Gépinfo
Gépinfo

A Peugeot 408 már SUV-ok közt is megállja a helyét

A Peugeot 408 már SUV-ok közt is megállja a helyét

Agrofórum Online

A C méterű modellkategória felső részébe pozícionált Peugeot 408 különleges fastback, mégpedig nem csak a márka történetében, hanem az egész gépjárműpiacon is az első ilyen típusú modell. Ezt a teljesen újfajta, SUV-ra emlékeztető Peugeot-t ragadozóra emlékeztető külseje és egyedi stílusa mellett az energiahatékonyság és a villamos meghajtás terén megnyilvánuló kiváló mérnöki tudás jellemzi.

A vezetési élményt és az ösztönös használatot szolgáló fejlett technológiák révén pedig az érzelmekre is hat a francia újdonság. A Peugeot 408-at elsősorban a dinamikus fastback hátsó, a kategóriákba szándékosan nem illeszkedő, SUV-hoz közeli koncepció és az ezer közül is felismerhető sajátos stílus teszi különlegessé. A ragadozóra emlékeztető megjelenés a márka modelljeinek sajátja. Az autó vonalai élesen megrajzoltak, a karosszériával azonos színű hűtőrács pedig tökéletesen illeszkedik az orr-részbe, közepén az új oroszlánfejes Peugeot-emblémával. Meglepő a fordított kivágású hátsó lökhárító, mely profilból nézve kimondottan dinamikussá teszi a 720 mm átmérőjű kerekein álló járművet. A 20”-os rendhagyó felniket rendhagyó geometrikus dizájn jellemzi. A szemfogra emlékeztető első lámpák és a három karmot formázó hátsó LED-es fénysor egyértelművé teszik a modell hovatartozását.

A 2,79 m-es tengelytávval rendelkező, 4,69 m hosszú új Peugeot 408 hátsó üléssorát kimagasló helykínálat jellemzi, a térdtér például 188 mm. A csomagtartó is tágas: az 536 literes térfogat a hátsó üléstámlák lehajtásával 1611 literesre növelhető. Az 1,48 méteres magasságból adódóan a sziluett kimondottan karcsúnak és nyúlánknak mondható, ami az aerodinamikai hatékonyságot is növeli.

A Peugeot 408 a legújabb generációs Peugeot i-Cockpit-tal van felszerelve, mely az élvezetes vezetést és agilis viselkedést biztosító kompakt kormánykerékről azonnal felismerhető.

Különös hangsúlyt kapott a beltér minősége és a konnektivitás, mely a még intuitívabb és kellemesebb vezetést, illetve utazást eredményező legmodernebb technológiákat foglalja magában.

A 6 kamerára és 9 radarra épülő vezetéstámogató rendszerek biztonságérzetet nyújtanak. A 408 kínálatában többek között az állóra fékező (Stop & Go) funkcióval rendelkező adaptív sebességtartó automatika; az éjjellátó funkció (Night Vision), mely még az előtt figyelmeztet a gépkocsi előtt tartózkodó állatokra, gyalogosokra és kerékpárosokra, hogy azok a távolsági fényszóró sugarában megjelennének; a nagy hatótávú (75 m) holttérfigyelő rendszer; a hátsó forgalomfigyelés, mely hátramenetben figyelmezteti a vezetőt az esetleges keresztirányú veszélyre is megtalálható.

A Peugeot 408 kínálatában egy 180 és egy 225 lóerős plug-in hibrid hajtás és egy 130 lóerős benzinmotor szerepel. Mindhárom motorhoz 8 sebességes EAT8 automata sebességváltó társul. A modellből néhány hónapon belül tisztán elektromos változat is készül.

A Peugeot 408 tervezői számára az egyik legfontosabb szempont a környezeti hatékonyság volt. A globális értékesítésre szánt modellt a franciaországi Mulhouse-ban készül.

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Újabb legenda veszíti el V8-as motorját

2024. július 17. 12:10

A Toyota Land Cruiser 2007 óta gyártásban lévő 4,5 literes, V8-as dízelmotorja eshet áldozatul a környezetvédelmi normáknak.

Gigantikus vesékkel érkezik az új BMW X3-as

2024. július 15. 14:40

A BMW X3-as még dinamikusabb, még inkább prémium, mint elődei. És a legkorszerűbb plug-in hibrid hajtáslánccal is megvásárolható.

Új Kubota forgóborona: magágyat készít, és akár vet is, nincs előtte akadály

2024. július 11. 14:40

A Kubota PH3001F széria rengeteg beállítási lehetőséget biztosít a kezelő számára, hogy az adott körülményekhez optimális módon igazodhasson.

Tizennégy százalékos pluszban a pickup-piac

2024. július 11. 09:10

Az elmúlt hónapban 14 644 jármű kapott rendszámot az előző kategóriákban. 2022. júniushoz képest 31 százalékos pluszt mutatnak az adatok.

125,7 millió tonna lehet az uniós búzatermés

2022. július 11. 05:36

A Reuters felmérése szerint az EU várhatóan 125,7 millió tonna közönséges búzát termel majd 2022-ben, ami 3,4%-kal kevesebb a tavalyi termésnél.

A tavaszi csapadék ellenére is kevés a víz Franciaországban

2023. május 19. 10:04

Az átlag feletti csapadékmennyiség Franciaország nagy részén márciusban és áprilisban javította a talajvízszintet, de a terület több mint kétharmadában még az átlag alatt maradt.

Fagykár veszélyeztetheti a francia termést

2022. november 10. 07:37

A 2023-as aratásra szánt búza és őszi árpa termésének fejlődése körülbelül egy héttel megelőzi az ötéves átlagot Franciaországban.

Kisebb lehet a vártnál a francia búzaexport

2023. február 16. 09:04

A francia kilátásokat Észak-Afrikában visszafogta a fekete-tengeri eredetű verseny, beleértve az Algériába szállított orosz búzát is.