Gépinfo
Gépinfo

Új telephely már Marcaliban is

Új telephely már Marcaliban is

Agrofórum Online

Marcaliban adta át újabb telephelyét az Agrotec Magyarország Kft., így a New Holland erőgépet, kombájnt használó vagy vásárolni szándékozó gazdálkodók már Somogy megyében, illetve Közép- és Nyugat-Dunántúlon is professzionális szolgáltatásokra számíthatnak.

Szentlőrinc, Szekszárd, Baja, Füzesabony és Komárom után már a Somogy megyei Marcaliban is saját telephellyel, központtal rendelkezik az Agrotec Kft., amellett, hogy az ország még számos pontján bérelnek raktárépületeket, műhelyeket a hatékony szerviz és alkatrészellátás érdekében.

Illés Zoltán, az Agrotec Magyarország Kft. ügyvezető-igazgatója

A marcali bázis hozzájárul ahhoz, hogy a gépeket rövidebb idő alatt szervizelhessék, a gazdálkodóknak minél kisebb legyen a munkából kiesett idő – mondta az átadáson Illés Zoltán, az Agrotec Magyarország Kft. ügyvezető-igazgatója. Hozzátette, a cseh Agrofert-csoport tulajdonában lévő Agrotec a 2013-as piacra lépés óta országos hálózatot hozott létre, folyamatosan fejlesztett és minden évben növelni tudta bevételét, amely tavaly a 20 milliárd forintot is meghaladta. Ennek tekintélyes hányada a gépértékesítésből származik, ebből dominás részt képvisel a New Holland erő- és munkagépek eladása. Jelentős bevételi forrás az alkatrész-értékesítés is; ez az elmúlt évben több mint 1 milliárd forintot tett ki – tudtuk meg a telephely átadásán. Maga az épület az energiahatékonyság jegyében épült fel, a műhely részben például padlófűtés van.

Illés Zoltán Marcaliban arra is felhívta a figyelmet, hogy év elejétől kezdve az Agrotec Magyarország Kft. már építőipari gépeket is forgalmaz, illetve számos mezőgazdasági munkagép került és kerül majd a kínálatba a már meglévők, pl. az Amazone vagy a Pöttinger mellé a Dondi kibővült palettája. Újdonság lesz egy korábbi akvizíció nyomán, hogy a dán Kongskilde termékei (talajművelés, vetéstechnika, betakarítás, zöld sor) fokozatosan beolvadnak a New Holland portfóliójába.

A salátát már robotkertész gondozza

Az Iron Ox salátagyárát egy 720 négyzetméteres raktárban hozták létre, ahol a növényekről nem emberek, hanem Angus, a 450 kilogrammos robot gondoskodik.

Nagy készletkisöprés - Kivételes gabonakombájnok, egyedülálló ár és finanszírozás

A 175 lóerős Nova, a 220 lóerős Vector, a 340 lóerős Acros és az 520 lóerős RT490 gabonabetakarító gép megvásárlásához ráadásul most egy bónusz is jár: a kombájnvásárlóknak KERNER HYBRID kultivátort biztosítanak kipróbálásra az őszi szezonban.

Az Apollo Vredestein új traktorabroncsokat mutat be a 2018-as EIMA kiállításon

Az olaszországi Bolognában kétévente megrendezett Nemzetközi Mezőgazdasági és Kertészeti Munkagép-kiállításon (EIMA) 1900 vállalat vesz részt 40 különböző országból, és több mint 50 000, a mezőgazdaság valamennyi területén alkalmazott munkagép- és berendezéstípust vonultatnak fel.

Gyakorlati gépbemutatók a Fliegl-nél 

Nagyjából 130 nemzetközi kereskedelmi partner fogadta el a meghívást a Fliegl Agrartechnik kétnapos szakmai rendezvényére, hogy megismerkedjen a legújabb fejlesztésekkel. 14 nemzet képviseltette magát Mühldorfban, Európa legnagyobb mezőgazdasági pótkocsigyártójának központjában.

Növekvő piaci részesdéssel nyerte tavaly a traktorpiacot az MTZ

Összesen 4218 traktort helyeztek forgalomba 2017-ben Magyarországon, ez 19,4 százalékos bővülés 2016-hoz és 6 százalékos bővülés a 2015-ös esztendőhöz képest, derült ki a Datahouse adataiból.

2018. április 25. 09:31

Az AGCO és a CNH is partnerek az új digitális projektben

A dolgok internete (IoT) magában rejti azt a lehetőséget, hogy megnövelje a mezőgazdasági hatékonyságot, de a különböző traktor- és gépgyártóktól származó termékek jelenleg “nem beszélik” mindig ugyanazt a nyelvet, tehát nem képesek digitális információ-cserére.

2018. április 9. 09:01

Új AD-P 01 Special vetőgép QuickLink-kel az Amazone kínálatában

Kombinálva az új KE 01 forgóboronával és az új KG/KX 01 forgó lazítóval az Amazone most egy új pneumatikus AD-P 01 Special ráépített vetőgépet kínál 3 méteres munkaszélességgel.

2018. február 26. 14:53

New Holland T6 Dynamic Command traktorok

A New Holland legújabb fejlesztésű csoport PowerShift váltójával szerelt T6 Dynamic Command erőgépének tervezésekor és megalkotásakor alapvető cél volt, hogy a rendelkezésre álló sebességcsoportok a különféle nehezebb és könnyebb szántóföldi feladatok során vagy közúti szállítás esetében egyaránt a legideálisabb átfedést biztosítsák.

2018. május 30. 08:44