Gépinfo
Gépinfo

Új telephely már Marcaliban is

Új telephely már Marcaliban is

Agrofórum Online

Marcaliban adta át újabb telephelyét az Agrotec Magyarország Kft., így a New Holland erőgépet, kombájnt használó vagy vásárolni szándékozó gazdálkodók már Somogy megyében, illetve Közép- és Nyugat-Dunántúlon is professzionális szolgáltatásokra számíthatnak.

Szentlőrinc, Szekszárd, Baja, Füzesabony és Komárom után már a Somogy megyei Marcaliban is saját telephellyel, központtal rendelkezik az Agrotec Kft., amellett, hogy az ország még számos pontján bérelnek raktárépületeket, műhelyeket a hatékony szerviz és alkatrészellátás érdekében.

Illés Zoltán, az Agrotec Magyarország Kft. ügyvezető-igazgatója

A marcali bázis hozzájárul ahhoz, hogy a gépeket rövidebb idő alatt szervizelhessék, a gazdálkodóknak minél kisebb legyen a munkából kiesett idő – mondta az átadáson Illés Zoltán, az Agrotec Magyarország Kft. ügyvezető-igazgatója. Hozzátette, a cseh Agrofert-csoport tulajdonában lévő Agrotec a 2013-as piacra lépés óta országos hálózatot hozott létre, folyamatosan fejlesztett és minden évben növelni tudta bevételét, amely tavaly a 20 milliárd forintot is meghaladta. Ennek tekintélyes hányada a gépértékesítésből származik, ebből dominás részt képvisel a New Holland erő- és munkagépek eladása. Jelentős bevételi forrás az alkatrész-értékesítés is; ez az elmúlt évben több mint 1 milliárd forintot tett ki – tudtuk meg a telephely átadásán. Maga az épület az energiahatékonyság jegyében épült fel, a műhely részben például padlófűtés van.

Illés Zoltán Marcaliban arra is felhívta a figyelmet, hogy év elejétől kezdve az Agrotec Magyarország Kft. már építőipari gépeket is forgalmaz, illetve számos mezőgazdasági munkagép került és kerül majd a kínálatba a már meglévők, pl. az Amazone vagy a Pöttinger mellé a Dondi kibővült palettája. Újdonság lesz egy korábbi akvizíció nyomán, hogy a dán Kongskilde termékei (talajművelés, vetéstechnika, betakarítás, zöld sor) fokozatosan beolvadnak a New Holland portfóliójába.

Elképesztő gépeket láthattunk a hajdúböszörményi traktorhúzó versenyen

E hétvégén Hajdúböszörmény adott otthont a Traktorhúzó Európa Kupa versenysorozat utolsó állomásának.

Claas Convio Flex – egy szalaggal minden terményhez

A kaszaszerkezet és a motolla magasságállító rendszerei, illetve az intelligens műszaki megoldások tehermentesítik a gépkezelőt, és gondoskodnak a veszteségmentes betakarításól.

Ford Ranger a legkelendőbb pickup, de itt a TOP 10-es lista

Júliusban 13 908 személyautót és kishaszonjárművet helyeztek forgalomba Magyarországon, ez 30 százalékos növekedés tavaly júliushoz képest, de a két évvel ezelőttivel összevetve már 44 százalékos a bővülés.

Minden negyedik eladott mezőgazdasági pótkocsi Pronar

Idén eddig 1163 mezőgazdasági pótkocsit helyezetk forgalomba Magyarországon.

Nagyon sok traktor fogyott áprilisban – itt a toplista

Az elmúlt hónapban 372 traktort helyeztek forgalomba Magyarországon – derült ki a Datahouse adataiból.

2018. május 8. 08:22

Az öntözésfejlesztés gátjai Magyarországon II. rész

Az eddig beadott pályázatokkal kapcsolatosan elmondható, hogy voltak páran azon szerencsések, akik már saját kockázatukra megvalósították a beruházást. Ők jártak jól!

2018. március 29. 09:47

Az Amazone 457 millió euró forgalmat ért el 2017-ben

A 2017-es üzleti évben tovább gyarapodott az Amazone vállalati csoport. A konszolidált éves forgalom 457 millió euróra nőtt, mely esetében a kereskedelmi forgalmat nem vesszük figyelembe. Ez rekord-érték a vállalat történetében.

2018. január 29. 15:22

Erősebb és hatékonyabb New Holland CR kombájnok - a Revelation széria

A legújabb generációs CR Revelation kombájnokkal a legjobb minőségű tisztamag és kiválóan felhasználható szalma egy időben állítható elő a dupla rotoros cséplőrendszer kedvező tulajdonságainak köszönhetően.

2018. április 24. 08:39