Gépinfo
Gépinfo

Új telephely már Marcaliban is

Új telephely már Marcaliban is

Agrofórum Online

Marcaliban adta át újabb telephelyét az Agrotec Magyarország Kft., így a New Holland erőgépet, kombájnt használó vagy vásárolni szándékozó gazdálkodók már Somogy megyében, illetve Közép- és Nyugat-Dunántúlon is professzionális szolgáltatásokra számíthatnak.

Szentlőrinc, Szekszárd, Baja, Füzesabony és Komárom után már a Somogy megyei Marcaliban is saját telephellyel, központtal rendelkezik az Agrotec Kft., amellett, hogy az ország még számos pontján bérelnek raktárépületeket, műhelyeket a hatékony szerviz és alkatrészellátás érdekében.

Illés Zoltán, az Agrotec Magyarország Kft. ügyvezető-igazgatója

A marcali bázis hozzájárul ahhoz, hogy a gépeket rövidebb idő alatt szervizelhessék, a gazdálkodóknak minél kisebb legyen a munkából kiesett idő – mondta az átadáson Illés Zoltán, az Agrotec Magyarország Kft. ügyvezető-igazgatója. Hozzátette, a cseh Agrofert-csoport tulajdonában lévő Agrotec a 2013-as piacra lépés óta országos hálózatot hozott létre, folyamatosan fejlesztett és minden évben növelni tudta bevételét, amely tavaly a 20 milliárd forintot is meghaladta. Ennek tekintélyes hányada a gépértékesítésből származik, ebből dominás részt képvisel a New Holland erő- és munkagépek eladása. Jelentős bevételi forrás az alkatrész-értékesítés is; ez az elmúlt évben több mint 1 milliárd forintot tett ki – tudtuk meg a telephely átadásán. Maga az épület az energiahatékonyság jegyében épült fel, a műhely részben például padlófűtés van.

Illés Zoltán Marcaliban arra is felhívta a figyelmet, hogy év elejétől kezdve az Agrotec Magyarország Kft. már építőipari gépeket is forgalmaz, illetve számos mezőgazdasági munkagép került és kerül majd a kínálatba a már meglévők, pl. az Amazone vagy a Pöttinger mellé a Dondi kibővült palettája. Újdonság lesz egy korábbi akvizíció nyomán, hogy a dán Kongskilde termékei (talajművelés, vetéstechnika, betakarítás, zöld sor) fokozatosan beolvadnak a New Holland portfóliójába.

Impozáns tesztlaboratóriumot épít a John Deere

A John Deere 3000 négyzetméteres laboratóriumot épít, ahol a permetező- és műtrágya-kijuttató berendezések tervezését és tesztelését végzik.

MTZ és John Deere kalapács alatt - Mezőgazdasági gépárverést tart a Szerencsi Mezőgazdasági Zrt.

Használt MTZ traktort, John Deere kistraktort, homlokrakodót, bálázót, trágyaszórót, teherautókat és számos egyéb mezőgazdasági gépet árverez május 30-án a Szerencsi Mezőgazdasági Zrt.

Mezőgazdaság Japánban: a drón nem divat, hanem szükség

Japánban 2015 óta be kell jelenteni a mezőgazdasági drónokat, így pontos adatokkal rendelkezik az agrárminisztérium a különböző permetező drónok számáról.

Szenzációs Versatile ajánlat gabona betakarításra

Egyedülálló ár-érték arány, magas színvonalú technikai és technológiai tartalom, kiváló műszaki háttér, biztonságos üzemeltetés, páratlan finanszírozás 1,5% kamattal.

Új rendfelszedő kocsik a Pöttingertől

Az új 160 kW-os ürítési kapacitással rendelkező adagoló egységnek köszönhetően az ürítés nagyon lendületesen történik.

2018. március 21. 11:33

Növekvő piaci részesdéssel nyerte tavaly a traktorpiacot az MTZ

Összesen 4218 traktort helyeztek forgalomba 2017-ben Magyarországon, ez 19,4 százalékos bővülés 2016-hoz és 6 százalékos bővülés a 2015-ös esztendőhöz képest, derült ki a Datahouse adataiból.

2018. április 25. 09:31

Az Amazone 457 millió euró forgalmat ért el 2017-ben

A 2017-es üzleti évben tovább gyarapodott az Amazone vállalati csoport. A konszolidált éves forgalom 457 millió euróra nőtt, mely esetében a kereskedelmi forgalmat nem vesszük figyelembe. Ez rekord-érték a vállalat történetében.

2018. január 29. 15:22

Önjáró fűkasza és gyomirtó gép az 50 legjobb mezőgazdasági gépinnováció között

Permetezőgép, traktorok, salátabetakarító- és gyomirtó gép, öntözőrendszer, sőt, üvegházakba fejlesztett fotoperiodikus lámpa is a díjazott innovációk között.

2018. március 5. 10:46