Gépinfo
Gépinfo

Függesztett műtrágyaszórók: különböző műtrágyák egy munkafolyamatban történő pontos kijuttatásához

Függesztett műtrágyaszórók: különböző műtrágyák egy munkafolyamatban történő pontos kijuttatásához

Agrofórum Online

A ZA-V vagy a ZA-TS típusú függesztett műtrágyaszóró használata különösen azon üzemeltetők részére lehet nagyon érdekes opció, akik két különböző műtrágyafajtát szeretnének egy munkafolyamatban pontosan kijuttatni.

A függesztett műtrágyaszóró munkagépekhez az Amazone olyan saját szoftvert fejlesztett ki, mely segítségével a szórófunkciókat oldalt megcserélve lehet alkalmazni.

Más módon, mint a vegyes műtrágyák egy műtrágyaszóróval történő kiszórása esetén ezen variációnál minden szórógépet optimálisan lehet az adott műtrágya tulajdonságaihoz beállítani, ezzel mindkét műtrágya tökéletes keresztirányú kiszórását érhetjük el. A dupla szórógép-használat ezen lehetőségét az Amazone most mutatja be újdonságként. 

Ha a függesztett műtrágyaszórót a traktor elejére szereljük, akkor a szórómű nem hátra hanem előre dolgozik. Ennek megfelelően a szórógép használata közben tükörképszerűen kell gondolkodnunk. Annak érdekében, hogy a felhasználónak ne kelljen „fordítva” gondolkodnia, az Amazone kifejlesztett egy szoftvert a mellső függesztett műtrágyaszórók részére, amellyel a szórófunkciókat oldalt-megcserélve lehet bemutatni.

Így magát a mezsgye-, határ- és árokszórást gond nélkül lehet a helyes oldalon kapcsolni. A Section Control használatához a SwitchPoint optimális kapcsolási pontját is tükrözve mutatja a szoftver. Mivel a mellső függesztésű szórógép esetén a szórási terület a munkagép előtt messzebre kerül, így a kapcsolási pontnak is a szórógép előtt kell lennie.

A mellső függesztésű szórógépnek a közúti közlekedésben történő részvételéhez be kell tartani a törvényben előírt feltételeket. Ez különösen a világításra, valamint a látótérre vonatkozó előírásokat érinti. Annak érdekében, hogy valamennyi, a világítással kapcsolatos követelményt be lehessen tartani, az Amazone saját világítás-csomagot ajánl fehér határolófénnyel és kiegészítő fényszórókkal.

(Amazonen-Werke Kft.)

A BPW megerősíti sikeres rendszerpartneri kapcsolatait a mezőgazdasági gépgyártókkal

2019. szeptember 17. 06:47

A BPW csoport sikeresen növekszik a mezőgazdasági gépgyártók egyik kedvelt rendszerpartnereként.

Lendületesen bővült a hazai újautó-piac augusztusban

2019. szeptember 9. 12:46

Az összevont eladási listán augusztusban Suzuki, Ford, Volkswagen, Toyota, Opel sorrend alakult ki. A múlt havi 18 271 darabos értékesítés 24,3 százalékos éves bővülést jelent.

Huszonhét százalékos mínuszban a mezőgazdasági pótkocsipiac

2019. szeptember 9. 10:48

Augusztusban is a március óta piacvezető Fliegl nyerte az eladási versenyt, 22 darabbal és 21 százalékos piaci részesedéssel végeztek az élen.

Gyengén teljesített a traktorpiac augusztusban

2019. szeptember 9. 10:17

A traktorpiac legkedveltebb szegmense a 8 tonnánál nagyobb tömegű 1173 darabbal, ami 53 százalékos részesedés a piacból.

A CASE IH négy legjelentősebb fejlesztése

2018. április 12. 09:22

Az AE50 Award program 2017. évi díjazottaiból ezúttal a hazai olvasók számára is érdekes CASE IH termékeket ismertetjük.

Csúcstechnológia: automatizált műtrágyaszóró

2019. április 21. 10:36

A mezőgazdasági járműveket, gépeket gyártó DOT Technology és a New Leader Manufacturing bejelentette együttműködését. Első közös termékük egy csúcstechnológiás száraz műtrágyaszóró lesz.

Három az egyben: permetezés, műtrágyaszórás és vetés egyetlen eszközzel

2018. július 13. 11:33

Az Imperador 3.0 egy olyan önjáró gép, amely permetezőkerettel, változtatható szóróegységgel és pneumatikus vetőegységgel is rendelkezik.

„Gazdatársaimmal is megosztom a gépet” - Átadtuk előfizetői nyereményjátékunk fődíját

2018. november 20. 09:59

Legszerencsésebb olvasónk ezúttal Pap Urbán Károly volt, akinek a KUHN Center Kft. kecskeméti telephelyén adhattuk át a nagyjából 1,5 millió forintot érő gépet.