Gépinfo
Gépinfo

A Väderstad bemutatja az új Cultus HD kultivátort

A Väderstad bemutatja az új Cultus HD kultivátort

Agrofórum Online

A Väderstad, mint a világ egyik vezető talajművelő- és vetőgép gyártója, büszkén mutatja be az új Cultus HD szántóföldi kultivátort. A 4,25 és 5,25 m munkaszélességű modellek formájában kapható Väderstad Cultus HD új mércét állít fel a függesztett szántóföldi kultivátorok szegmensében. A Cultus HD 425-525 úgy lett megtervezve, hogy ne kelljen kompromisszumot kötni a pontos munkamélység és a nagy napi teljesítmény tekintetében.

A Cultus HD függesztett kultivátor 4,25 vagy 5,25 m munkaszélességben rendelhető. A munkagép 30 cm mélységig képes átdolgozni a talajt, három gerendelyre szerelt kapáinak osztása 27 cm.

A gép lelkét az új, nagy teherbírású HD (Heavy Duty) kapák alkotják, amelyek 680 kg terheléssel hatolnak a talajba, így a munkagép a legkülönbözőbb körülmények között is megtartja a beállított munkamélységet. – mondja Wolfram Hastolz, a Väderstad talajművelőgépekért felelős igazgatója, és így folytatja:

A kapa egyik legfontosabb teljesítménymutatója az, a képesség, hogy mindig, nagy erővel tudjon a talajba hatolni. Ez az a tulajdonság, amiben az új Cultus HD kapa egyedülálló a piacon. Ha munkavégzés során akadályba ütközik a kapa, képes teljesen kiemelkedni a talajból, majd visszatéréskor megtartva eredeti erejét, gyorsan visszakerüljön a kívánt munkapozícióba. Ennek köszönhetően a Cultus HD rendkívüli a munkamélység pontosság tekintetében, ami kiváló talajművelési eredményeket biztosít.

A Cultus HD tervezésekor szem előtt tartották a gépkezelők igényeit is, ugyanis, a munkamélység a fülkéből állítható, ugyanúgy, mint a hidraulikus szárnyreteszelés közúti szállítás során.

A kapák mögötti sorban dolgozó felszínegyengető egység beállításáról az úgynevezett Dynamic Controll rendszer gondoskodik, amely egyedülálló megoldás a piacon.

A Dynamic Control automatikus egyengetőrendszer garantálja, hogy a szintezők mindig az optimális pozícióban dolgozzanak, így nincs szükség kézi utánállításra, és a gépkezelőnek sem kell aggódnia a munkaminőség miatt, mondja Wolfram Hastolz.

A Cultus HD az eredeti Väderstad alkatrészeket gyártó – Väderstad Components – üzemeiben tervezett, tesztelt és gyártott, kiváló minőségű Väderstad kopóhegyekkel és MixIn késszárak teljes választékával szerelhető fel.

Az új függesztett szántóföldi kultivátor, a Väderstad Cultus HD 425-525, 2023 őszétől rendelhető.

Ha további információra van szüksége, forduljon bizalommal hozzánk:
Vilhelm Ektander
Product Marketing Manager
Väderstad AB
+46 152 82 045
vilhelm.ektander@vaderstad.com

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Újabb legenda veszíti el V8-as motorját

2024. július 17. 12:10

A Toyota Land Cruiser 2007 óta gyártásban lévő 4,5 literes, V8-as dízelmotorja eshet áldozatul a környezetvédelmi normáknak.

Gigantikus vesékkel érkezik az új BMW X3-as

2024. július 15. 14:40

A BMW X3-as még dinamikusabb, még inkább prémium, mint elődei. És a legkorszerűbb plug-in hibrid hajtáslánccal is megvásárolható.

Új Kubota forgóborona: magágyat készít, és akár vet is, nincs előtte akadály

2024. július 11. 14:40

A Kubota PH3001F széria rengeteg beállítási lehetőséget biztosít a kezelő számára, hogy az adott körülményekhez optimális módon igazodhasson.

Tizennégy százalékos pluszban a pickup-piac

2024. július 11. 09:10

Az elmúlt hónapban 14 644 jármű kapott rendszámot az előző kategóriákban. 2022. júniushoz képest 31 százalékos pluszt mutatnak az adatok.

Farmet Fantom PRO sekélykultivátor - minimális talajbolygatás, széleskörű alkalmazhatóság

2023. március 14. 16:27

A természeti erőforrásokkal való fenntartható gazdálkodás egyre hangsúlyosabb szerepet kap a mezőgazdasági termelés során. A talaj termőrétegének megőrzése, minőségének javítása az utóbbi időben fokozottan előtérbe került.

Költséghatékony megoldások a hazai mezőgépgyártóktól

2020. május 21. 09:17

Cikkünkben a hazai mezőgépgyártók költséghatékony megoldásait mutatjuk be.

Egy új, sokoldalú LEMKEN kultivátor

2023. június 5. 07:36

A Karat 10 három kapasoros kultivátor számos függesztett és félig-függesztett változatban kerül piacra. Már első pillantásra tisztábban látszik, mint a korábbi modelleknél: a kapák szimmetrikusan vannak elrendezve a vontatási tengely mentén, ami a gépnek rendkívül alacsony vonóerőigényt biztosít és megakadályozza az oldalra húzást. Ez különösen fontos, amikor a kultivátor nyomvonalkövető rendszerrel üzemel, ugyanakkor biztosítja az intenzív keverést.

AMAZONE - AGRITECHNICA Innovations 2022 - II. rész

2021. október 24. 05:36

Az Amazone Group közelmúltban tartott igen gazdag virtuális bemutatójának második fejezetében folytatjuk az újdonságok ismertetését.