Gépinfo
Gépinfo

Izmosabb és keményebben dolgozó LS kistraktorok jelentek meg a piacon

Izmosabb és keményebben dolgozó LS kistraktorok jelentek meg a piacon

Agrofórum Online

A dél-koreai gyártmányú LS kotró-rakodó traktorok új modelljeinél megnövelték az emelési kapacitást, de mélyebbre is képesek ásni a korábbi változatoknál.

A dél-koreai LS traktormárka a magyar gazdák előtt sem ismeretlen, köszönhetően a hazai forgalmazó Novara Coop Kft.-nek. A vállalat 2003-ban vált le a neves LG csoportról, de az olasz Fiattal együttműködve már 1977 óta foglalkozik traktorgyártással.

Az LS több mint 40 országba exportálja termékeit, és természetesen folyamatosan rukkol elő újabb modellekkel. A közelmúltban az MT2 és MT2E kompakt kotró-rakodó traktorokat mutatták be az amerikai piacon.

A debütálást 1000 órányi tesztelés előzte meg, így fejlesztették ki a 16–22 százalékkal nagyobb emelési kapacitással rendelkező, illetve 30 százalékkal mélyebbre ásni képes kotrókanállal felszerelt gépeket. A két széria összesen 13 új modellt foglal magában, mindegyikre üzemanyag-takarékosabb működés, valamint emelt szintű kezelői komfort jellemző.

A traktorok fülkés és védőkeretes változatban is elérhetők

A traktorok fülkés és védőkeretes változatban is elérhetők (utóbbi természetesen teljesíti a ROPS átfordulás elleni védelmi előírásokat). A beléjük szerelt három-vagy négyhengeres Tier 4 motorok 24,6 és 42,5 LE közötti teljesítményűek.

A hátsó emelési kapacitás minden MT2 modell esetében 650 kg, a homlokrakodóké 1137 kg. Az MT2E széria 24,6 LE-s változatai esetében valamivel alacsonyabb értékekkel találkozhatunk, itt 891 kg a homlokrakodók emelési kapacitása, a nagyobb teljesítményű modelleknél viszont szintén 1137 kg.

Egy kapcsoló segítségével boostot is adhatunk az erőgépek haladási, valamint emelési sebessége növelése érdekében. A homlokrakodók és kotrókanalak speciális bevonata eredményesen akadályozza meg az eszközök rozsdásodását.

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Vagány villanyautóval rukkolt elő az Alfa Romeo

2024. április 13. 15:10

Az Alfa Romeo új kompakt modellje a Milano, amellyel a márkára jellemző sportosság tér vissza Európa legnagyobb piaci szegmensébe.

Hamarosan indul az új Toyota Land Cruiser 250 sorozatgyártása

2024. április 12. 11:10

A Land Cruiser 250 egy olyan modell új generációja, amely több mint 70 év alatt hírnevet szerzett a világ minden részén.

Újjáélesztették a Renault traktort, modern formatervvel álltak elő

2024. április 11. 15:10

Két évtizede nem létezik már a Renault traktormárka, egy német dizájncég mégis eljátszadozott a gondolattal, hogyan nézne ki ma egy francia erőgép.

Az Apollo Tyres Terra Pro ipari gumiabroncsok kínálata öt új méretvariációval bővült

2024. április 11. 12:40

Az Apollo Tyres újabb öt mérettel bővítette prémium kategóriás Apollo Terra Pro termékcsaládját, így a gumiabroncsválaszték teljessé vált a kompakt építőipari gépek, például teleszkópos rakodók, kompakt rakodók és kotrórakodók számára.

Komplex PRONAR zöldsor ajánlat a DORKER-től

2018. május 18. 10:51

A szálastakarmányok betakarításának minősége meghatározza az állattenyésztésünk mennyiségi és minőségi paramétereit, sőt nemcsak gyarapodási, hanem állategészségügyi mutatókban is jelentkezik hatása.

Legóból készülnek traktorok, rakodók, komplett gazdaságok

2024. március 10. 12:10

Második gyerekkorát éli egy német férfi, aki legókockákból épít nagy gonddal megtervezett miniatűr gazdaságokat. Két készlete már a boltokban is kapható.

Negyven százalékos profitcsökkenés a Komatsunál

2020. május 30. 04:36

Komatsu földmunka- és bányászati gépek széles kínálatával a hazai piacon is jelen van. A kotróktól a dózerekig egy egész sor munkagépet kínálnak.

A Manitou forgalma 1,6 milliárd eurót ért el

2018. április 9. 10:48

A tavalyi év második felében mutatkozó erős emelkedés segítségével a Manitou 1,6 milliárd eurós bruttó eladást ért el az év végére.