A kért oldal néhány másodpercen belül betöltődik.

Hirdetés átugrása (X)
Gépinfo

Minden ami zöld, narancssárga lesz – A STIHL integrálja a VIKING márkát

Agrofórum Online

2019-től a STIHL-csoport a kerti gépeket előállító VIKING gyár teljes szortimentjét STIHL márkanév alatt értékesíti. „Az ismertebb nemzetközi márka, a STIHL égisze alatt jobban ki tudjuk használni a VIKING számára már meglévő kereskedelmi potenciált az egész világon” – ezekkel a szavakkal alapozta meg a lépést dr. Bertram Kandziora, a STIHL Igazgató Tanácsának elnöke. A STIHL-lel ellentétben a VIKING márka forgalmazása jelenleg csak Európára korlátozódik, így a márkanévváltás egy világméretű kereskedelmi perspektívát nyújt majd a VIKING-nek középtávon. Az átállás tehát lehetővé teszi azt is, hogy a kereskedelmi és marketingtevékenység egyetlen márkára koncentráljon a jövőben.

Mivel a két prémium márka egymást kiegészítő termékportfólióval rendelkezik, változatlanul megmarad majd a teljes gépkínálat, hogy aztán a jövőben a felhasználói igényeknek megfelelően fejlesszék tovább. „Mivel a két márka teljes termékszortimentjét egy márka alá soroljuk, nagyobb átláthatóságot és tiszta tájékozódást nyújthatunk mind a szervizszolgáltatást biztosító szakkereskedéseknek, mind pedig a felhasználóknak. Ezen felül a STIHL márka felhasználási területeit is kibővítjük” – hangoztatta Norbert Pick, a STIHL Igazgató Tanácsának marketingért és kereskedelemért felelős tagja. „A STIHL tapasztalata, a fejlesztésben rejlő szakértelmünk, valamint az innovációink erősítik majd vállalatunkat, ami végső soron a vásárlók javát szolgálja új termékekkel és terméktulajdonságokkal” – tette hozzá.

Az előttünk álló márkaváltás egy stratégia döntés hosszútávú perspektívákkal. „A 2019-es határidőig elegendő idő áll rendelkezésre, hogy alaposan felkészüljünk az átállásra“ mondta dr. Kandziora, az Igazgató Tanács elnöke. A STIHL Csoport garantálja, hogy a VIKING termékek garanciális ügyintézése, az alkatrészellátás és a szervizelés változatlan marad. Dr. Bertram Kandziora hangsúlyozza: „Meglévő felhasználóink továbbra is számíthatnak szakkereskedéseink magas színvonalú szolgáltatásaira.“

Korábban, már 2008-ban is megtörtént egyes VIKING termékek STIHL márkanév alá vonása: az elektromos kézi kerti gépek zöld szín helyett narancssárgában kerültek a piacra. Ennek eredménye az eladások jelentős növekedése lett.

Az 1992 óta a STIHL Csoport részeként működő langkampfen-i VIKING gyár vezető előállítója a magas minőségű kerti gépeknek és eszközöknek Európában, itt készül a STIHL akkumulátoros termékeinek jelentős része is. A VIKING a prémium márkák közé tartozik: fűnyírók, robotfűnyírók, fűnyírótraktorok, gyepszellőztetők, kerti aprítógépek és motoros kapák viselik a márkanevet. A gépeket kizárólag szervizszolgáltatást nyújtó szakkereskedéseken keresztül lehet megvásárolni.

(STIHL)

Szervizes munkatársakat keres az Agroázis Kft.

Az Agroázis-MON Kft. 2 fő szervizszerelő munkatársat keres mezőgazdasági gépek, elsősorban munkagépek helyszíni javítására Somogy és Zala, illetve Hajdú és Borsod megye területekre.

2018-ban ismét lesz Bábolnai Gazdanapok

Ezúttal is lesz szántóföldi gépbemutató, ráadásul a szervezők azt ígérik, hogy a gyakorlati rész még nagyobb hangsúlyt kap.

John Deere 100 - Jubileumi évet tartanak Amerikában

A John Deere 100 éve, 1918-ban vásárolta meg a Waterloo Gasoline Engine Company társaságot.

Pótkocsipiac: jól kezdte az évet a Pronar

Összesen 90 új mezőgazdasági pótkocsit helyeztek forgalomba 2018 első hónapjában Magyarországon, ez 43 százalékos növekedés tavaly januárhoz képest.

Sportfavágók csapnak össze a FeHoVa kiállításon

A FeHoVa kiállítást a látványos standok mellett egy különleges sportfavágó verseny, a STIHL TIMBERSPORTS International Competition teszi majd teljessé.

2018. február 4. 10:12

Stihl motorfűrész befecskendezéssel

A Stihl MS 500i az első injektoros motorfűrész. Jelenleg az eszköz gyakorlati tesztje zajlik; az erdészeti dolgozók visszajelzései nagyon pozitívak.

2017. december 7. 15:03

Könnyű, mégis erős a STIHL új láncfűrésze

Az egyelőre csak néhány helyen, Németország, Ausztria és Svájc mellett Magyarországon kapható gép két régi típust is felvált.

2017. december 1. 17:38