Gépinfo
Gépinfo

Ilyen lesz a debreceni BMW!

Ilyen lesz a debreceni BMW!

Agrofórum Online

A BMW Group új tanulmányautója első ízben enged betekintést a Neue Klasse modellgeneráció SAV karosszériaváltozatába.

A BMW Vision Neue Klasse X tanulmányautó a Sports Activity Vehicle modellek szegmensében kelti életre a bajor prémiumgyártó jövőbe mutató Neue Klasse modellgenerációját jellemző esztétika, technológia, fenntarthatóság és filozófia páratlan egységét.

Az új architektúra első emelt, tisztán elektromos meghajtású modellváltozatának sorozatgyártása 2025-ben veszi kezdetét Magyarországon, a BMW Group debreceni gyárában.

A 2023-as Müncheni Nemzetközi Autószalonon bemutatott BMW Vision Neue Klasse tanulmányautóval a BMW Group limuzin karosszériaváltozatban festette meg a márka egyértelmű jövőképét, a legújabb tanulmányautó pedig most azt is bemutatja, hogy a bajor prémiumgyártó miként képzeli el a BMW X modellcsalád jövőjét.

A BMW Vision Neue Klasse X tanulmányautót aktív életstílus, hatékony menetdinamika és magabiztos kiállás jellemzi, mialatt letisztult formanyelve tágas utasteret rejt.

Speciális hang- és fényhatások

A BMW iDrive kijelző- és járművezérlő technológia következő generációjának speciális hang- és fényhatásai minden korábbinál átfogóbb, intuitív digitális felhasználói élményt garantálnak. A Neue Klasse modellgeneráció három fő jellemzője – elektromos, digitális és körforgásos – itt egy negyedik dimenzió szerint kel életre.

BMW Vision Neue Klasse X

A BMW eDrive hajtáslánc-technológia hatodik nemzedéke, valamint a hajtáslánc- és futómű-technológia innovatív vezérlőrendszere – amelyet a mérnökök kifejezetten a Neue Klasse modellgenerációhoz fejlesztettek ki – a BMW márkát fémjelző vezetési élmény új szintjét váltja valóra.

A jövőbe mutató modellgeneráció fenntartható koncepciója mindeközben felelős sorozatgyártást, felhasználást, szétszerelést és újrahasznosítást garantál.

BMW Vision Neue Klasse X

Hajtáslánc- és futómű-technológia

A hajtáslánc- és futómű-technológia új típusú vezérlőrendszere a személyes preferenciák mentén megálmodott, abszolút vezetési élményt kelti életre. Műszaki alapja egy új szoftverstruktúra, amelyet a BMW Group házon belül fejlesztett ki annak érdekében, hogy a Neue Klasse modellgeneráció képviselői mindenkor könnyed, zavartalan vezetést garantáljanak. A fedélzeten dolgozó négy szuperagyból kettő a vezetés élményének új dimenziójával kecsegtet.

Formanyelv

A tisztán elektromos meghajtású jármű-architektúra megnövelt szabadmagassága minden korábbinál tágasabb utastér kialakítását teszi lehetővé, hosszú tengelytávolsággal, rövid túlnyúlásokkal és a BMW klasszikus karosszériaarányaival.

BMW Vision Neue Klasse X

BMW eDrive

játszik. A továbbfejlesztett elektromos motorok mellett a technológiának az új, hengeres lítium-ion akkumulátorcellák is részei, amelyeknek térfogati energiasűrűségük több mint 20 százalékkal nagyobb a BMW ötödik generációs akkumulátortechnológiájának prizmatikus celláihoz képest.

A 800 Volt feszültségű rendszerre történő átállással ráadásul a modellek járműtöltési sebessége akár 30 százalékkal is növekedhet, amely 10 perc alatt akár 300 kilométerre elegendő energia felvételét is lehetővé teszi. A BMW eDrive hajtáslánc-technológia hatodik nemzedéke mindeközben akár 30 százalékkal nagyobb hatótávolságot is kínál.

(Kép: BMW)

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Bombahír: új kézbe kerül a Monosem márka Magyarországon!

2024. május 25. 10:10

A KITE Zrt. veszi át a francia Monosem márka hivatalos magyarországi képviseletét idén nyártól.

Szárazabb körülményekhez fejlesztett új kapás vetőgépeket a Horsch

2024. május 24. 14:10

A kapás vetőgépek szortimentjének bővítését azzal indokolták, hogy a klímaváltozás miatt meghosszabbodtak a szárazabb periódusok.

A Claas is részt vesz a világ egyik leghíresebb autóversenyén

2024. május 22. 11:10

A Scorpion teleszkópos rakodókból 22 darab teljesít majd szolgálatot az idei 24 órás Le-Mans-i autóversenyen.

Szűk esztendő: berogyhat a traktorok és munkagépek eladása egész Európában

2024. május 21. 15:10

2024-ben nem elképzelhetetlen az akár 10 százalékos visszaesés sem az európai mezőgépgyártás összforgalmában.

Automatizált járművezetéssel jön a BMW 5-ös Touring

2024. február 17. 14:10

A BMW 5-ös Touring, a prémium felső-középkategória vezetési élményének, sportos eleganciájának és modern funkcionalitásának megtestesítője új korszakba lép.

Még egyedibb megjelenés a BMW X modellcsalád csúcsán

2019. október 29. 12:33

A kiváló minőségű, prémium kategóriás alkatrészeket kivétel nélkül a nagyteljesítményű sportautókat építő BMW M GmbH tervezőmérnökei fejlesztették ki, a világ legkeményebb versenypályáin felhalmozott szaktudás kiaknázásával.

Hatékony vonóerő: az új BMW X5 xDrive40d és az új X6 xDrive40d

2020. február 21. 09:47

Az elektromos teljesítmény-többlet nem csupán az álló helyzetből történő kigyorsításkor érezteti hatását, de az új BMW X5 xDrive40d és az új BMW X6 xDrive40d nagyobb tempójú rugalmasságát is fokozza.

Őrzi vezető helyét a Toyota Hilux a pick-up-piacon

2023. március 5. 05:38

A tavalyihoz képest 1,9 százalékkal 635 darabosra fogyó pick-up-piacon a Toyota Hilux az első 52 százalékos piaci részesedéssel eddig 2023-ban.