békéscsabán is. A kanadai tulajdonú társaság Magyarországon 2200 munkavállalót foglalkoztat, így a régió legnagyobb ipari foglalkoztatójának számít, jelentős belföldi beszállítói háttérrel rendelkezik, és kutatás-fejlesztési tevékenységet is végez.     Az Alföld egyik legnagyobb mezőgazdasági gépgyártó vállalata, melyet még ismertebbé tesz erőteljesen növekvő autóipari ágazata. A magyar kormány stratégiai partnere. 2012 márciusában Orbán Viktor miniszterelnök adta át a vállalat 5 ezer négyzetméteres üzemcsarnokát.

Az Igazságügyi Minisztérium online céginformációs szolgálata szerint a cég 2013-as üzleti évben 2,83 milliárd forint adózott eredményt ért el, szemben az előző évi 2,377 milliárd forinttal. Az exportértékesítés nettó árbevétele meghaladta a 31 milliárd forintot, míg egy évvel korábban 30 milliárd forint volt. Az üzemi tevékenység nyeresége csaknem elérte a 2,8 milliárd forintot, az egy évvel korábbi 2,5 milliárd forint profithoz képest.

(MTI)

Cenio - Az új könnyű és univerzálisan használható kultivátor

2019. december 12. 15:32

A Cenio univerzálisan használható 5 és 25 cm munkamélység között mind sekély tarlóhántáshoz, mind pedig közepes mélységben keverő és a mélyen lazító talajműveléshez.

Minden egy helyen az AXIÁL-nál

2019. december 12. 12:02

Az AXIÁL Kft. a korábbiakhoz hűen, a rendezvény legnagyobb kiállítójaként a D pavilon 5000 négyzetméteres területén rendezi be standját, mutatja be termékeit és szolgáltatásait, melyek között számos világmárka is megjelenik.

Massey Ferguson 5711 S – 110 lóerős, rugózott hidas prémium traktor eddig soha nem látott áron!

2019. december 12. 09:24

A Massey Ferguson univerzális felhasználású traktorszériája- az importőr Austro Diesel GmbH év végi akciójában- rendkívül kedvező áron érhető el. Az erőgép kifejezetten a hazai gazdálkodók igényeire lett kialakítva: rugózott mellsőhíd, frontsúlyozás, légfék berendezés és kukorica sorközbe beférő abroncsozás mind az alapfelszereltség részei.

Már több mint tízezer Vitarát helyeztek forgalomba idén

2019. december 4. 13:10

A szegmensek közötti versenyt stabilan, 32,2 százalékos piaci részesedéssel vezető SUV-piacon a Suzuki Vitara őrzi vezető helyét 20 százalékos részesedéssel.

A legújabb fejlesztések - Kombájn konferencia az AGROmashEXPO-n

2018. február 2. 10:39

Az adapterek fejlesztése és gyártása területén hazánk nagyhatalomnak tekinthető, mivel három nemzetközi szinten is elismert cégünk van.

Magyar kiállítók az Agritechnica 2017 kiállításon

2017. december 4. 20:02

A hivatalos tájékoztató szerint 16, saját felmérés szerint 19 magyarországi cég vett részt a kiállításon.

Látogatóban a welsi AGRARIA kiállításon - Magyar csőtörő adapter Ausztriában

2016. december 13. 08:19

A következő tíz országból érkeztek kiállítók: Belgium, Dánia, Németország, Olaszország, Hollandia, Lengyelország, Szlovénia, Csehország – és igen szerény mértékben Magyarország képviseletében.

OROS – Ahol a múlt és a jövő adapterei találkoztak - Vágóasztalok az AGROmashEXPO-n (II. rész)

2016. február 4. 10:37

A rázótálcás napraforgó adapter bármely kombájntípusra felszerelhető, alapvetően 6-tól 16-soros változatig vásárolható.