Bemutatták a Valtra legújabb traktor szériáját (+KÉPEK, VIDEÓ)

Agrofórum Online

Az új T traktorcsalád modellválasztéka 155-250 lóerő teljesítmény tartományt fed le.

A Valtra Inc. 2014. november közepén, a németországi Hofgut von Hünersdorff-ban mutatta be nemzetközi szaksajtó képviselőinek a negyedik generációs  Valtra T szériát, melynek tervezését teljesen tiszta lapról indították. Az új T traktorcsalád modellválasztéka 155-250 lóerő teljesítmény tartományt fed le, az 1000 Nm-es nyomatékkal elegendő teljesítményt kínál a nehezebb munkákra is.

Direct, Versu, Active, HiTech felszereltségi szintek

Négy felszereltségi szintből választhatunk: Direct, Versu, Active és HiTech. A Hitech sorozatgyártása 2015-ben indul, míg a Direct,Versu, Active gyártása már elkezdődött. Az Active modell powershift sebességváltóval és mechanikusan vezérelt terhelés érzékelős hidraulikával kerül piacra. A Versu, Active és HiTech modellek forradalmasítják a Powershift traktorok piacát. A kuplung pedált csak a motor indításakor kell használjuk.

Az AutoTraction funkció folyamatosan aktiválva van, így a fék pedál az automata kuplung funkciót is vezérli.  A jobb oldali lábpedállal a motor fordulatszám vezérlése helyett a menetsebességet szabályozzuk, a fokozatmentes Direct modellhez hasonlóan.

Amikor pl. TLT-t használunk gombnyomásra válthatunk powershiftet, és a lábpedállal könnyedén beállíthatjuk a menetsebességet, így a vezető kezei szabadon maradnak egyéb funkciók vezérlésére.

A powershift rendszer más egyedi előnyös megoldásokkal is rendelkezik mint a lejtő megtartó funkció és a hidraulika asszisztens, amik nagyban megkönnyítik a homlokrakodós munkákat.

Intelligens motor kialakítás

Minden T4 modell erőforrása a gazdaságos, SCR rendszerű AGCO Power diesel motor, melyek közül a két kisebb típust 6,6 literes lökettérfogatú erőforrással, míg a nagyobbakat a hosszú löketű 7,4 literes motorral szerelik, melyek a szigorú TIER 4 kibocsátási szabályoknak megfelelnek. Elektronikusan vezérelt szelep szabályozza a turbó töltését, így elérve a gyors reagálást, a nagy rugalmasságot ill. a kiváló nyomatéki és teljesítmény értékeket akár alacsony fordulatszámon is.

A motor kiemelkedő jellemzői, az SCR rendszer ill. az optimális turbó töltés együttese kiküszöböli a füstgáz visszavezetést, az EGR szelep és katalizátor szükségességét. A T174 modell esetében találkozunk a régebbi Valtra modelleknél már ismert ECO POWER üzemmóddal.

Amikor a kezelő a billenő kapcsolóval ECO üzemmódra vált, a névleges motor fordulatszám 1800-ra módosul, a nyomaték megnő. Nagy mértékben, közel 10 % -kal kisebb a zajszint, csökken az üzemanyag fogyasztás és emellett megnövekszik a motor élettartama.

Minden modell esetében TLT-n meghajtott nagy méretű munkagép működtetése esetén Sigma Power lép életbe, extra 15 lóerős motorteljesítményt adva a kezelőnek. A Transport Boost szintén extra 15 lóerős teljesítményt ad hozzá a motor teljesítményéhez a sebességváltó C és D csoportjában.

Tágas fülke kitűnő kilátással

Az új IV. generációs T szériás traktorok egyik legnagyobb újdonsága a teljesen új fejlesztésű, tágas és csendes vezetőfülke. Az előző generációhoz képest oldal irányban 20 cm-rel lett szélesebb a fülke, a minimálisan takaró új fülkeoszlopok hozzájárulnak a nagy látószögű kilátásból.

A mellső és a jobb oldali ablak tisztításáról 270 fokban működő ablaktörlő gondoskodik. A gyári szerelésű parkoló kamera, a LED munka ill. hátsó lámpák, és az összesen 6 m2 üvegfelület jelentősen növelik a fülke komfortját és megkönnyítik a kezelő napi munkáját.

Homlokrakodó üzemeltetéshez nagy segítség a front extra tető ablak. Szintén opció az erdészeti fülke, ami a fülke hátsó részén tartalmaz plusz tető ablakot. A vezető kényelmét tovább növeli a mélynyomóval ellátott hifi, a hűtő doboz, a szintén gyári szerelésű TwinTrac hátrameneti rendszer, és az üzemanyaggal üzemelő, telefonnal aktiválható előfűtő rendszer. Ezek közül az opciók közül számos alap felszereltség, a többit a széles kínálatú Valtra opciós listából választhatjuk.

Könnyű használat, alacsony üzemeltetési költségek

A fordulókör hihetetlenül alacsony, csak 5,25 m, még homlokrakodóval, front emelőművel és pneumatikus mellső híd rugózással együtt is. A traktor tömege 7,3 tonna, az elméleti maximális felsúlyozott tömeg 13,5 tonna. A 60 cm-es szabad hasmagasság , és a 2995 mm-es tengelytáv stabilitást és nagyon jó terepjáró képességet nyújt. A 9,5 tonnás emelő képességre növelték a hátsó, 5,1 tonnára pedig az integrált front hidraulikus függesztő szerkezet emelési kapacitását.

Az új T széria tervezésekor különös figyelemmel voltak a könnyű kezelhetőség és szervizelhetőség kérdéseire. 600 órás a szerviz periódus bevezetésével több mint 20 %-kal növelték a szerviz intervallumot. Napi olaj szint ellenőrzés könnyen elvégezhető a figyelőablakoknak köszönhetően, szerszámok nélkül érhetjük el és tarthatjuk karban a hűtőket, szűrőket is.

AutoGuide GPS alapú automata kormányzással, és AgCommand távfelügyeleti ill. adatgyűjtő rendszerrel is rendelhetjük új T4-es traktorunkat. Az AgCommand rendszer értékes információkat szolgáltat a tulajdonosnak, működési és szerviz adatokról, költségekről.

Minden traktor esetében a Valtra méltán híres egyedi specifikációt ajánl a végfelhasználó számára. A vevő egyedi elvárásai alapján állíthatja össze a traktora felszereltségét. Ebben az esetben a vevőnek nem kell felesleges opciókért fizetnie, viszont a gyár már egy olyan traktort ad ki amely a szántóföldi vagy erdészeti munkavégzésre maximálisan megfelel.

(valkon.hu)

Szervizes munkatársakat keres az Agroázis Kft.

Az Agroázis-MON Kft. 2 fő szervizszerelő munkatársat keres mezőgazdasági gépek, elsősorban munkagépek helyszíni javítására Somogy és Zala, illetve Hajdú és Borsod megye területekre.

2018-ban ismét lesz Bábolnai Gazdanapok

Ezúttal is lesz szántóföldi gépbemutató, ráadásul a szervezők azt ígérik, hogy a gyakorlati rész még nagyobb hangsúlyt kap.

John Deere 100 - Jubileumi évet tartanak Amerikában

A John Deere 100 éve, 1918-ban vásárolta meg a Waterloo Gasoline Engine Company társaságot.

Pótkocsipiac: jól kezdte az évet a Pronar

Összesen 90 új mezőgazdasági pótkocsit helyeztek forgalomba 2018 első hónapjában Magyarországon, ez 43 százalékos növekedés tavaly januárhoz képest.

AGROmashEXPO - AgrárgépShow 2018

Nézd meg képeinket a 2018-as AGROmashEXPO kiállításról.

2018. január 28. 15:46