Gépinfo
Gépinfo

Agrárkamara: Nem terjesztik ki a traktorokra az EKÁER-t!

Agrárkamara: Nem terjesztik ki a traktorokra az EKÁER-t!

Agrofórum Online

A mezőgazdasági vontatók (traktorok) ugyanakkor a KRESZ szerint nem minősülnek gépjárműnek, így azokat továbbra sem kell bejelenteni az EKÁER-be.

Valótlanok azok a napokban megjelent hírek, amelyek szerint 2016. augusztus 1-től a mezőgazdasági vontatókra (traktorokra) is vonatkozik majd az elektronikus közúti árufuvarozó rendszerbe (EKÁER) történő bejelentési kötelezettség.

Az elmúlt napokban számos megkeresés érkezett a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarához tagjaitól az EKÁER 2016. augusztus 1-jén életbe lépő változásával kapcsolatban. Több internetes oldalon ugyanis arról számoltak be, hogy a jövő hónap elejétől a mezőgazdasági vontatókra is igényelni kell EKÁER-számot.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara az ügyben állásfoglalást kért a Nemzetgazdasági Minisztériumtól. A tárca közlése szerint az eddig tapasztalt visszaélések megakadályozása érdekében 2016. augusztus 1-től nem csak az útdíjköteles, hanem a 3,5 tonna össztömeget meghaladó nem útdíjköteles gépjárművekre is kiterjed majd az EKÁER bejelentési kötelezettség. A mezőgazdasági vontatók (traktorok) ugyanakkor a KRESZ szerint nem minősülnek gépjárműnek, így azokat továbbra sem kell bejelenteni az EKÁER-be.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elkötelezett a piac átláthatóbbá tétele és a jogsértések visszaszorítása mellett, ezért támogatja az EKÁER szabályozás módosítását.

(NAK)

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Új Kubota forgóborona: magágyat készít, és akár vet is, nincs előtte akadály

2024. július 11. 14:40

A Kubota PH3001F széria rengeteg beállítási lehetőséget biztosít a kezelő számára, hogy az adott körülményekhez optimális módon igazodhasson.

Tizennégy százalékos pluszban a pickup-piac

2024. július 11. 09:10

Az elmúlt hónapban 14 644 jármű kapott rendszámot az előző kategóriákban. 2022. júniushoz képest 31 százalékos pluszt mutatnak az adatok.

Régi ekemárka tér vissza, megpróbálnak árral szemben úszni

2024. július 9. 15:40

Az Överum Industries AB független ekegyártóként folytatja a termelést, de legalább egy évig még a New Holland nevet viselik a munkagépek.

Sokkolta az üzleti világot a két nagy traktorgyártó szakítása

2024. július 5. 16:10

Az amerikai AGCO csoport a TAFE részvényeinek 21 százalékát birtokolva kapcsolódott az indiai óriásvállalathoz.

A Kubota új "LX" kompakt traktor szériája

2021. június 28. 05:37

Megérkezett az új Kubota "LX", a márka új, univerzális kompakt méretű traktor szériája. Megszokott japán minőség, ezúttal akár kommunális, anyagszállítási, fűnyírási munkákra is.

Idén is megszervezik a nemzetközi traktorhúzó versenyt

2023. június 19. 17:01

Az idei nemzetközi traktorhúzó versenyt és nemzeti amatőr traktorhúzó bajnokságot augusztus 11-13. között rendezik meg Hajdúböszörményben a Hajdúsági Expo, Mezőgazdasági és Ipari Kiállítás és Vásár részeként - jelentették be hétfői sajtótájékoztatójukon a szervezők.

Massey Ferguson KIFUTÓ SZÉRIA BEJÖVŐS ÁRAKKAL! MF 7700 S NEXT EDITION - Utolsó lehetőség egyedi megjelenéssel

2020. november 19. 18:59

A Massey Ferguson 7700 S az egyik legsikeresebb traktorszéria hazánkban, amelynek zöme nyolcévnyi szolgálat után elköszön. A búcsú végett az importőr Austro Diesel, rendkívül magas felszereltségű és kezdvező árú gépeket kínál egyedi fekete lakkozással 190, 200 és 260 lóerő teljesítménnyel!

A kanadai Versatile traktorok új magyarországi márkaimportőre a Start Agro Kft.

2019. január 14. 12:16

2019. január 1-től a Start Agro Kft. látja el márkaimportőrként a Versatile márka magyarországi kereskedelmi, szerviz és alkatrészellátási feladatait.