Gépinfo
Gépinfo

Jól zárta a tavalyi évet a CNH Industrial traktorgyártó

Jól zárta a tavalyi évet a CNH Industrial traktorgyártó

Agrofórum Online

A Case, Steyr és New Holland márkákkal fémjelzett globális traktorgyártó CNH Industrial NV jó eredményeket ért el 2020 negyedik negyedévében. 8,5 milliárd dolláros konszolidált bevételt értek el, ami 10 százalékos éves alapú növekedés.

Az ipari tevékenységek kamatfizetés és adózás előtti, üzleti eredménye, az EBIT 520 millió dollárt tett ki, ami 73 százalékos növekedés. Az összes szegmens növekedett és a cég nettó jövedelme 187 millió dollár volt.

„A CNH Industrial szilárd eredményeket hozott a negyedik negyedévben, 2020 végére az összes üzleti szegmens jövedelmezősége javult éves összehasonlításban. Továbbra is prioritásként kezeltük a munkaerő egészségének megőrzését a koronavírus-járvány idején, és a biztonságos ügymenetre törekedtünk kereskedőink és ügyfeleink érdekében az értékesítési és az ellátási lánc egészében” – emelte ki Suzanne Heywood, elnök a gyorsjelentésben. „Miközben óvatosan optimisták vagyunk a vakcinákkal kapcsolatban, a COVID-19 esetek jelenlegi globális növekedése azt jelenti, hogy továbbra is meg kell védenünk alkalmazottainkat és üzleti tevékenységünket a világjárvány idején. 2020 folyamán új technológiákba fektettünk be, új munkamódszereket dolgoztunk ki, és a vállalatot erős, nyereséges helyzetbe hoztuk a növekedés fenntartása érdekében. A 2019-ben felvázolt vállalati stratégia végrehajtására összpontosítottunk” – tette hozzá Suzanne Heywood.

Egy Steyr traktor-koncepció (forrás: cnhindustrial.com)

A CNH közölte, hogy általános javulást figyeltek meg a piaci keresletben annak ellenére, hogy a legtöbb helyen növekednek a COVID-19 miatti korlátozások. A mezőgazdasági megrendelések évről évre kétszámjegyűen emelkednek a traktorok és a kombájnok iránt. Most erőteljes növekedést tapasztalnak Észak-Amerikában és Dél-Amerikában, valamint Indiában és Kínában.

A cég által megfogalmazott 2021-es kilátások szerint fokozatos javulást feltételeznek a gazdasági körülményekben. A CNH várakozásai szerint nettó árbevételük éves szinten 8 és 12 százalék között növekedhet. A kutatás-fejlesztési kiadásokra a bevételek 4,5 százalékát tervezi költeni a vállalat.

Kiemelt kép forrása: cnhindustrial.com

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Újabb legenda veszíti el V8-as motorját

2024. július 17. 12:10

A Toyota Land Cruiser 2007 óta gyártásban lévő 4,5 literes, V8-as dízelmotorja eshet áldozatul a környezetvédelmi normáknak.

Gigantikus vesékkel érkezik az új BMW X3-as

2024. július 15. 14:40

A BMW X3-as még dinamikusabb, még inkább prémium, mint elődei. És a legkorszerűbb plug-in hibrid hajtáslánccal is megvásárolható.

Új Kubota forgóborona: magágyat készít, és akár vet is, nincs előtte akadály

2024. július 11. 14:40

A Kubota PH3001F széria rengeteg beállítási lehetőséget biztosít a kezelő számára, hogy az adott körülményekhez optimális módon igazodhasson.

Tizennégy százalékos pluszban a pickup-piac

2024. július 11. 09:10

Az elmúlt hónapban 14 644 jármű kapott rendszámot az előző kategóriákban. 2022. júniushoz képest 31 százalékos pluszt mutatnak az adatok.

Lépéstartás a gépfejlesztéssel - Gumiabroncs körkép 2018 (1. rész)

2018. november 23. 06:33

A követelmények jelentős részének manapság a nagy átmérőjű, széles profilú, radiál szerkezetű, nyitott nyílbordázatú (AS mintázatú), IF (Improved Flexion) vagy VF (Very High Flexion) technológiával gyártott gumiabroncsok felelnek meg leginkább.

Robot traktorok - A keleti válasz

2019. február 17. 10:03

Az autonóm, vezető nélküli traktor lesz a következő „nagy dobás” az indiai mezőgazdaságban. Az új traktorok, az önvezető autókhoz hasonlóan saját magukat irányítják/kormányozzák a GPS alapú technológia alkalmazásával.

Nem volt jó negyedéve a Case és a New Holland tulajdonosának

2019. november 11. 09:03

Az agrártermékekből származó bevételek 36 százaléka származott Észak-Amerikából, 32 százaléka Európából, 17 százaléka Dél-Amerikából és 15 százaléka a világ többi részéről.

Beelőzött a Fendt a hazai traktorpiacon, a John Deere most harmadik

2020. február 4. 10:33

Az év első hónapjában a Fendt nyerte a traktorpiacot, pedig tavaly egész évben a John Deere állt az élen. Az amerikai márka most csupán a harmadik helyre futott be, be ugyanis az ezüstérmet a New Holland szerezte meg.