Gépinfo
Gépinfo

Függesztett műtrágyaszórók: különböző műtrágyák egy munkafolyamatban történő pontos kijuttatásához

Függesztett műtrágyaszórók: különböző műtrágyák egy munkafolyamatban történő pontos kijuttatásához

Agrofórum Online

A ZA-V vagy a ZA-TS típusú függesztett műtrágyaszóró használata különösen azon üzemeltetők részére lehet nagyon érdekes opció, akik két különböző műtrágyafajtát szeretnének egy munkafolyamatban pontosan kijuttatni.

A függesztett műtrágyaszóró munkagépekhez az Amazone olyan saját szoftvert fejlesztett ki, mely segítségével a szórófunkciókat oldalt megcserélve lehet alkalmazni.

Más módon, mint a vegyes műtrágyák egy műtrágyaszóróval történő kiszórása esetén ezen variációnál minden szórógépet optimálisan lehet az adott műtrágya tulajdonságaihoz beállítani, ezzel mindkét műtrágya tökéletes keresztirányú kiszórását érhetjük el. A dupla szórógép-használat ezen lehetőségét az Amazone most mutatja be újdonságként. 

Ha a függesztett műtrágyaszórót a traktor elejére szereljük, akkor a szórómű nem hátra hanem előre dolgozik. Ennek megfelelően a szórógép használata közben tükörképszerűen kell gondolkodnunk. Annak érdekében, hogy a felhasználónak ne kelljen „fordítva” gondolkodnia, az Amazone kifejlesztett egy szoftvert a mellső függesztett műtrágyaszórók részére, amellyel a szórófunkciókat oldalt-megcserélve lehet bemutatni.

Így magát a mezsgye-, határ- és árokszórást gond nélkül lehet a helyes oldalon kapcsolni. A Section Control használatához a SwitchPoint optimális kapcsolási pontját is tükrözve mutatja a szoftver. Mivel a mellső függesztésű szórógép esetén a szórási terület a munkagép előtt messzebre kerül, így a kapcsolási pontnak is a szórógép előtt kell lennie.

A mellső függesztésű szórógépnek a közúti közlekedésben történő részvételéhez be kell tartani a törvényben előírt feltételeket. Ez különösen a világításra, valamint a látótérre vonatkozó előírásokat érinti. Annak érdekében, hogy valamennyi, a világítással kapcsolatos követelményt be lehessen tartani, az Amazone saját világítás-csomagot ajánl fehér határolófénnyel és kiegészítő fényszórókkal.

(Amazonen-Werke Kft.)

Ismét olcsóbban tankolhatunk

2019. június 18. 11:37

A Mol 5 forinttal csökkenti a 95-ös benzin és 2 forinttal a gázolaj nagykereskedelmi árát szerdán - értesült az MTI piaci forrásból.

5 díjat ért a HORSCH FarmingHeroes

2019. június 17. 10:38

A HORSCH a jelenleg is futó #FarmingHeroes kampányáért 5 jelentős nemzeti és nemzetközi díjat nyert.

Négyszeresére nőhet a mezőgazdasági drónok piaca az Egyesült Államokban 2024-re

2019. június 14. 14:37

A következő öt évben Észak-Amerikában fogják a legtöbb mezőgazdasági drónt használni, amelyhez az Egyesült Államok Szövetségi Repülési Hivatala (FAA) is hozzájárult azzal, hogy egyes törvények alól felmentette az ember nélküli légi járműveket (UAV).

Növelte eladásait a kombájnpiacon a John Deere Észak-Amerikában

2019. június 12. 11:37

Az Egyesült Államokban és Kanadában a 40 lóerő alatti teljesítményű kétkerék-hajtású traktorok értékesítése 13 százalékkal bővült a teljes piacon, a Deere & Company ennél jobban növelte eladásait. A kombájnok piacán a cég szintén növelte eladásainak számát az első negyedévben.

A CASE IH négy legjelentősebb fejlesztése

2018. április 12. 09:22

Az AE50 Award program 2017. évi díjazottaiból ezúttal a hazai olvasók számára is érdekes CASE IH termékeket ismertetjük.

iF Design Award 2018: 4 díjat nyert az Amazone

2018. március 23. 10:56

Az Amazone gépei a világszerte elismert iF Design Award idei díjátadóján egyszerre négy díjat nyertek el.

„Gazdatársaimmal is megosztom a gépet” - Átadtuk előfizetői nyereményjátékunk fődíját

2018. november 20. 09:59

Legszerencsésebb olvasónk ezúttal Pap Urbán Károly volt, akinek a KUHN Center Kft. kecskeméti telephelyén adhattuk át a nagyjából 1,5 millió forintot érő gépet.

Három az egyben: permetezés, műtrágyaszórás és vetés egyetlen eszközzel

2018. július 13. 11:33

Az Imperador 3.0 egy olyan önjáró gép, amely permetezőkerettel, változtatható szóróegységgel és pneumatikus vetőegységgel is rendelkezik.