Gépinfo
Gépinfo

Klasszikus John Deere 6R 215 traktor – de miért piros?

Klasszikus John Deere 6R 215 traktor – de miért piros?

Agrofórum Online

Az élénkpiros traktor nem valamilyen feltűnősködés eredménye, hanem a tűzoltóknak készült. Egyebek mellett lehetővé teszi, hogy a gép kezelője az ülést akár 6 másodperc alatt átfordítva az addigi menetiránnyal szemben is probléma nélkül vezesse a járművet. Ezenkívül sok hasznos kiegészítővel is felszerelték.

A traktort a Kotschenreuther cég – amely John Deere gépek kereskedelmével, erőgépalkatrészek gyártásával foglakozik – látta el azzal a szerkezettel, amely a tolatást nagyban leegyszerűsíti.

Ezenkívül a megrendelőnek egyéb különleges igényei is voltak, mint a kabin megerősítése azzal, hogy a teteje fölé rácsot szereltek, vagy a traktor alján elhelyezkedő érzékeny alkatrészek és a gázolajtank védelme, amikor a John Deere nehezen járható, göröngyös felületen, például erdőben közlekedik, a kocsi oldalát védő polikarbonát lap, amely extrém ütésálló, vagy a víztartály és az erdőtüzek oltása közben használt erdészeti szárzúzó.

A Kotschenreuther képviselője elmondta, hogy erdőtüzek esetén nyiladék kialakítása hatékony lehet a tűz megfékezésében. Az ülés gyors megfordításával és a traktoron szintén megtalálható erdészeti marógéppel hátrafelé haladva a sűrűn benőtt helyeken is gyorsan nyiladék készíthető, miközben a marógép biztonságos távolságban van a tűztől.

A 40 vagy 50 km/h haladási sebességnek köszönhetően nem kell a traktort szállítani, az bármilyen úttípuson biztonságosan közlekedhet, nem csak terepen. 

A megrendelés egy szlovák partnercégen keresztül történt, és minden érintett bízik benne, hogy a traktorral sikerül a veszélyes erdőtüzeket elhárítani.

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Újabb legenda veszíti el V8-as motorját

2024. július 17. 12:10

A Toyota Land Cruiser 2007 óta gyártásban lévő 4,5 literes, V8-as dízelmotorja eshet áldozatul a környezetvédelmi normáknak.

Gigantikus vesékkel érkezik az új BMW X3-as

2024. július 15. 14:40

A BMW X3-as még dinamikusabb, még inkább prémium, mint elődei. És a legkorszerűbb plug-in hibrid hajtáslánccal is megvásárolható.

Új Kubota forgóborona: magágyat készít, és akár vet is, nincs előtte akadály

2024. július 11. 14:40

A Kubota PH3001F széria rengeteg beállítási lehetőséget biztosít a kezelő számára, hogy az adott körülményekhez optimális módon igazodhasson.

Tizennégy százalékos pluszban a pickup-piac

2024. július 11. 09:10

Az elmúlt hónapban 14 644 jármű kapott rendszámot az előző kategóriákban. 2022. júniushoz képest 31 százalékos pluszt mutatnak az adatok.

Megdőlt a traktoros végsebesség rekordja

2019. november 20. 16:18

Unatkozó angolok és az ő rekordjaik. Most a traktoros végsebesség rekordját döntötték meg, nem is kicsit.

Traktorpiac: a John Deere nyerte a 2018-as eladási versenyt

2019. január 10. 06:36

A teljes éves listán a John Deere nyert, minden ötödik traktor ilyen volt tavaly. A New Holland a második lett 11 százalékos, a Case pedig a harmadik 6 százalékos szelettel a traktorpiaci tortából.

Kubota M7-173 – Erő, teljesítmény, sokoldalúság és megbízhatóság – mindez japán minőségben

2023. május 24. 10:51

A mezőgazdasági ágazat előtt álló kihívások egyre nagyobbá válnak. Nehéz időkben csak egy dolog segít: egy új gondolkodásmód.

Steyr traktorok a legnagyobbaktól a legkisebbekig

2018. április 1. 10:12

A paletta legnagyobb tagja a Terrus, amelynek két modellje 288 és a 313 lóerő teljesítménnyel érhető el, mindez pedig 13 tonnás súly mellett.