A kért oldal néhány másodpercen belül betöltődik.

Hirdetés átugrása (X)
Gépinfo
Gépinfo

Magyar kiállítók és az Év Traktora a hannoveri Agritechnica kiállításon (+KÉPEK)

Magyar kiállítók és az Év Traktora a hannoveri Agritechnica kiállításon (+KÉPEK)

Agrofórum Online

Magyar kiállítók is részt vesznek a világ egyik legjelentősebb agrárkiállításán a németországi Hannoverben. Az idei Agritechnica november 12-én, vasárnap nyitotta meg kapuit a szakmai érdeklődők előtt, ahol a kiállítók számos új terméket mutatnak be a mezőgazdasági vállalkozók számára. Az első napon ráadásul megnevezték a 2018-as év traktorát is.

KÉPGALÉRIA A HANNOVERI AGRITECHNICA KIÁLLÍTÁSRÓL >>>

Vasárnap megnyitotta kapuit az Agritechnica mezőgazdasági kiállítás és vásár a hannoveri Deutsche Messe területén, ahol hét nap alatt 2900 gyártó és forgalmazó mutatja be innovációit 27 pavilonban. A rendezvény színvonalát emeli, hogy a szervezők egy szakmai zsűri döntése alapján idén is kihirdették az Agritechnica Innovációs Díjakat. Ezúttal 2 arany és 29 ezüstérmet adtak át a legjelentősebb fejlesztésekért. A kétévente megrendezett agrárkiállítás ezúttal is helyet adott a 2018-as Év Traktora pályázat eredményhirdetésének is, amelyet ezúttal a finn Valtra legújabb traktora, a Valtra Versu T254 Smart Touch érdemelt ki. Ráadásul a dizájn díjat is a skandináv erőgépnek ítélte oda a nemzetközi zsűri, amely elismerésben részesítette a Fendt és a McCormick egy-egy traktorát is.

Új piacok meghódítása

A november 18-áig tartó hannoveri Agritechnica kiállításon ezúttal is nagy számban vannak jelen a nemzetközi gépgyártók és forgalmazók, köztük nagyjából egy tucat magyar vállalkozással is találkozhatnak a szakmai látogatók.

A Busa Bt. például első alkalommal vesz részt kiállítóként a hannoveri rendezvényen. A kecskeméti székhelyű mezőgépgyártó az európai piacon is szeretné megmutatni saját fejlesztésű termékeit, amelyek hazánkban már sok gazdálkodónál beváltak. „Az egyik célpiac természetesen Németország, de az első napon például Svájcból is érkeztek standunkra komoly érdeklődők” – fogalmazott Horváth Bence. A fejlesztőmérnök hozzátette: viszonteladókat és egyéni vásárlókat is keresnek, hogy megalapozzák az exportnövekedést. Mint elárulta, néhány Busa talajművelő eszköz már dolgozik a szomszédos országokban, illetve Bulgáriában és Oroszországban, de a jövőben jelentősen emelnék a külföldre értékesített gépek mennyiségét, aminek érdekében a gyártási technológiájukat is folyamatosan fejlesztik. „Emeljük a produktivitásunkat, csökkentjük a gyártási időt, hogy minden igényt kielégíthessünk” – mondta el Horváth Bence.

(Gribek Dániel – Agrofórum Online)

AGROFÓRUM FACEBOOK LIVE VIDEÓK HANNOVERBŐL:

Szervizes munkatársakat keres az Agroázis Kft.

Az Agroázis-MON Kft. 2 fő szervizszerelő munkatársat keres mezőgazdasági gépek, elsősorban munkagépek helyszíni javítására Somogy és Zala, illetve Hajdú és Borsod megye területekre.

2018-ban ismét lesz Bábolnai Gazdanapok

Ezúttal is lesz szántóföldi gépbemutató, ráadásul a szervezők azt ígérik, hogy a gyakorlati rész még nagyobb hangsúlyt kap.

John Deere 100 - Jubileumi évet tartanak Amerikában

A John Deere 100 éve, 1918-ban vásárolta meg a Waterloo Gasoline Engine Company társaságot.

Pótkocsipiac: jól kezdte az évet a Pronar

Összesen 90 új mezőgazdasági pótkocsit helyeztek forgalomba 2018 első hónapjában Magyarországon, ez 43 százalékos növekedés tavaly januárhoz képest.